مدیر دبیرستان اندیشه نفیس فیروزکوه:
امتحانات دیماه حریف تمرینی امتحانات نهایی هستند
فیروزکوه (پانا) - مدیر دبیرستان اندیشه نفیس شهرستان فیروزکوه، امتحانات دیماه را حریف تمرینی برای امتحانات نهایی دانست و تحلیل امتحانات دی را نیمی از مسیر موفقیت برشمرد.
خدیجه امینی، مدیر دبیرستان اندیشه نفیس شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با پانا با اشاره به اهمیت امتحانات دیماه گفت: «امتحانات دیماه را مانند شرکت در یک مسابقه بزرگ تصور کنید. تصمیمگیری درباره نحوه عبور از چالشهای مسیر میتواند تعیین کند که شما از رقبایتان پیشی بگیرید یا از آنها عقب بمانید. این تصمیمات سرنوشت شما را رقم خواهد زد.»
وی تاکید کرد: «امتحانات دیماه، یک موقعیت حساس است. تصمیماتی که در این دوره میگیرید باید با برنامهریزی دقیق و آگاهانه باشد تا این دوره، نقطه پرشی به سوی موفقیت باشد.»
توصیههایی برای برنامهریزی امتحانات دیماه
امینی درباره نحوه برنامهریزی برای این دوره افزود: «نباید تمام مباحث را به شب امتحان موکول کنید و شبها تا صبح بیدار بمانید. همچنین تمرکز صِرف بر یک درس خاص، اشتباه است و باید یک برنامهریزی هدفمند و متعادل داشته باشید که هم به درسهای پایه و هم به مباحث جدید توجه کند. برای مرور درسهای گذشته، تستهای پوششی بزنید و مطالب را مرور کنید.»
وی تصریح کرد: «اگر احساس میکنید چیزی یادتان نمیآید از روش بازیابی استفاده کنید. با حل و تحلیل تستها مطالب را به یاد بیاورید. اگر برای امتحان چند روز زمان دارید، استراحت طولانی را کنار بگذارید و بهجز روز قبل از امتحان، روزهای باقیمانده را با برنامهای فشرده و متنوع سپری کنید.»
نحوه مواجهه با نتایج نامطلوب
مدیر دبیرستان اندیشه نفیس در خصوص نتایج امتحانات دیماه اظهار کرد: «ممکن است برخی از دانشآموزان نتایج دلخواهشان را کسب نکنند. این مسئله قابل درک است اما این که پس از شکست دچار ناامیدی شوند و آینده را تاریک ببینند، پذیرفتنی نیست. شکست، بخشی از مسیر یادگیری است و گاهی به یک تلنگر نیاز داریم تا به مسیر درست بازگردیم.»
وی با بیان اینکه تعریف دانشآموزان از نمره کم گرفتن متفاوت است، ادامه داد: «برخی با نمره ۱۷ یا ۱۸ ناراضیاند در حالی که دیگران ممکن است واقعاً در یک درس، نمره پایینی بگیرند. بر اساس این نمرات، دانشآموزان به ۲ دسته تقسیم میشوند. دسته اول، افرادی که نمره بالای ۱۵ دارند و باید برای تسلط بیشتر تلاش کنند و دسته دوم، افرادی که نمره کمتر از ۱۵ دارند و باید برنامهای فشردهتر برای بهبود وضعیت خود تنظیم کنند.»
تحلیل امتحانات؛ کلید موفقیت
امینی تأکید کرد: «امتحانات دیماه بهعنوان حریف تمرینی امتحانات نهایی هستند. چه از نتایج خود راضی باشید و چه نه، تحلیل این امتحانات ضروری است. اگر بتوانید این آزمونها را بدون تأثیر احساسات منفی تحلیل کنید، نیمی از مسیر موفقیت را طی کردهاید.»
پیامی برای دانشآموزان
وی در پایان با اشاره به اهمیت استمرار در تلاش گفت: «موفقیت، نتیجه تلاشهای کوچک روزانه است. اگر یک بار تلاش کردهاید و نتیجه نگرفتهاید، ناامید نشوید. آرزوهایتان جایی منتظر شما هستند و تنها با استمرار و پشتکار به آنها خواهید رسید. پس برای رسیدن به اهدافتان تلاش کنید و بهسوی موفقیت گام بردارید.»
ارسال دیدگاه