نشستی برای شنیدن صدای دانش‌آموز خبرنگاران

دانش‌آموزان خبرنگار صدای تغییرات هستند

تبریز (پانا) - دانش‌آموزانی که این‌بار نه فقط شنونده، بلکه پرسشگر و تحلیل‌گر بودند و در نشستی با معاون پرورشی و فرهنگی استان آذربایجان شرقی، دغدغه‌های خود را بیان کردند.

کد مطلب: ۱۵۵۹۰۲۵
لینک کوتاه کپی شد
نشستی برای شنیدن صدای دانش‌آموز خبرنگاران

در نشستی که با حضور دانش‌آموزان خبرنگار فعال برگزار شد، محمد صادق‌زاده، معاون پرورشی و فرهنگی استان، این جلسه را یکی از مهم‌ترین دیدارهای خود عنوان کرد و گفت: اگر خواستار تحولی روشن و مؤثر در آموزش و پرورش هستیم، این تحول باید از مدارس آغاز و در مدارس نیز به نتیجه برسد. در غیر این صورت، برنامه‌ها و مراسمات آموزش و پرورش بیهوده خواهند بود.

وی با تأکید بر ضرورت حضور دانش‌آموزان در فرآیند تصمیم‌گیری، اظهار کرد: ما بزرگ‌سالان نمی‌توانیم در اتاق‌های شیشه‌ای بنشینیم و بدون حضور دانش‌آموزان برایشان برنامه‌ریزی کنیم. شما دانش‌آموزان خبرنگار باید به ما اطلاع دهید که چه انتظارات و توقعاتی دارید تا بتوانیم مشکلات و شبهات را حل کنیم.

صادق‌زاده با اشاره به ضعف در جذب و مشارکت دانش‌آموزان در برنامه‌ها افزود: یکی از چالش‌های جدی ما، فراگیر نبودن برنامه‌های آموزشی و پرورشی است. ما نتوانستیم خروجی برنامه‌ها را جذاب و شگفت‌انگیز ارائه کنیم، چون از ایده‌های شما بهره نبردیم. نظر و پیشنهاد شما درباره موضوعات آموزش و پرورش بسیار مهم است.

وی با اشاره به نقش پانا به عنوان پیوست رسانه‌ای آموزش و پرورش گفت: پانا تنها خبرگزاری دانش‌آموزی در کشور است که چنین ظرفیتی دارد. باید از آن استفاده کنیم. هیچ‌کدام از سازمان‌ها و نهادهای استان به جز وزارت ارشاد و جهاد دانشگاهی چنین ظرفیتی ندارند.

صادق‌زاده همچنین بر ارتقای جایگاه پانا تأکید کرد و افزود: ما باید برای هویت‌بخشی به تک‌تک خبرنگاران دانش‌آموز بجنگیم تا به سمت تولید خبر سوق داده شوند. پانا یعنی «پایگاه اطلاع‌رسانی نوجوانان ایرانی» و این مفهوم باید با حضور دانش‌آموزان معنا پیدا کند.

وی در ادامه خطاب به دانش‌آموزان خبرنگار بیان کرد: شما باید هر هفته یک گزارش و مصاحبه با مسئولان آموزش و پرورش داشته باشید تا مشکلات مدرسه‌ها را به گوش ما برسانید. اگر شما صدای دوستان خود باشید و ما هم گوشی برای شنیدن داشته باشیم، می‌توانیم برای حل آن‌ها راه‌حل پیدا کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی استان خاطرنشان کرد: باید تلاش کنید دیگران را به خواندن اخبار پانا و عضویت در آن ترغیب کنید. شما سفیران صداقت و حقانیت هستید و باید صداقت، سرلوحه اخلاق خبری‌تان باشد. یکی دیگر از مأموریت‌های شما جهاد تبیین است. باید کنشگری فعالانه در عرصه رسانه داشته باشید.

او با اشاره به جایگاه تاریخی دانش‌آموزان در تحولات کشور گفت: شما با دانش‌آموزان دهه ۴۰ فرقی ندارید. آن‌ها انقلاب را ساختند و شما باید آن را به قله برسانید.

در پایان، صادق‌زاده پیشنهاد ویژه‌ای ارائه داد که شعار «هر مدرسه یک خبرنگار» را مرحله‌به‌مرحله در مدارس گسترش دهید. همچنین در پایان هر هفته، بهترین خبرنگار و بهترین خبر هفته را معرفی کنید تا انگیزه بیشتری در میان شما ایجاد شود.

 

در ادامه جلسه، مقداد علیزاده، رئیس سازمان دانش‌آموزی استان، نیز نکاتی را بیان کرد. او گفت: دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل پایه دوازدهم دیگر تحت پوشش آموزش و پرورش نیستند اما ما از ظرفیت آن‌ها در آرشیو استفاده می‌کنیم.

وی درباره اولین دوره پانا توضیح داد: این دوره در بهمن‌ماه و در اردوگاه الغدیر با حضور دانش‌آموزان نوخبرنگار برگزار شد. در چند ماه قبل حمایت‌های مالی قابل توجهی از خبرگزاری پانا صورت نگرفته بود؛ با این وجود، پانا در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد و حساس‌ترین اخبار دانش‌آموزی در آن منتشر می‌شود و طبق برنامه‌ریزی های انجام شده در اتاق فکر شاهد تحول اساسی در فعالیت های پانا خواهیم بود.

علیزاده در پایان اعلام کرد: اردیبهشت امسال، دوره تکمیلی دانش‌آموزان خبرنگار برگزار خواهد شد و عده‌ای از آن‌ها برای یک دوره تخصصی کوتاه‌مدت به تهران اعزام می‌شوند. 

خبرنگار : دانش‌آموز: سنا بهروز عکاس : دانش‌آموز: مجتبی بایسته

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار