مدیر‌کل آموزش‌وپرورش سیستان‌و‌بلوچستان:

کلاس بدون معلم در سیستان‌وبلوچستان وجود ندارد

تقویت مدارس دولتی و رضایتمندی ذی‌نفعان عرصه تعلیم و تربیت از اولویت‌ها است

زاهدان (پانا) - مدیر‌کل آموزش‌ و پرورش استان سیستان و بلوچستان گفت: در سایه تدابیر اتخاذ شده و بهره‌گیری از ظرفیت و توانمندی معلمان در گروه‌های مختلف هیچ کلاس بدون معلمی با آغاز سال تحصیلی جدید در استان وجود ندارد.

کد مطلب: ۱۵۰۶۲۱۸
لینک کوتاه کپی شد
کلاس بدون معلم در سیستان‌وبلوچستان وجود ندارد

حسن بروشکی در نشست با اصحاب رسانه، ضمن تسلیت شهادت دبیرکل فقید حزب الله لبنان و گرامیداشت یاد و خاطره سیدحسن نصرالله و شهدای مقاومت برای همه رزمندگان سلحشور حزب الله و جبهه مقاومت، آرزوی پیروزی و سرافرازی کرد.

وی ضمن قدردانی از مشایعت و همراهی بی‌دریغ خبرنگاران و اصحاب رسانه از آنان به عنوان شرکای فرهنگی و یار دیرینه آموزش و پرورش استان یاد کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ادامه داد: آموزش و تربیت صحیح و دقیق دانش‌آموزان، تضمین‌کننده آینده نظام خواهد بود و اگر به دنبال جامعه‌ای مترقی و رو به پیشرفت هستیم، همه نگاه‌ها باید به آموزش و پرورش و حوزه تعلیم و تربیت فرزندان جامعه معطوف شود.

وی معلم، دانش‌آموز و خانواده‌ها را 3 ضلع مثلث آموزشی و تربیتی عنوان کرد و افزود: موفقیت معلم در کلاس درس و مدیر در فضای مدرسه در گرو مشارکت، همفکری و همراهی اولیا و خانواده‌ها است. پدران و مادران باید به فرآیند تعلیم و تربیت فرزندان خود حساس بوده و با حضور و ارتباط نزدیک با عوامل مدرسه در مسیر پرورش صحیح و اصولی فرزند خود حرکت کنند.

بروشکی گفت: تقویت مدارس دولتی، توجه ویژه به شاخص‌های آموزشی و تربیتی و رضایتمندی ذی‌نفعان عرصه تعلیم و تربیت از اولویت‌های آموزش و پرورش است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: شعار سال تحصیلی جدید از سوی وزارت آموزش و پرورش تحت عنوان «برای ایران، برای مدرسه» تعریف شده و این مهم نشان از ضرورت همراهی، همکاری و خردورزی آحاد جامعه برای رشد و تعالی جایگاه مدرسه و کلاس درس و تربیت دانش‌آموزانی توانمند، فکور، بصیر و در تراز نظام اسلامی دارد. از همین رو ضرورت دارد همه آحاد جامعه اعم از مردم و مسئولین، پای کار آموزش و پرورش و پیشبرد اهداف والای نظام تعلیم و تربیت باشند.

بروشکی گفت: در سال تحصیلی جدید بیش از ۹۰۸ هزار دانش‌آموز در کلاس‌های درس حاضر شده‌اند و رسالت سنگین تعلیم و تربیت این دانش‌آموزان را بیش از ۶۲ هزار معلم در ۸ هزار مدرسه سیستان و بلوچستان بر عهده دارند.

وی افزود: در سایه تلاش شبانه‌روزی و تدابیر اتخاذ شده خوشبختانه برای اولین بار در تاریخ آموزش و پرورش استان، تراز نیروی انسانی در مقطع ابتدایی، مثبت شده و در حوزه متوسطه نیز کمبود نیرو در برخی دروس به واسطه تخصیص ساعات حق‌التدریس مانند سنوات گذشته مدیریت شده و اکنون با آغاز سال تحصیلی جدید می‌توان گفت در سیستان و بلوچستان، کلاسی بدون معلم وجود ندارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ در حوزه جذب و پذیرش نیروی انسانی، اتفاق گسترده و بزرگی در استان رقم خورد به‌طوری که در آزمون استخدامی ماده ۲۸ رشته‌های آموزگاران ابتدایی، استثنایی، دبیری، هنرآموزی و کیفیت‌بخشی، ۵۰۳۷ نفر و در دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه تربیت شهید رجایی و استعدادهای برتر ۲۰۰۰ نفر ردیف به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های پیش رو و چالش‌های بزرگ هر ساله در آموزش و پرورش استان، رشد فزاینده جمعیت دانش‌آموزی است به‌گونه‌ای که امسال بیش از ۶۲ هزار دانش‌آموز جدید به چرخه تعلیم و تربیت اضافه شده‌اند و این مقوله معادل ۱۲ برابر میانگین کشوری است و نیاز به نیروی انسانی، فضا و تجهیزات را افزایش می‌دهد.

بروشکی بیان کرد: در شش‌ماهه نخست امسال ۱۷۷ پروژه آموزشی و پرورشی در قالب ۷۱۰ کلاس درس به همت اداره کل نوسازی مدارس استان و مشارکت چشمگیر خیرین نیک‌اندیش، احداث و به بهره‌برداری رسیده و نرخ سرانه فضای آموزشی از 3.3 به 3.8 مترمربع ارتقا یافته است.

وی گفت: در حوزه نقل و انتقالات فرهنگیان از مجموع ۷۰۹۷ متقاضی درون و برون‌استانی با درخواست ۳۸۸۲ نفر موافقت شد که معادل 54.7 درصد است.

بروشکی ادامه داد: با هدف احصای وضعیت موجود و ترسیم نقشه راه برای دستیابی به اهداف مورد نظر، موضوع تهیه برنامه ۵ ساله توسعه شاخص‌های آموزشی و پرورشی استان در دستور کار قرار گرفت و پس از تدوین و تصویب در شورای معاونین وزارت متبوع برای انجام به استان ابلاغ و هم‌اکنون در حال اجرا است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: از دیگر برنامه‌های سال تحصیلی جاری، موضوع توانمندسازی معلمان و کیفیت‌بخشی آموزشی خواهد بود و در این راستا از همه ظرفیت‌ها و بسترها بهره‌گیری خواهیم کرد همچنان که با کمک کمیسیون مدرسه‌یاری جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور، دوره‌های آموزشی مختلفی برای معلمان، آموزگاران و دبیران در سال گذشته برگزار و با تربیت مدرسان میانی در سال تحصیلی جدید نیز این مهم استمرار خواهد داشت.

بروشکی خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی گذشته، دانش‌آموزان سیستان و بلوچستان افتخارات بزرگی را در سطح ملی و بین‌المللی رقم زدند که از آن جمله می‌توان به کسب ۱۴ مدال طلا و نقره در المپیادهای علمی و پژوهشی، کسب 2 مدال طلا و برنز جهانی در مسابقات آسیایی سنگاپور و مسابقات جهانی توسعه نرم‌افزارهای موبایل در فرانسه و کسب بیش از ۱۰۰ رتبه اول تا سوم کشوری در المپیاد ورزشی، کنگره قرآنی سمپاد، جشنواره‌های جوان و نوجوان خوارزمی و کارسوق‌های علمی و پژوهشی یاد کرد.

وی بیان کرد: در شاخص میانگین معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان در خرداد ۱۴۰۳ سیستان و بلوچستان رشد 0.36 رصدی را به خود اختصاص داده که با توجه به آمار بالای ۹۰ هزار دانش‌آموز و شرایط خاص برگزاری امتحانات نهایی در 3 پایه دهم، یازدهم و دوازدهم این رقم در میانگین کشوری (۰/۷۲ درصد) رشد قابل توجهی است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار