فواید قارچ گانودرما با خواص بینظیر آن در درمان بیماریها
تهران (پانا) - قارچ گانودرما دارای خواص زیادی برای سلامتی است که در کنار آن ممکن است عوارضی داشته باشد.
به گزارش خبرآنلاین، قارچ گانودرما جز آن دسته از موادغذایی است که در طب برای سلامتی فواید گوناگونی دارد. از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا مبارزه با سرطان.
در این گزارش با فواید و البته عوارض جانبی مصرف زیاد این ماده غذایی بیشتر آشنا میشوید.
قارچ گانودرما چیست
قارچ گانو که با نام رِیشی و جانافزا نیز شناخته شده است، نوعی قارچ است که در مناطق گرم و مرطوب آسیا رشد کرد و هزاران سال است که بخشی از متدهای درمانی طب شرقی به حساب میآید.
بیشتر کسانی که این نوع قارچ را مصرف میکنند، مایل به استفاده از شکل تازه آن هستند اما خوب است بدانید که پودر یا عصارهی این ماده غذایی نیز خواص زیادی دارد.
فواید قارچ گانودرما
در ادامه به برخی خواص قارچ گانودرما اشاره میکنیم.
· تقویت سیستم ایمنی: مصرف قارچ گانودرما با اثر گذاری بر گلبولهای سفید خون میتواند نقش بسیار موثر در تقویت سیستم ایمنی بگذارد. از آنجا که گلبولهای سفید در سلامت بدن و سیستم ایمنی بسیار بااهمیت هستند، ترکیبات موجود در این قارچ به تقویت و کارکرد بهتر گلبولها کمک میکند.
· ضدسرطان: مهمترین اثر قارچ گانودرما در پیشگیری و بهبود روند درمان سرطان بخصوص سرطان سینه، سرطان خون وسرطان پروستات است.
· تقویت سلامت قلب: این قارچ به دلیل پروتئینهایی که دارد، میتوان فشار خون بالا را درمان کرده و با همین روند به حفظ سلامت قلب کمک کند.
· تقویت دستگاه گوارش: این قارچ از بروز زخم معده و دیگر مشکلات گوارشی جلوگیری میکند.
· حفظ سلامت سیستم عصبی: ترکیبات موجود در قارچ گانودرما خاصیت ضد تشنج داشته و انرژی لازم برای کارکرد بهتر مغز و سلولهای پیامرسان را تامین میکند.
· درمان حساسیت: اگر برونشیت مزمن یا هر نوع حساسیت دیگری دارید، قارچ گانودرما به دلیل کاهش تولید هیستامین از سلولهای طبیعی مغز استخوان میتواند به درمان آلرژی شما کمک کند.
· از بین بردن خستگی مزمن: این قارچ میتواند با کاهش ضعف اعصاب، سرگیجه، سردرد و حساسیت به درمان خستگی مزمن و حتی افسردگی کمک کند.
قارچ گانودرما و دیابت
بر اساس برخی مطالعات، مولکولهای قارچ گانودرما قادر به کنترل قند خون است. البته عوامل متعددی در این مسأله دخیلند که باید بیشتر بررسی شوند اما به طور کلی محققین مصرف قارچ گانودرما را در کاهش قند خون بیشتر افرادی که مبتلا به دیابت هستند، موثر دانستهاند.
از طرفی این قارچ میتواند کلسترول و مقاومت به انسولین را در بیماران دیابتی کاهش دهد.
عوارض قارچ گانودرما
به طور کلی استفاده از قارچ گانودرما عوارض چشمگیری ندارد اما در برخی موارد ممکن است استفاده از پودر یا عصارهی آن به مدت ۴ ماه متوالی و به صورت مرتب، موجب بروز ناراحتی معده یا مشکلات گوارشی شود.
در کسانی که به بیماریهای اختلال خودایمنی مبتلا هستند، استفاده از این قارچ میتواند وضعیت بیمار را وخیم کند.
مصرف قارچ گانودرما در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود و کسانی که دچار اختلالات خونی هستند یا قرار است عمل جراحی داشته باشند و یا فشار خون پایین دارند، باید با احتیاط این قارچ را مصرف کنند.
قارچ گانودرما در قهوه
قهوه گانودرما به صورت پودر فوری و حاوی ترکیب قهوه و عصاره قارچ گانودرماست که در آن از شکر، مکمل و قهوه و برخی گیاهان دارویی نیز استفاده میشود.
مصرف این قهوه میتواند اعتیاد به مصرف قهوه عادی را کاهش دهد و علاوه بر آن به کاهش وزن، رفع خستگی، افزایش انرژی، کاهش کلسترول و تقویت حافظه کمک کرده و منبع غنی آنتیاکسیدان است.
مصرف قارچ گانودرما
برای مصرف میتوانید قارچها را به مقدار مورد نیاز آسیاب کرده و با چای و یا قهوه بنوشید. برای عصاره گیری قارچ گانودرما میتوانید پودر قارچ را حداقل به مدت ۴ ساعت در آب بجوشانید و سپس عصاره به دست آمده را بین ۵ الی ۱۵ میلی لیتر در روز مصرف نمایید.
قارچ گانودرما در ایران نیز تولید میشود و معمولا در بستههای ۱۰۰ گرمی به فروش میرسد. البته قیمت آن با توجه به شرایط نگهداری کمی بالاست.
ارسال دیدگاه