روایت خبرنگار پانا از میراث کشورمان؛

اینجا آسمان نزدیک است

ایرانِ جان (پانا) - دانش‌آموز خبرنگار پانا از بازدید برج میلاد تهران بزرگ یکی از برنامه های اردوی ملی مسئله محور پانا روایت کرد.

کد مطلب: ۱۵۶۲۷۰۴
لینک کوتاه کپی شد
اینجا آسمان نزدیک است

برج میلاد یکی از شناخته شده‌ترین برج های بلند تهران بعد از برج آزادی است، این برج در دل ساختمان های کوچک و بزرگ پایتخت ایران و یک برج مخابراتی می‌باشد. این برج با ارتفاع ۴۳۵ متر، بلندترین برج ایران، ششمین برج بلند مخابراتی جهان و بیست و چهارمین سازهٔ بلند جهان محسوب می‌شود و یکی از نمادهای پایتخت ایران در کنار برج آزادی به‌شمار می‌رود.

هنگام ورود به برج بیلبوردی من را به خود جذب کرد که نمادی از پرچم کشور عزیزمان ایران به همراه یک متن و همچینن چندین پرچم مقدس ایران اسلامی برافراشته شده بود.

شروع جرکت ما با پله برقی های بلند و طولانی همراه بود و بچه هاهم مشغول به ثبت رساندن عکسهایی برای یادگار بودند. در قسمت حیاط برج‌ مجسمه دست سازی بود به نام "سکون" که به دوره هخامنشی ، ساسانی و اسلامی مربوط می‌شود.

مقصد اول ما سرزمین افسانه ها ، ماجراجویی در دل موضوعات افسانه‌ای که در رابطه با شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی یکی از شاعران نام آور و پرافتخار ایران باستان بوده است ، که نام نیکش در همه جا ماندگار است.

در سرزمین افسانه ها عکس‌ برداری برای حفظ قانون کپی‌رایت ممنوع بود؛ در ابتدا وارد بخش جهان‌نما شدیم و یک فیلم کوتاه درباره معرفی سرزمین افسانه ها بود که منظور همان سرزمین عزیزمان، ایرانِ جان است و در این فیلم که روایت تیر آرش کمان‌گیر برای مشخص کردن مرز بین ایران و توران بود راوی فیلم به موضوع افسانه ها از جنس خاک و ابر هستند اشاره نمود.

 

مقصد بعدی تالار شاهنامه بود ، تالاری که با روایت هفت خان رستم شروع شد. خان اول نماد وفاداری، خان دوم نماد آبادانی ، خان سوم به سخت ترین نبرد رستم اشاره دارد ، خان چهارم داستان جادوگر ، خان پنجم نماد طبرستان ، خانم ششم نبرد با ارژنگ دیو رئیس دیو ها و آخرین خان نبردی که آرزوی همیشگی رستم جنگ با دیو سپید بود.

 

بعد از گذران هفت خان رستم به مجسمه‌ی حکیم فردوسی رسیدیم که به گفته کارشناس سرزمین افسانه‌ها کپی از اولین مجسمه این بزرگ مرد تاریخ زبان و ادبیات فارسی مربوط به سال ۱۳۴۷ می‌باشد.

 

لازم به ذکر است دیگر برنامه های سرزمین افسانه ها تندیس آرش کمان‌گیر مزین به اشعار ، داستان غول چراغ جادو ، داستان ۱۰۰۱ شب و معرفی نگهبان شهر قصه‌ها ، لولو خورخوره بود.

 

در ادامه وارد سالن ابتدایی برج شدیم و در صندلی های انتظار نشستیم تا بازدید خودمان را از طبقات شروع کنیم. دانش‌آموزان پسر و دختر بسیار زیادی در تمامی مقاطع مشاهده می‌شد که مثل ما به برج آمده بودند تا طبقات را مشاهده نمایند.

 

وارد آسانسور شدیم ، بعداز مشاهده کل شهر تهران از پنجره های آسانسور وهمچنین طی طبقات بسیار زیاد به طبقه هفتم به ارتفاع ۲۸۰ متر به گفته کارشناس برج ، رسیدیم. در این طبقه که آسمان نما نامیده می‌شد ، نزدیک به آسمان بودیم و با چندین دوربین می‌توانستیم کل شهر تهران و حتی فراتر از آن را مشاهده کنیم. در دور تا دور برج مکان های مهم ازجمله مکه مکرمه ، مشهد مقدس ، برج آزادی ، موزه ملی ایران و... دیده می‌شد که نشان دهنده بالاترین نقطه تهران و همچنین نزدیک به آسمان بود.

 

بازدید بعدی ما طبقه گنبد آسمان بود که در این طبقه پرچم های مقدس حرم امامان بزرگوار از جمله امام حسین(علیه‌السلام، امام رضا(علیه‌السلام) ، حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها) و‌... و در قسمت‌های بالای این گنبد حفره های دست‌سازی دیده می‌شد که به گفته کارشناس برج حدود ۱۴۰۰ حفره ، لامپ های تزئینی و اشکال نقره ای هنری وجود داشت.

 

در ادامه بازدید طبقات به طبقه موزه مشاهیر ایرانی وارد شدیم ، که تمامی اشخاص معروف و مشهور ، نام آوران و دلیر مردان ایران زمین از جمله امیرکبیر ، کمال‌الملک ، فردوسی ، محمدتقی بهار ، پرفسور حسابی ، جهان پهلوان تختی ، سپهبدشهید حاج قاسم سلیمانی و... را به صورت مجسمه هایی که بسیار زیاد به طور طبیعی دیده می‌شد که به گفته کارشناس برج ساخته دست استاد علیرضا خاقانی و همسرشان خانم مهاجر بود را به نمایش گذاشته بودند.

آخرین ایستگاه موزه هدایای اهدایی به شهرداری تهران بود. این طبقه دارای سه مجموعه تاریخی شامل ۲۰۰ دستخط کهن از زمان پادشاهان قاجاری ایران ناصر الدین و مظفر الدین شاه ، هدایای تاریخی که از دیگر ملّت ها و کشور ها به شهرداری تهران داده شده و جمع انواعی از کره های تاریخی بود.

در پایان بازدید علمی برج میلاد به افتخار نام آوران و دلیران سرزمین‌مان ایران تشویق نموده و بر خودمان می‌بالیم که فرزندی از این سرزمین پرافتخار هستیم. این بود روایت بخشی از میراث فرهنگی و تاریخی ملموس و ناملموس کشور عزیزمان ایرانِ جان ، امیدوارم مطالب برای شما مفید بوده باشد.

ایران جان ، امیریوسف علی بیگی

 

 

 

خبرنگار : دانش آموز: امیریوسف علی‌بیگی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار