وزیر آموزش و پرورش:
مدیران و معلمان، رکن اصلی ساخت آیندهای درست و فرهنگساز هستند
تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش، با تاکید بر نقش حیاتی معلمان و مدیران در شکلدهی آینده کشور، اظهار کرد: «آینده با دستان ما ساخته میشود و این ما هستیم که با برنامهریزی و اراده قوی، هویت یک نسل را تعیین میکنیم.»

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در اجلاس ملی مدارس آینده، ضمن خیرمقدم به مدیران، از تلاشهای آنان در عرصه فرهنگی و تربیتی تقدیر کرد. وی با تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع)، ابراز امیدواری کرد که همگان از رهروان راستین آن امام همام باشند.
کاظمی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری نسبت به حوزه تعلیم و تربیت، اظهار داشت: «خوشبختانه امروز این حوزه مورد توجه قرار گرفته و حتی در مباحث انتخاباتی نیز موضوع آموزش و پرورش به عنوان یک اولویت مهم مطرح میشود. آینده کشور در همین مدارس رقم میخورد.»
وزیر آموزش و پرورش، معلمان و مدیران را دو رکن اساسی در ساخت آیندهای درست و فرهنگساز دانست و افزود: «ارتقای کیفیت مدارس باید در این دو محور دنبال شود. مدیران، رهبران اصلی تحول در مدارس هستند و مدرسه، کانون اصلی فرهنگ یک جامعه است.»
کاظمی با تاکید بر لزوم تمرکز ویژه بر ارتقای مدیریت آموزشگاهی، گفت: «باید در انتخاب مدیران، حداکثر سعی و حساسیت را به خرج دهیم و برای توانمندسازی و ثبات مدیریت آنها برنامهریزی کنیم. مدیریت، فراتر از یک نام است و با دنیایی از مشکلات، از جمله مسائل عمرانی و سختافزاری، روبرو است. باید تلاش کنیم تا دغدغه مدیران در این حوزهها کاهش یابد.»
وی از اجرای الگوی تراز در ۱۰ درصد مدارس دولتی از ابتدای مهرماه خبر داد و خاطرنشان کرد: «قلب نظام تعلیم و تربیت، تربیت است که به دستان یک معلم رقم میخورد. نباید از نقش تربیتی معلمان غافل شویم و باید سهم بیشتری برای نظام تعلیم و تربیت قائل شویم.»
کاظمی، توانمندسازی معلمان در حوزههای دانشی و مهارتی، ایجاد شبکههای همپایهای معلمان، استفاده از روشهای فعال یادگیری و توسعه سختافزار و نرمافزار کلاسها را از جمله راهکارهای تحول در نظام تعلیم و تربیت دانست.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، بر لزوم نگاهی متفاوت به عرصه بینالمللی و تربیت دانشآموزانی در افق تمدن نوین ایرانی و اسلامی تاکید کرد. وی افزود: «باید از فضای شهر و کشور فراتر برویم و دانشآموزانی تربیت کنیم که بتوانند از تمام موقعیتها به نحو درست استفاده کنند.»
کاظمی با بیان اینکه نمیتوان در مقابل اتفاقات عرصه بینالمللی سکوت کرد، گفت: «باید درس ظلمستیزی و فسادستیزی را به دانشآموزان آموزش دهیم، چرا که این فرهنگ و هویت انقلاب است. دانشآموزانی که در برنامه مدارس مقاومت حضور داشتند، نگاه متفاوتی دارند و احساس آنها نسبت به اتفاقات در کشورهایی چون غزه و لبنان، نشان میدهد که آنها با ظلم و ستم مبارزه میکنند و درس مقاومت میخوانند.»
وی با تاکید بر اینکه مهمترین مزیت نظام تعلیم و تربیت، جوانان انقلابی است، اظهار داشت: «امروز مدیران مدارس، کانون اصلی هدف دشمن در جنگ فرهنگی و نرم هستند و ما باید با تلاش و کوشش بیشتر، این حوزه حیاتی و راهبردی را تقویت و شبکهسازی کنیم.»
کاظمی در پایان سخنان خود، از تلاشها و فعالیتهای دلسوزانه و دغدغهمندانه مدیران و معلمان تقدیر کرد و ابراز امیدواری کرد که فضای مدارس به گونهای باشد که مورد رضایت مقام معظم رهبری قرار گیرد.
ارسال دیدگاه