معاون سازمان حفاظت محیط زیست:

دستور توقف ساخت سد دالکی بوشهر صادر شد/فسیل مهره داران پس از 35 سال به ایران باز می‌گردد

خبرگزاری پانا: معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سد دالکی در استان بوشهر ارزیابی زیست محیطی ندارد از این دستور توقف ساخت آن صادر شد.

کد مطلب: ۱۸۸۳۶۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، احمدعلی کیخا روز شنبه در نشست خبری خود در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست استان بوشهر را یکی از استان‌های پرپتانسیل و با ظرفیت از نظر تنوع زیستی خواهد و اظهار داشت: توسعه پالایشگاه‌ها و شرکت‌های گاز در استان بوشهر تهدیدی برای محیط زیست منطقه به شمار می‌شود.

وی با اشاره به بازدید خود از تالاب حله در استان بوشهر بیان داشت: این تالاب در شرایط خوبی به سر نمی‌برد که علت آن احداث سد رییس علی دلواری و آغاز به کار ساخت سد دالکی در بالادست است.

کیخا ادامه داد: متاسفانه سد دالکی ارزیابی زیست محیطی ندارد از این رو دستور توقف ساخت آن ازسوی سازمان محیط زیست صادر شد.

وی با بیان اینکه آب تالاب حله از دو رودخانه شاپور که سد رییس علی دلواری بر روی آن احداث شده و رودخانه دالکی از استان فارس تامین می‌شود اظهار داشت: در محل تقاطع رودخانه دالکی در استان فارس و بوشهر سد دالکی در حال احداث است که ساخت آن بدون شک محیط زیست منطقه را ازبین خواهد برد.

کیخا با بیان اینکه گزارش نحوه ساخت این سد به رییس سازمان محیط زیست ارایه شد و نامه‌ای به امضای رییس این سازمان به وزیر نیرو فرستاده شد تا مورد بررسی قرار گیرد، تاکید کرد: اکنون عملیات ساخت سد دالکی متوقف شده و منتظر نتیجه بررسی گزارش سازمان محیط زیست از سوی وزارت نیرو هستیم.

کیخا در مورد برنج‌های آلوده گفت: مسوولیت اصلی در زمینه بهداشت برنج برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است اما سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این زمینه بی‌تفاوت نیست.

وی گفت: سازمان در زمینه ورود محصولات تراریخته به کشور تابع قانون است اما درصورتی که برای محیط زیست مشکل ایجاد کنند، با آن مخالفت خواهد کرد.

کیخا در مورد فعالیت‌های کشاورزی و مصرف سم و کود در کشور گفت: استفاده بی‌رویه از سموم شیمیایی موجب تخریب محیط زیست و آلود شدن طبیعت خواهد شد از این رو سازمان حفاظت محیط زیست برای بهبود فعالیت‌های کشاورزی سازگار با محیط زیست تلاش می‌کند.

وی در مورد بازگشت فسیل‌های مهره داران بعد از ۳۵ سال به کشور گفت: رایزنی‌های لازم برای بازگشت این فسیل‌ها با انجام شده است.

کیخا تاکید کرد: سازمان محیط زیست کار انتقال این گنجینه‌های باارزش را عجولانه انجام نخواهد داد بنابراین تا زمانی که مکان نگهداری آن‌ها آماده نشود و نیروهای متخصص آموزش نبینند اقدامی برای برگرداندن آن‌ها نخواهد شد. این اقدامات در حال انجام است و به زودی نتیجه خواهد داد.

کیخا گفت: ماهیت وزارت جهاد کشاورزی فعالیت‌های اقتصادی و به دنبال آن تخریب منابع طبیعی است درحالی که وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست حفاظت و نظارت بر منابع طبیعی در کشور است.

وی افزود: از این رو وظیفه و ماهیت اصلی این دو نهاد کاملا با هم متفاوت است و قرار گرفتن آن‌ها در کنار هم و زیر یک مجموعه علاوه بر اینکه خلاف قانون اساسی است، اجرایی نخواهد بود.

کیخا تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان حافظ محیط زیست کشور باید دارای قدرت زیادی در حد قوه قضاییه باشد تا تصمیمات آن قطعی و اجرایی باشد.

وی در مورد ساخت جاده بافق-گزوییه توضیح داد: این جاده قرار بوده است از میان منابع طبیعی و منطقه حفاظت شده که زیستگاه یوزپلنگ است، عبور می‌کند. به دلیل اینکه مسیر این جاده سبب تخریب زیستگاه طبیعی می‌شد، سازمان حفاظت محیط زیست مانع ادامه ساخت آن شده است.

کیخا افزود: سازمان محیط زیست پس از بررسی جاده جایگزین سیروس آباد-بافق را که از میان دشت می‌گذرد، پیشنهاد داده و مورد تایید مراجع زیربط قرار گرفته است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از ایرادهای ما به برنامه توسعه عدم توجه آن به منابع زیست محیطی در برخی زیستگاه‌ها مانند تالاب‌ها است.

کیخا اظهار داشت: تالاب‌ها دارای پتانسیل بسیار بالایی برای توسعه صنعت گردشگری در کشور هستند که متاسفانه فعالیت‌های صنعتی و سدسازی در بالادست موجب تخریب این حوزه‌های آبی شده است.

وی گفت: اگر یک دهم اعتباراتی که در حوزه صنعت و کشاورزی هزینه شده است، صرف حفاظت از محیط زیست می‌شد، امروز منافع اجتماعی و اقتصادی زیادی به همراه داشت.

کیخا افزود: می‌توان به جای شکار حیات وحش، به آن، به عنوان یک سرمایه نگاه کرد که بدون شک با توسعه این نگاه شاهد گسترش صنعت اکوتوریست در کشور خواهیم بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار