باقرزاده در آیین اختتامیه بیست و یکمین اردوی کشوری دانش‌آموزان دختر عشایر اعلام کرد؛

جایگاه ویژه دختران در برنامه‌های معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش

واژه "محروم" را نباید برای مناطق عشایرنشین به کار ببریم و این کلمه باید برای همیشه از ادبیات ما حذف شود

تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از توجه ویژه این معاونت در برنامه‌ریزی برای دختران دانش‌آموز خبر داد و از دختران عشایر خواست که فکر و اندیشه خود را هرچه بیشتر به حضرت زهرا(س) نزدیک کنند.

کد مطلب: ۱۲۹۵۲۳۲
لینک کوتاه کپی شد
جایگاه ویژه دختران در برنامه‌های معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار اعزامی پانا به مشهد مقدس، اصغر باقرزاده در آیین اختتامیه بیست و یکمین اردوی سراسری دانش‌آموزان دختر متوسطه عشایر کشور در اردوگاه ثامن‌الحجج(ع) اظهار داشت: خدا را شاکریم که امروز در روزهای آخر ماه ذی‌الحجه، در روز میلاد امام کاظم(ع)، یکی دو روز بعد از غید غدیر، یک هفته بعد از عید قربان، در ماهی که روز عرفه و دهه ذی‌الحجه داشته است، به دیدار حضرت امام رضا(ع) آمده‌ایم.

وی افزود: خدا را شکر می‌گوییم که ما نیز دعوت شدیم و اجازه یافتیم تا در کنار شما دختران پاک، نجیب، باصفا، ساده و آزاده به همراه مربیان عزیزتان باشیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در این فرصت از برنامه‌ریزی و تلاش اداره‌کل توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر و میزبانی شایسته اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی و ارودگاه دانش‌آموزی ثامن‌الحجج(ع) قدردانی می‌کنم.

باقرزاده خطاب به دانش آموزان دختر عشایر گفت: در روایت آمده است، به محض اینکه زائر تصمیم به زیارت می‌گیرد، مورد توجه حضرت امام رضا(ع) قرار می‌گیرد و شما به زیارت چنین امام عزیزی آمده‌اید.

وی تصریح کرد: یعنی به محض اینکه نیت کردید، تصمیم به زیارت گرفتید و اشتیاق حضور داشتید، همان زمان حضرت ثامن‌الحجج(ع) به یاد شما بود و توجه ویژه به شما کرد.

نباید بگوییم "مناطق محروم"

باقرزاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی همکاران و دوستان کلماتی را درباره عشایر به کار می‌برند که مناسب نیست و من در این فرصت میخواهم خواهش کنم که واژه "محروم" را برای مناطق عشایری به کار نبریم و این موضوع را ابتدا به خودم یادآوری می‌کنم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: در روایت داریم "محروم کسی است که از رحمت خدا به دور باشد". مگر ما از رحمت خدا دور هستیم، که ما را محروم خطاب کنند؟! ما غرق در رحمت خدا هستیم؛ هم شما، هم ما و هر کسی که در این ایام نورانی و بابرکت به زیارت حضرت امام رضا(ع) آمده است.

وی تاکید کرد: بنابراین ما محروم نیستیم بلکه "مرحوم" هستیم؛ یعنی مورد رحمت قرار داریم. لذا از این به بعد روی کلمه مناطق محروم برای عشایر عزیز خط می‌کشیم و آن را از ادبیاتمان حذف می‌کنیم.

باقرزاده ادامه داد: اگر به دعای روزهای آخر ماه رمضان رجوع کنیم، می‌بینیم که امام صادق(ع) مدام به خداوند متعال می‌گوید "اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا مِنَ الْمَرْحُومِینَ وَ لا تَجْعَلْنَا مِنَ الْمَحْرُومِینَ؛ خداوندا ما را از رحمت‌شدگان قرار ده، نه از محرومان."


الگوهای ویژه و خاص دختران در تاریخ

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: نکته دیگر درباره شما دختران این است که به دخترانی که در طول تاریخ، ویژه و خاص بوده‌اند توجه کنید و از آنها الگو بگیرید؛ یکی از آنها وجود نازنین حضرت زهرا(س) است و حتی رسول خدا به عنوان پدر بزرگوار این دختر نازنین، فرموده‌اند «لَوْ كَانَ الْحُسْنُ شَخْصاً [هَيْئَةً] لَكَانَتْ فَاطِمَةَ بَلْ‏ هِيَ‏ أَعْظَمُ‏...» یعنی اگر همه خوبی‌ها شبیه یک آدم میشد، آن خوبی چیزی غیر از زهرا(س) نبود و حتی زهرا(س) از همه خوبی‌ها بیشتر است.

وی گفت: یک دختر دیگر حضرت معصومه(س) است که او هم خاص و ویژه است و دستش آنقدر باز است که می‌تواند به همه شیعیان جهان عنایت ویژه کند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در ادامه، ابیاتی از یک شعر در وصف حضرت زهرا(س) را برای دختران عشایر خواند؛ شعری که در بخش‌هایی از آن آمده است «دختر فکر بکر من، غنچه لب چو وا کند؛ از نمکین کلام خود حق نمک ادا کند.../ ناطقه مرا مگر روح قدس کند مدد؛ تا که ثنای حضرت سیده نسا کند/ فیض نخست و خاتمه، نور جمال فاطمه؛ چشم دل از نظاره در مبدأ و منتهی کند... مفتقرا متاب رو از در او به هیچ سو؛ زانکه مس وجود را فضّه‌ی او طلا کند.»

باقرزاده تاکید کرد: از شما دختران می‌خواهم که برای اعتلای ارتباط خود با حضرت زهرا(س) این شعر زیبا را بیابید و آن را به خاطر بسپارید. چون در تک تک مصرع‌های آن به ویژگی‌های آن حضرت اشاره شده است و شما می‌توانید با شبیه‌سازی، به دنبال یافتن راهی برای نزدیک شدن به این ویژگی‌ها و تحصیل آنها باشید. در این صورت با حضرت زهرا(س) همراه و رفیق خواهید شد تا همچون ایشان پاک، درجه یک، درخشنده و زهرا باشید.

عنایت خداوند به میزبانان و مهمانان این اجتماع باشکوه

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تشکر می‌کنم از آقای یازرلو و همکاران‌شان که مهمانی خوب و ارزشمندی را در این اجتماع باشکوه، میزبان شدند؛ خدا به همه افرادی که در این مسیر به دانش‌آموزان عشایر خدمت کردند، عنایت داشته است؛ از جمله مربیان عزیز که چند روز از زندگی خود گذشتند و به جمع بچه‌های عشایر آمدند؛ پدر و مادرانی که همراهی داشتند و حتی خود دخترخانم‌هایی که خاطرات خوب این سفر تربیتی برای همیشه در ذهن و دل آنها ماندگار خواهد ماند.

برنامه ویژه معاونت پرورشی برای دختران

باقرزاده افزود: معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش سعی دارد به صورت ویژه برای دختران کار کند. من برای چندمین بار در جلسات متعدد بر این موضوع تاکید دارم که به صورت ویژه‌تر در زمینه‌های ورزشی، اردو و سفرهای تربیتی، کتاب و کتابخوانی و... برای دختران برنامه‌ریزی و اقدام کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: دختران باید بتوانند با یکدیگر ارتباط، رفاقت و همفکری داشته باشند تا از آسیب‌های اجتماعی که آنها را تهدید می‌کند، ایمن بمانند. بنابراین شما دختران تا جایی که می‌توانید رفاقت خود را با دوستان خوب گسترش دهید و ما هم کمک می‌کنیم که این اتفاقات خوب رخ دهد.

وی در پایان گفت: صحبت پایانی من با شما دختران عشایر این است که از حضرت امام رضا(ع) بخواهید که این عنایت را به شما داشته باشد و ان با خودتان به دیارتان ببرید. یعنی تصور نکنید که فقط همین سه روز بود و تمام شد. باید در این چند ساعت باقی مانده از اردو، این عنایت ویژه را برای دنیا و آخرت‌تان طلب کنید و با خود همراه داشته باشید.

گفتنی است بیست و یکمین اردوی سراسری دانش‌آموزان متوسطه عشایر، از سوی «اداره‌کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر» و با همراهی و مشارکت فعالانه «سازمان دانش‌آموزی کشور» در قالب دو گروه دختران و پسران برگزار شد که زمان حضور پسران در اردوگاه ثامن‌الحجج(ع) مشهد مقدس، از ۱۹ تا ۲۴ تیرماه بود و دختران از ۲۶ تا ۳۰ تیرماه در این سفر و فرصت تربیتی حضور داشتند.

خبرگزاری پانا این رویداد فرهنگی و تربیتی را به طور ویژه پوشش داد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار