گفت‌وگوی بهاری پانا با مدیرعامل خانه موسیقی

حمیدرضا نوربخش: موسیقی به روزگار بدی دچار شده است

جشن خانه موسیقی در سال ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد/ کنسرت‌های آنلاین جا نیفتاد/ متاسفانه سرمایه گذارها به سمت چهره‌ها جذب می‌شوند

تهران (پانا) - حمیدرضا نوربخش ضمن اعلام اینکه جشن خانه موسیقی در سال جدید برگزار خواهد شد، از کمبود حمایت‌ها در موسیقی گفت و بیان کرد که متاسفانه سرمایه گذارها به سمت چهره‌ها جذب می‌شوند.

کد مطلب: ۱۲۶۵۳۱۴
لینک کوتاه کپی شد
حمیدرضا نوربخش: موسیقی به روزگار بدی دچار شده است

حمیدرضا نوربخش خواننده و مدیرعامل خانه موسیقی ایران در اول آبان سال ۱۳۴۴ در شهر قم به دنیا آمد. پدر او با مکاتب آوازی پیشینیان آشنایی داشت و با آخرین بازمانده آنان، تاج اصفهانی دوستی داشت.

وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته حقوق انجام داد اما هم‌زمان با تحصیلات دانشگاهی، به کلاس محمدرضا شجریان راه یافت. با وجود این در دوره جدید نیز حمیدرضا نوربخش مهم ترین مدرس صداسازی به شیوه شجریان نام گرفته که در تربیت صدای بسیاری از خوانندگان نسل جدید مؤثر بوده است. وی همچنین شاگردانی همچون همایون شجریان، محمد معتمدی و وحید تاج را تربیت کرده است. حمیدرضا نوربخش، سمت‌هایی چون عضویت در هیأت مدیره خانه موسیقی، عضویت در کانون خوانندگان سنتی خانه موسیقی، عضویت در شورای راهبردی معاونت هنری وزارت فرهنگ و هنر ارشاد اسلامی و عضویت در شورای عالی خانه هنرمندان را بر عهده دارد.

حمیدرضا نوربخش در گفت‌وگو با پانا درباره ارزیابی موسیقی در سال ۱۴۰۰ گفت: «دو سال است که به دلیل فاجعه کرونا موسیقی تعطیل است و عملاً هیچ فعالیتی نداشته است. موسیقی در سه شاخه فعالیت می‌کند؛ تولید، اجرا و آموزش. بخش تولید و اجرا که تعطیل شد، چراکه عملاً تولید در موسیقی هیچ توجیهی ندارد و اگر هم وجود داشته برای این است که بتواند پولش را از طریق برگزاری کنسرت به دست بیاورد زیرا حقوق پدیدآورنده در انتشار آلبوم‌های موسیقی رعایت نمی‌شود. اجراها هم به دلیل رعایت پروتکل‌های جدی بهداشتی تعطیل شد. در بحث آموزش هم اشکالات جدی ایجاد شد و به واقع می‌توانم بگویم موسیقی واقعا به روزگار بدی دچار شده است.»

وی درباره بحث موسیقی آنلاین توضیح داد: «به نظر منِ موزیسین، موسیقی آنلاین هیچ جذابیتی ندارد. درست است که سینما رفتن یک تجربه جمعی جذاب است ولی اگر سینمایی در کار نباشد ما باز فیلم را در تلویزیون، اینترنت و موبایل می‌بینیم اما شما موسیقی را می شنوید و کنسرت اتفاقی است دوطرفه و یک تجربه مشترک همچون تئاتر به حساب می‌آید، چراکه این هنر یک هنر زنده است. هنرمند روی استیج، چشم در چشم، نفس به نفس با مخاطبش است و این تجریه، یک تجریه بی نظیری است. بنابراین کنسرت‌های آنلاین جا نیفتاد. درکل دنیا هم هنوز کنسرت‌های آنلاین راه نیفتاده است و اتفاقات خوبی را در این زمینه شاهد نبودیم جز در مواردی اندک. اما خوشبختانه در این اواخر به دلیل واکسیناسیون کرونا، گشایش و شور و شعفی ایجاد شد و امیدواریم در اویل سال آینده عادی سازی بشود.»

مدیرعامل خانه موسیقی ایران در رابطه با برگزاری مسابقات موسیقی در پلتفرم‌ها و اینکه بیشتر از موسیقی پاپ تا موسیقی سنتی در آنها استفاده می‌شود، گفت: «من از دیرباز این دغدغه را داشتم و از سال‌ها پیش پیشنهاد کردم که آزمون «باربد» که پیش از انقلاب بود، احیا کنم اما متاسفانه ساز و کار مشخص، فضای مجازی و سرمایه گذار نداریم. متاسفانه سرمایه گذارها به سمت چهره‌ها جذب می‌شوند تا پولش را از اینترنت و سازوکاری که دارد، به دست بیاورند. در زمینه بخش فرهنگی و هنری موسیقی ما، آواز سنتی لازمه‌اش ساز و کار، روندی درست، آموزش و یک سیر و تجربه ای است. اینگونه نیست که هر کسی یک شبه یا با یک ورکشاپ چند ساعته بتواند یک قطعه موسیقایی بخواند.»

وی تاکید کرد: «این بخش یک حمایت جدی می‌خواهد تا نظر مردم هم جلب شود. بنابراین من همچنان پیگیری می‌کنم و مذاکراتی هم داشته‌ام ولی متاسفانه تا الان هنوز موفق نشده‌ام، چرا که برای تمام این کارها از جمله فضای مورد نیاز، دکور و حتی حضور افراد، نیاز به جذب یک سرمایه گذار است.»

این هنرمند در پایان از برنامه های خانه موسیقی در سال آینده خبر داد و گفت: «حتما جشن خانه موسیقی را خواهیم داشت و پیگیر هستیم انشالله بتوانیم فستیوالی را در قالب جشن مانند فستیوال تهران که قبلا در امارت مسعودیه انجام شد، به شکرانه دور شدن از کرونا برنامه ریزی کنیم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار