نوربخش: دوستانی که قصد حذف معافیت مالیاتی هنرمندان را دارند از چه کسی انتقام میگیرند
ایرج راد: مگر همه هنرمندان سلبریتی هستند/ امیر راد: نباید شرایط عدهای قلیل را به شرایط همه هنرمندان تعمیم داد/ روانبخش صادقی: قانون نظام صنفی هنر را که سالهاست در مجلس مطرح و بینتیجه مانده مصوب کنید
تهران (پانا) - حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و نایب رئیس خانه هنرمندان معتقد است، پولی که هنرمندان به عنوان مالیات پرداخت میکنند مبلغ آنچنانی نیست و بسیاری از هنرمندان در وضع خوبی زندگی نمیکنند، ایرج راد نیز میگوید همه هنرمندان سلبریتی نیستند و شاید به تعداد انگشتان دو دست افرادی باشند که درآمد زیادی دارند.
ظهر امروز نشست خبری رئیس و اعضای هیات رییسه شورای عالی خانه هنرمندان ایران با حضور ایرج راد، حمیدرضا نوربخش، روانبخش صادقی و امیر راد و کیوان کثیریان مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان در سالن میرزاخانی برگزار شد.
در بخشی از این نشست ایرج راد رییس هیأت رییسه شورای عالی خانه هنرمندان ایران با اشاره به مشکلات هنرمندان و صحبتهایی که درباره حذف مالیات هنرمندان شده است؛ گفت: نمیدانم چرا به جای تلاش برای حرکتهای به سمت جلو، به دنبال این هستیم برگردیم به زمانی که شرایط بهتر بوده است.
ایرج راد: هنرمندان تئاتر چند سال مداوم میتوانند بر روی صحنه باشند/ مگر همه هنرمندان سلبریتی هستند
وی ادامه داد: امروز در جامعه میبینیم که مسائل فرهنگ و هنر به عنوان مساله اصلی در حاشیه قرار میگیرد. مسأله فرهنگ و هنر باید از جانب دولت حمایت شود چون اشاعه فعالیت فرهنگ و هنر تأثیر مستقیمی روی جوامع مختلف دارد.
راد در ادامه با اشاره به اینکه قانون مالیات هنرمندان باید کارشناسی شود، تاکید کرد: امروز میبینیم سقفی برای دریافت مالیات تعیین شده که طی آن درآمد سالانه ۲۰۰ میلیون تومان یعنی ۱۶ میلیون تومان در ماه از مالیات معاف است باید بگوییم هنرمند درآمد مستمر ندارد و کارمند جایی نیست که مالیات بپردازد.
وی به حوزه هنر تئاتر اشاره کردو افزود: به عنوان مثال تئاتر در هیچ کجای دنیا درآمد ندارد. حال فکر کنید هنرمندی در طول یک سال در تمام حوزهها فعالیت و مثلاً ۳۵۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد ولی ۵ سال دیگر کار اینچنینی نخواهد داشت. آیا باید از او مالیات گرفت. هنرمندان نهایتاً ۱۰ تا ۱۲ سال توان کار مداوم و کسب درآمد دارد. یک هنرمند چند سال باید کار کند که توان خرید یک آپارتمان ۶۰ یا ۷۰ متری در خارج از تهران داشته باشد.
راد تاکید کرد: باید از دلالان مالیات کسر شود نه از هنرمندان. ما در زمینههای مختلف مالیات میدهیم. در تئاتر برای به صحنه رفتن یک اثر نه تنها حمایتی نمیشود بلکه در سالنهای دولتی ۲۰ درصد حق سالن، ۵ درصد برای سایت فروش و ۹ درصد مالیات ارزش بر افزوده از هنرمندان دریافت میشود.
رئیس هیأت مدیره خانه تئاتربا تاکید براین موضوع که این تصمیم آسیب به نهادها و خانههای هنری نظیر خانه هنرمندان و خانه تئاتر میزند، گفت: این خانهها درآمدزا نیستند. تصمیمی که در گذشته برای حمایت از هنر و هنرمندان اتخاذ شده بود حالا قصد حذفاش وجود دارد و این تأثیر منفی روی فعالیتهای فرهنگی و هنری میگذارد. در سینما فروش چند فیلم سینمایی و در تجسمی فروش با قیمت بالای چند اثر خاص نباید ملاک قرار گیرد. باید تأثیر این تصمیمگیری ارزیابی شود.
نوربخش: دوستانی که قصد حذف معافیت مالیاتی هنرمندان را دارند از چه کسی انتقام میگیرند
در بخش دیگری از این نشست، حمیدرضا نوربخش نایب رئیس هیأت رییسه شورای عالی خانه هنرمندان ایران و مدیرعامل خانه موسیقی گفت: پیگیریهایی انجام شده و همه صنوف و جامعه هنری نگران حذف معافیت مالیاتی و طرح این موضوع در بخشی از مجلس شورای اسلامی هستند زیرا این تصمیم باعث تعطیلی بسیاری از فعالیتهای هنری میشود و هنرمندان را مجبور به حرکت به سمت درآمدزایی میکند و این روند لطمه کیفی جدی به فرهنگ و هنر وارد میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر دوستانی که قصد حذف معافیت مالیاتی هنرمندان را دارند از چه کسی انتقام میگیرند. این حذف معافیت مالیاتی چه سود مالی برای دولت دارد
نوربخش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مشخص نیست انگیزه گرفتن مالیات از هنرمندان چیست، گفت: نمیدانم این تصمیم با چه انگیزهای گرفته میشود. در ۲ سال کرونایی اگر مردم امکان تماشای فیلم، برنامه آنلاین و شنیدن موسیقی را نداشتند چه فجایعی اتفاق میافتاد. اگر زمانی عدهای فکر کردند و در حمایت از فرهنگ و هنر، معافیت مالیاتی را در نظر گرفتند خویشاوند هنرمندان نبودند. در حال حاضر دوستانی که قصد حذف معافیت مالیاتی هنرمندان را دارند از چه کسی انتقام میگیرند؟ این حذف معافیت مالیاتی چه سود مالی برای دولت دارد.
نباید شرایط عدهای قلیل را به شرایط همه هنرمندان تعمیم داد
در بخش دیگری از این نشست ، امیر راد یکی از اعضای هیأت رییسه شورای عالی خانه هنرمندان ایران و رییس انجمن هنرمندان نقاش گفت: حوزه هنر مسائل مشترک دارد و وقتی راجع به مسالهای صحبت میکنیم در حوزه سینما، موسیقی و تئاتر هم مشترک است. دوستان شرایط عدهای قلیل را به شرایط همه هنرمندان تعمیم دادهاند. باید شرایط همه هنرمندان رصد و بر اساس آسیبشناسی علمی در این خصوص تصمیم گرفته شود. وظیفه هنرمند در جامعه فرهنگسازی است و نگاه اکثر جوامع دنیا حمایت از هنر و هنرمندان است و اگر کمپانیهایی از هنر حمایت میکنند به عنوان مسئولیت اجتماعی از پرداخت مالیات معاف میشوند ولی در کشور ما ماجرا بالعکس است.
وی تاکید کرد: دوستان شرایط عدهای قلیل را به شرایط همه هنرمندان تعمیم دادهاند. باید شرایط همه هنرمندان رصد و بر اساس آسیبشناسی علمی در این خصوص تصمیم گرفته شودوی متذکر شد: بسیاری از هنرمندان حتی توانایی تأمین هزینههای تولید اثر خود را ندارند.
راد در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: هنرمندان حوزه تجسمی نامهای را به رییس مجلس ارائه دادند و گروههای دیگر هم ورود کردند و امیدوارم باعث تصمیمگیرندگان نگاهشان را کارشناسانه کنند. ما مخالف پرداخت مالیات نیستیم بلکه با کارشناسی و نگاه علمی در این خصوص تصمیمگیری شود.
روانبخش صادقی: قانون نظام صنفی هنر را که سالهاست در مجلس مطرح و بینتیجه مانده مصوب کنید
در بخش دیگری از این نشست روانبخش صادقی یکی دیگر از اعضای هیأت رییسه شورای عالی خانه هنرمندانی ایران و عضو هیأت مدیره خانه سینما گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیخبر نیستند که بسیاری از اهالی سینما و هنر درگیر روزمرگی هستند و بر خلاف تعداد اندکی سلبریتی درآمدی ندارند. تصمیمگیری برای حذف معافیت مالیاتی در شرایطی که کرونا تأثیری منفی و مخرب بر روح و روان جامعه داشته، بار روانی مضاعفی روی هنرمندان و آثار هنری خواهد داشت.
وی تصریح کرد: قانون نظام صنفی هنر را که سالهاست در مجلس مطرح و بینتیجه مانده مصوب کنید بعد از هنرمندان مالیات هم بگیرید. اهالی هنر حق بیمه بیکاری، حق اولاد، حق مسکن و بیمه درمانی مناسب دارد که قرار است مالیات پرداخت کند؟ یک کارمند که مالیات پرداخت میکند از تمام این مزایا برخوردار است.
صادقی با ذکر خاطراتی از دیدار اعضای خانه سینما با رئیس مجلس گفت: در جلسهای که سال جاری سینماگران با آقای قالیباف داشتیم ایشان قید کرد بررسی اصلاح قوانین مالیاتی هنرمندان انجام میشود ولی آیا اصلاح مدنظر این است؟ برای تصمیمگیری درباره موضوع پرداخت مالیات از سوی هنرمندان در کنار نگاه علمی باید آسیبشناسی اجتماعی نیز انجام شود.
وی تاکید کرد: قانون نظام صنفی هنر را که سالهاست در مجلس مطرح و بینتیجه مانده مصوب کنید بعد از هنرمندان مالیات هم بگیرید. اهالی هنر حق بیمه بیکاری، حق اولاد، حق مسکن و بیمه درمانی مناسب دارد که قرار است مالیات پرداخت کند؟عضو هیأت مدیره خانه سینما تأکید کرد: ما معتقدیم الان زمان مناسبی برای این تصمیمگیری نیست ولی اگر قرار است مالیات گرفته شود ابتدا مزایای کاری و صنفی برای هنرمندان لحاظ شود. از همه مهمتر بار روانی که چنین تصمیمی روی هنرمندان وارد میکند باعث آسیب دیدن سطح کیفی آثار هنری میشود.
ارسال دیدگاه