روند بازگشایی مدارس استثنایی
تهران (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در مصاحبه با برنامه روزنه رادیو گفتوگو با تشریح فعالیتهای آموزش و پرورش استثنایی و روند بازگشایی مدارس استثنایی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سید جواد حسینی در این مصاحبه با بیان اینکه دستورالعملی در خصوص بازگشایی مدارس در شهریورماه به مدارس استثنایی کشور ابلاغ شده است، گفت: بر اساس این دستورالعمل از اول مهر ۵۰ درصد مدارس استثنایی که تراکم دانشآموزی دانشآموزان طیف اوتیسم و چندمعلولیتی آنها ۳ نفر و برای دانشآموزان کمتوان ذهنی، نابینا، ناشنوا و جسمی حرکتی ۶ نفر بود بازگشایی شدند.
وی گفت: هم چنین آموزشوپرورش استثنایی در کنار آموزش خدمات توانبخشی را نیز به دانشآموزان استثنایی ارائه می هد که به همین دلیل از قبل از بازگشایی رسمی مدارس، خدمات توانبخشی به دانشآموزان استثنایی بهصورت انفرادی ارائه میشد.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی در ادامه گفت: از ابتدای آذرماه نیز تمامی مدارس استثنایی کشور همراه با مدارس عادی بهصورت سراسری بازگشایی شدند و طبق روند دستورالعمل ارسالی به آنها روند آموزش را ادامه میدهند.
حسینی با بیان اینکه آموزشوپرورش برای ارتقای کیفیت به استانداردسازی فضا، تجهیزات، منابع انسانی، محتوا و رویهها دارد، گفت: در حوزه نیروی انسانی آموزشوپرورش استثنایی ۱۲ هزار نیرو کمبود دارد که برای جبران آن هرسال ۱۰ درصد از ورودیهای آموزشوپرورش بهصورت ردیف مستقل به آموزشوپرورش استثنایی اختصاص مییابد.
وی با بیان اینکه آموزشوپرورش استثنایی ۲۳ هزار معلم در ۱۷۰۰ مدارس خاص دارد، گفت: ۸۰ هزار دانشآموز در مدارس خاص و ۷۰ هزار دانشآموزان در مدارس عادی تحت پوشش تحصیلی آموزشوپرورش استثنایی هستند.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی در خصوص استانداردسازی فضاهای آموزشی مدارس استثنایی گفت: استاندارد فضای آموزشی برای دانشآموزان استثنایی ۲۸ مترمربع است اما در حال حاضر این عدد ۱۱ مترمربع است و در دو سال گذشته ۱.۵ مترمربع به میانگین فضای آموزشی اضافه شده است.
حسینی گفت: آموزشوپرورش استثنایی علاوه بر امکانات مدارس عادی به اتاق چند حسی، سنجش آکوستیک، تجهیزات توانبخشی و آموزشی نیاز دارد که در سال گذشته در قالب نهضت توانافزایی ۱۴۵ میلیارد تومان اعتبار از طریق کمکهای مردمی و خیریهای در این زمینه هزینه شده است. هم چنین آموزشوپرورش استثنایی ۸۱۰ مرکز مشکلات ویژه یادگیری و ۶۰ مرکز مشاوره نیز دارد که به دانشآموزان خدمات ارائه میدهند.
حسینی با اشاره به دو بسته تحولی آموزشوپرورش استثنایی در سال جاری، گفت: اولین بسته تحولی بسته خدمات آموزشی، پرورشی، ورزشی و توانبخشی خانواده محور است و بسته تحولی دیگر غربالگری نوآموزان در معرض مشکلات ویژه یادگیری است.
جانشین وزیر در طرح هدایت با بیان اینکه تاکنون ۳۶۱ هزار وسیله ارتباطی هوشمند به دانشآموزان کمبرخوردار اهدا شده است، گفت: در سال جاری ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح هدایت دیده شده است که تاکنون ۳۰ درصد آن یعنی ۲۰۰ میلیارد تومان به استانها ابلاغ شده است.
ارسال دیدگاه