رایزنی وزرای خارجه آلمان و آمریکا درباره برجام
تهران (پانا) - هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه در اولین تماس تلفنی با آنتونی بلینکن همتای آمریکاییاش پیرامون توافق هستهای ایران گفتوگو کردند.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه آلمان در حساب رسمی توئیتری خود افزود؛ دو طرف پیرامون طیف مختلفی از مسائل سیاست خارجی، مانند چین، افغانستان و همچنین تغییرات اب و هوایی تبادل نظر و توافق کردند تا همکاریهای نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
این تماس یک روز پس آن صورت میگیرد که بلنیکن ۵۸ ساله رای اعتماد سنای آمریکا را به دست آورد تا به طور رسمی سکان دستگاه دیپلماسی این کشور را در دست گیرد.
او پیش از آغاز بکار رسمی دولت بایدن در برابر اعضای کمیته روابط خارجی سنا گفت: چالش اینجا است که ما از توافق (برجام) خارج شدیم و ایران محدودیتهای اعمال شده با توافق را بازگردانده است، سانتریفیوژهایی را به کار گرفته است که مطابق توافق ممنوع بود و نتیجه آن همچنانکه در گزارشهای عمومی مطرح است، زمان بیش از یکسال برای رسیدن به یک بمب اتمی، اکنون به کمتر از ۳ یا ۴ ماه کاهش یافته است. این یعنی بازگشت به همان بحرانی که پیش از مذاکرات با آن مواجه بودیم.
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: رئیس جمهوری معتقد است اگر ایران به این تعهدات برگردد ما نیز بازخواهیم گشت اما باید از آن به عنوان بستری برای بودن در سمت متحدان و شرکا برای دستیابی به توافقی محکمتر و طولانیتر استفاده کنیم.
رئیس جمهوری سابق آمریکا سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد اما جو بایدن رئیس جمهوری جدید این کشور وعده داده است که به این توافق بازمیگردد.
متحدان اروپایی آمریکا از جمله تروئیکای اروپایی (آلمان انگلیس و فرانسه) ضمن تاکید بر ضرورت حفظ برجام، از دولت جدید آمریکا خواستهاند تا به این توافق بازگردد.
وزیر خارجه آلمان دوشنبه گذشته در آستانه نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا برای گفتوگو با آمریکا در خصوص آینده برجام اعلام آمادگی کرد.
ماس در گفت وگو با خبرنگاران بدون اشاره به خروج یکجانبه کاخ سفید از برجام و بی عملی طرف های اروپایی در دو سال گذشته افزود؛ اتحادیه اروپا همچنان از ایران میخواهد که به تعهداتش در برجام بازگردد. ما نیز درباره دیدگاه امریکا پیرامون آینده برجام رایزنی میکنیم.
ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت و همواره اعلام کرد که در صورت بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرفهای این توافق بینالمللی، گامهای برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.
ارسال دیدگاه