نسل جدید مدیریت مالی دولت؛
سه گام کلیدی امور سیاستگذاری و هوشمندسازی در بهبود ساختار بودجه
تهران (پانا) - رئیس امور سیاستگذاری و هوشمندسازی نظام مالی دولت سازمان برنامه و بودجه با اشاره به نقش امور سیاستگذاری و هوشمندسازی در نظام مالی، از سه دستاورد مهم در بهبود فرآیندها و ارتقای عملکرد این بخش خبر داد.

وقتی صحبت از تحول در نظام مالی دولت به میان میآید، شاید همه تصور کنند این مسیر پر از چالشها و سختیهاست؛ نیلوفر دمنه، رئیس امور سیاستگذاری و هوشمندسازی نظام مالی دولت، اما داستانی متفاوت برای گفتن دارد؛ داستانی که با همدلی، برنامهریزی دقیق و تلاشهای مداوم، رنگ تحقق به خود گرفته است.
دمنه میگوید: ما طی سال گذشته در سه حوزه مهم، کار کردیم تا فرآیندهای سازمان را بهبود ببخشیم و نسبت به گذشته عملکرد بهتری داشته باشیم. اولین گام، مربوط به بحث تعهدات و تضامین دولت بود؛ جایی که همیشه دغدغه ایجاد شفافیت و انضباط مالی برایمان مهم بوده است. خوشبختانه با وجود تکالیفی که قانون برنامه هفتم توسعه برای ما مشخص کرده، توانستیم برای صدور تضامین، روالهای جدیدی را طراحی کنیم. این روالها در قالب آییننامه اوراق مالی دولت و از سال ۱۴۰۴ اجرایی خواهند شد. به بیان سادهتر، دیگر صدور تضامین دولتی از مسیر شفافتری عبور خواهد کرد و همه میدانند دولت چه تعهداتی دارد.
او ادامه میدهد: گام دوم را با هدف شفافیت هرچه بیشتر برداشتیم. برای اولین بار، گزارشی جامع از همه تضامین و تعهدات فرابودجهای دولت به همراه لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس شورای اسلامی ارائه دادیم؛ گزارشی که تصویری روشن و کامل از وضعیت مالی تعهدات دولت را پیش چشم همگان قرار میدهد. نمیتوان فراموش کرد، همین تصویر واضح، به ما و مجلس کمک میکند تا دست به نظمدهی بهتری در فرآیندهای مالی بزنیم و بستر تصمیمگیری بهتر را فراهم کنیم.
دمنه از سومین تغییر سخن میگوید؛ تغییری که شاید کمتر کسی از پشت صحنه آن باخبر باشد و توضیح می دهد: در حوزه پرداخت بودجه به ذینفع نهایی، با تکیه بر بند «ب» ماده ۱۳ قانون برنامه هفتم، آییننامهای دقیق و کاربردی نوشتیم که قرار است طی پنج سال برنامه، به تدریج در همه بخشهای بودجه عمومی و شرکتها هم اجرایی شود. برای شروع این طرح بزرگ هم زیرساختهای الکترونیکی و سامانهای ویژهای آماده کردیم تا از سال آینده، همه دستگاهها عملیات مالیشان را به کمک این بستر نوین انجام بدهند.
دمنه در زمینه اصلاح ساختار بودجه با امیدواری اعلام می کند که با همکاری همه همکارانم در سایر بخشها، شرایطی را فراهم کردیم تا نظام طبقهبندی بودجه را در سال ۱۴۰۴ بازبینی کنیم و به شکلی شفافتر گزارشهای مالی دقیقتری داشته باشیم. این حرکت باعث میشود بتوانیم عملکرد دولت را بهدرستی رصد و هدایت کنیم.
ارسال دیدگاه