زلنسکی پیشنهاد آمریکا را رد کرد؛ مذاکرات صلح لندن تنزل یافت
تهران(پانا) - پس از آنکه «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین پیشنهاد واشنگتن برای بهرسمیت شناختن «کریمه» بهعنوان بخشی از خاک روسیه را نپذیرفت، دیدار وزیران امورخارجه آمریکا و چند کشور اروپایی در لندن به نشست در سطح مقامات پایینتر تنزل یافت.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، به دنبال این تصمیم، دیوید لامی وزیر امورخارجه انگلیس و مارکو روبیوهمتای آمریکایی حضور در نشست برنامه ریزی شده در لندن که قرار بود امروز چهارشنبه برگزار شود را لغو کردند.
در این نشست قرار بود وزیران امور خارجه انگلیس، ایالات متحده، فرانسه، آلمان و اوکراین درباره چگونگی پایان دادن به جنگ روسیه با یکدیگر دیدار داشته باشند، اما پس از رد پیشنهاد واشنگتن از این دیدار سطح بالا به تعویق افتاد و مذاکرات میان مقامات ارشد پنج کشور یاد شده انجام خواهد شد و وزیر امور خارجه اوکراین نیز همچنان برای دیدار با لامی در لندن حضور دارد.
اسکای نیوز خاطرنشان کرده است که تنزل رتبه در سطح دیپلماسی در تضاد با تشدید فشار دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا و تیمش برای آتش بس در اوکراین قرار دارد.
دلیل اصلی لغو این نشست پس از رد درخواست کییف صورت گرفت و گفته می شود واشنگتن علاوه بر این، پیشنهاد آتش بس در خطوط مقدم را هم ارائه کرده بود.
روزنامه فایننشال تایمز نیز ادعا کرد که ولادیمیر پوتینرئیسجمهوری روسیه پیشنهاد داده است که تهاجم خود را در خط مقدم فعلی متوقف کند که بدین ترتیب نزدیک به ۲۰ درصد از خاک اوکراین را تسلیم مسکو میکند؛ موضوعی که مشخص نیست کییف با آن موافقت کند.
از طرفی، در حالیکه ترامپ پیش از رسیدن به قدرت وعده پایان جنگ اوکراین و روسیه را داده بود، اکنون هشدار میدهد که چنانچه دو طرف دستیابی به توافق را سخت کنند، از میانجیگری در مذاکرات صلح کنار می رود.
روبیو نیز هفته گذشته گفت که چنانچه طی چند روز پیشرفتی در مذاکرات بدست نیاید، واشنگتن مذاکرات را رها خواهد کرد. وی مقرر بود که دیروز سهشنبه برای دیدار با لامی و وزیران خارجه اوکراین، فرانسه و آلمان به لندن بیاید، اما پس از رد پیشنهاد واشنگشتن از سوی زلنسکی، این سفر لغو شد. پس از ان فرانسه و آلمان نیز سفر وزیران امور خارجه خود را متوقف کردند.
اما قرار است کیت کلاگ فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین در لندن با مقامات ارشد فرانسوی و آلمانی مذاکراتی برگزار کند. انگلیس و فرانسه به عنوان رهبران این مذاکرات تلاش دارند اطمینان حاصل کنند که در مذاکرات صلح اوکراین، اروپا از سوی ترامپ به حاشیه رانده نشود.
آنها همچنین در تلاش برای تشکیل یک «ائتلاف کشورهای داوطلب» به منظور اعزام نیروهای انگلیسی، فرانسوی و دیگر نیروهای خارجی به اوکراین پس از هرگونه آتش بس برای کمک به تامین صلح در اوکراین هستند. هرچند کارشناسان دفاعی اعتبار چنین طرحی را بدون حمایت آمریکا و ارتش عظیم آن زیر سوال برده اند.
ارسال دیدگاه