دبیرادبیات کرجی درگفتوگو با پانا:
شیخ بهایی فیلسوف ایرانی که همواره با مردم و برای خلق خدا خدمت میکرد
کرج(پانا) - دبیرادبیات یکی از دبیرستانهای ناحیه ۲ کرج گفت: شیخ بهایی حکیم، فقیه ، عارف ، منجم نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است درباره عدل و انصاف سخن میگفت و مانند صالحان عمل و به خلق خدا خدمت می کرد و همواره با مردم بود. او روح بلند و رفیعی داشت و همواره در طلب علم آموزی بود.

طاهره قرشی به مناسبت بزرگداشت شیخ بهایی درگفتوگو با پانا عنوان کرد:« شیخ بهایی حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که تبحر زیادی در دانشهای فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات داشت و کتب زیادی از او در علوم مختلف مانند سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی و هنر و فیزیک به یادگار مانده است.»
وی ادامه داد:« شیخ بهایی یکی از نوادگان «حارث بن عبدالله اعور همدانی» از شخصیت های برجسته آغاز اسلام و یکی یاران با وفای امیرالمؤمنین است. شیخ بهایی دوران کودکی خود را در روستایی به نام «جبع» یا «جباع» از نواحی شام زندگی کرد. پدر بهاءالدین عاملی از شاگردان برجسته شهید ثانی و خاندان او از خانوادههای معروف جبل عامل بودهاند شیخ بهایی همواره درباره عدل و انصاف سخن میگفت و مانند صالحان عمل و به خلق خدا خدمت می کرد و همواره با مردم بود. او روح بلند و رفیعی داشت و همواره در طلب علم آموزی بود.»
قرشی افزود:«کارهایی که شیخ بهایی در دوران عمر مفید خود اجرایی نمود شامل: ساخت و معماری مسجد امام اصفهان مهندسی حصار نجف را به شیخ بهائی نسبت می دهند ساعت آفتاب یا صفحه آفتابی در مغرب مسجد امام در اصفهان را نیز شیخ بهائی ساخته است طرح ریزی یکی از بزرگترین کاریزهای ایران کاریز نجفآباد اصفهان را به بهائی نسبت می دهند خانه شیخ بهایی یک اثر تاریخی در یک محور تاریخی با معماری باشکوه ایرانی، بنایی متعلق به دوران صفویه در محدوده خیابان درشت است که به دلیل تاریخی بودن و قرار گرفتن در یک محور تاریخی به عنوان یک اثر فرهنگی تاریخی در شهر اصفهان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.»
وی در پایان گفت: «در تقویم ایران ، ۳ اردیبهشت به عنوان روزبزرگداشت شیخ بهایی تعیین شده است و هر ساله در این تاریخ برنامههای فرهنگی و ... با هدف شناخت بیشتر این شاعر و عارف نامدار ایرانی برگزار می شود.»
ارسال دیدگاه