برگزاری همایش ملی ویرایش و نگارش زبان فارسی در دانشگاه محقق اردبیلی
اردبیل (پانا) - اولین همایش ملی ویرایش و نگارش زبان فارسی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
در آیین افتتاحیه این همایش عزیز حبیبی، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی طی سخنانی اظهار کرد: گروه زبان و ادبیات فارسی از قدیمیترین گروههای دانشگاه است که اولین همایش ملی ویرایش و نگارش زبان فارسی را برگزار میکند.
او با اشاره به اینکه این همایش باید در سالهای آتی هم ادامه داشته باشد، اضافه کرد: باید در بحث گسترش و ترویج زبان فارسی بیشاز پیش فعالیت کنیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به شروع فعالیت این دانشگاه ازمهرماه سال ۱۳۵۷ یادآور شد: این دانشگاه در طول فعالیتهای حدود ۴۳ ساله خود افتخارات متعددی برای استان و کشور کسب کرده است.
حبیبی تصریح کرد: ورود دانشگاه محقق اردبیلی به رتبهبندی تایمز ۲۰۲۱ دانشگاههای برتر جهان با کسب رتبه سوم دانشگاههای جامع کشور، کسب رتبه ۳ ایران و ۲۰۷ جهان در رنکینگ Green Metric دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۰ میلادی توسط دانشگاه محقق اردبیلی، قرارگرفتن دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه هفدهم دانشگاههای جامع کشور در رتبهبندی جهانی ISC-۲۰۲۰ و قرارگرفتن دانشگاه محقق اردبیلی در زمره دانشگاههای یک درصد برتر جهان از جمله این افتخارات است.
او گفت: این دانشگاه افتخارات متعدد فرهنگی کسب کرده و با نهادهای فرهنگی تعامل مثبت و نزدیکی داشته و در حوزه عمرانی هم در سال جاری ساختمان کتابخانه مرکزی و ساختمان دانشکده علوم اجتماعی افتتاح شده و چندین پروژه دیگر هم در دست اجرا است.
سید محمد رضی نژاد، عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و دبیر اجرایی اولین همایش ملی ویرایش و نگارش زبان فارسی هم گفت: زبان فارسی تنها یک زبان نیست بلکه یک فرهنگ و هویت است.
او با بیان اینکه فراخوان این همایش اول شهریورماه سال جاری منتشر شد، ادامه داد: ۸۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که ۶۵ مقاله پذیرش نهایی شدند و ۱۲ مقاله بهصورت شفاهی ارائه میشود.
دبیر اجرایی این همایش ملی ادامه داد: زبان فارسی و رسانهها، نگارش و ویرایش در متون خلّاق، عربی در فارسی، بررسی متون نگارش و ویرایش، زبان فرنگی در فارسی، شیوههای نوین ویراستاری، صورت و محتوا در ویرایش، دستور زبان فارسی و نگارش و ویرایش، بلاغت و نگارش و ویرایش، سبکشناسی و نگارش و ویرایش، آسیبشناسی ترجمه، تصحیح نسخهها، راههای پرورش معانی، املای خط فارسی، فلسفۀ ویرایش، نوآوریهای کاذب در زبان فارسی، آسیبشناسی آموزش زبان فارسی در آموزش و پرورش، راهکارهای تقویت مهارت نوشتاری در آموزش زبان فارسی و خارجی، پیشینه ویرایش متون فارسی، بررسی اصول نگارش و ویرایش در متون کلاسیک فارسی، نگارش و ویرایش فارسی در ارتباط با نظریات و مکاتب زبانشناسی، بررسی نگارشی و ویرایشی متون علمی و زبان و ادبیات فارسی محورهای این همایش بودند.
ارسال دیدگاه