استاد زلزلهشناسی مطرح کرد؛
سالانه 10 مدرسه در پایتخت فرسوده و ۴ مدرسه ساخته میشود
بازسازی ۲۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس فرسوده تهران به بیش از ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
تهران (پانا) - استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله بر لزوم بازسازی و نوسازی مدارس در برابر ریسک زلزله در تهران تاکید کرد.
مهدی زارع همزمان با سالروز زلزله بم و روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی به ایمنی مدارس به عنوان یکی از مهمترین اماکن اشاره کرد و به پانا گفت: «زمین لرزه ۱۹۹۰ منجیل به عنوان یکی از ویران کنندهترین زمین لرزههای قرن اخیر در ایران به شمار میرود که یک چالش بزرگ بود. بر اساس تجربه به دست آمده از این رویداد، برنامه کاهش ریسک زلزله در سال ۱۳۷۰ آغاز شد که قسمت مهمی از آن به بازسازی و نوسازی مدارس مربوط بود.»
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ادامه داد: «فرض بر این بود که برنامه بازسازی و نوسازی مدارس، عملکرد سازمانهای مختلف را در هنگام زلزلههای آینده بهبود میبخشد. بعد از زلزلههای بم ۵ دیماه ۱۳۸۲، زرند ۴ اسفند ۱۳۸۳ و ۱۱ فروردین ۱۳۸۵ چالان چولان بروجرد، در بعضی از این برنامهها تسریع شد.»
زارع افزود: «شهریور ۱۳۹۷ اعلام شد که تعداد ۱۴۶۱ مدرسه با ۱۷ هزار و ۵۳۲ کلاس درس در استان تهران فرسوده است و به مقاومسازی یا تخریب و بازسازی نیازمند هستند. بیشترین مدارس فرسوده نیز ابتدا در شهر تهران و پس از آن در شهرری، اسلامشهر و شهریار هستند.»
وی تاکید کرد: «تهران با داشتن ۲۶۴ مدرسه با قدمت ۶۰ سال مساله مدارس قدیمی را نیز دارد. فقط ۳۰ درصد از مدارس نیازمند مقاومسازی، تا حدی بازسازی شدهاند. موقعیت این مدارس فرسوده در مناطق با ریسک بالای زلزله در شهر تهران قابل توجه است.»
این استاد زمینشناسی گفت: «هسته مرکزی شهر تهران به سوی جنوب شرق و جنوب غربی تهران محدودههایی با بیشترین ریسک زلزله برآورد میشوند. شهر تهران به لحاظ سرانه و متراژ و مقاومت مدارس جزو فقیرترین استانهاست و بیشترین مدارس فرسوده کشور در شهر تهران قرار دارند.»
زارع خاطرنشان کرد: «از ۲۵۰۰ مدرسه دولتی شهر تهران سالانه ۱۰ مدرسه به جمع فرسودهها اضافه میشوند اما در مقابل هر سال فقط سه یا چهار مدرسه جدید ساخته میشود. بازسازی ۲۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس فرسوده تهران بیش از ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.»
وی با اشاره به حوادث آتشسوزی در برخی ساختمانهای عمومی از جمله کلینیک سینامهر که در تیرماه امسال رخ داد، گفت: «رخداد این حوادث زنگ خطر ناایمنی ساختمانهای عمومی را به صدا درآورد. مدارس نیز از جمله ساختمانهایی هستند که نیازمند توجه هستند.»
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه تهران نیازمند ساخت ۱۰۰۰ مدرسه ۱۵ کلاسه جدید است، گفت: «بیش از ۲ میلیون دانشآموز مدارس این استان مشغول تحصیل هستند و این آمار از جمعیت برخی شهرها و استانهای کشور بیشتر است. تهران جزو سه استان محروم یعنی تهران، سیستان و بلوچستان و البرز در زمینه فضای آموزشی است. در تهران حدود ۶ هزار مدرسه وجود دارد اما این تعداد مدرسه، نیاز تهران به مدرسه را رفع نمیکند.»
به گفته زارع، مدارس فرسوده بیشتر در مناطق ۹، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ دیده میشوند.
ارسال دیدگاه