مراکز بهزیستی می‌توانند به عنوان کارگاه‌های کارورزی دانشجویان عمل کنند

تهران(پانا) - رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: مراکز این سازمان می‌توانند به‌ عنوان کارگاه‌هایی برای کارورزی دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی عمل کنند.

کد مطلب: ۱۵۶۰۵۶۴
لینک کوتاه کپی شد
مراکز بهزیستی می‌توانند به عنوان کارگاه‌های کارورزی دانشجویان عمل کنند

به گزارش سازمان بهزیستی کشور، سید جواد حسینی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان بهزیستی کشور و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اظهار کرد: آبان سال گذشته جلسه مفصلی با رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، روسای گروه‌ها و پژوهشگاه‌های دانشگاه داشتیم و در نهایت، فعالیت‌های مشترک میان سازمان بهزیستی و دانشگاه را در ۱۲ محور جمع‌بندی کردیم.

وی افزود: ۲ نوع دانشگاه در سطح جهان وجود دارد؛ دانشگاه‌های مکانیکی که در گسست از جامعه فعالیت می‌کنند و رسالت آن‌ها صرفاً پرورش نیروی انسانی متناسب با توان و ظرفیت افراد است.

حسینی ادامه داد: بسیاری از دانشگاه‌ها بر این باورند که وظیفه دانشگاه صرفا پرورش نیروی انسانی متخصص است و تمرکز آنها بر آموزش تخصصی و تولید نیروی متخصص قرار دارد، بی‌آنکه توجه کنند که آیا جامعه توان به‌کارگیری این حجم از نیروی انسانی را دارد یا ندارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: نوع دوم دانشگاه‌ها، ارگانیکی یا مأموریت‌گرا هستند که متناسب با نیازهای جامعه، نیروی انسانی پرورش می‌دهند. این دانشگاه‌ها با موضوعات واقعی جامعه در پیوندند؛ برای مثال دانشگاه فرهنگیان که مسئولیت تربیت نیروی انسانی برای نظام تعلیم و تربیت عمومی و پایه را بر عهده دارد، نیروهای آن مستقیماً در وزارت آموزش‌ و پرورش جذب می‌شوند.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه نمونه‌های دیگری از دانشگاه‌های مأموریت‌گرا نیز وجود دارد مانند دانشکده صدا و سیما یا دانشگاه وزارت امور خارجه افزود: اگر سازمان بهزیستی قرار باشد یک دانشگاه مأموریت‌گرا داشته باشد، بی‌شک آن دانشگاه، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است که تمامی رشته‌ها و مخاطبان مستقیم آن، جامعه هدف سازمان بهزیستی هستند و با همین نگاه پایه‌گذاری شده‌اند.

وی افزود: متاسفانه در سال های اخیر سازمان بهزیستی از جایگاه بالای اداری با مأموریت کم به جایگاه پایین‌تر اداری با مأموریت بسیار گسترده تبدیل شده است.

حسینی ادامه داد: دانشگاه علوم توانبخشی دانشگاهی مأموریت‌گراست و دارای گروه‌های پژوهشی فعال و اعضای هیات علمی توانمندی است که ارتباط مستقیم با فعالیت‌های ما در سازمان بهزیستی دارند؛ برای مثال گروه سالمندان دانشگاه که رئیس آن می‌تواند مستقیم با شورای سالمندان ما در ارتباط باشد.

وی افزود: سازمان بهزیستی یکی از قوی‌ترین سازمان‌ها از نظر برخورداری از نیروی متخصص است. این نیروها هم به دانش روز و هم به کار اجرایی نزدیک هستند، اما خلأ ما، نبود مراکز پژوهشی و دانشگاهی همراهی است که بتوانند دائما راهبردهای جدید ارائه و فعالیت‌های موجود را ارزیابی و فعالیت‌های دیده‌نشده را شناسایی کنند.

رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرد: مراکز ما می‌توانند به‌ عنوان کارگاه‌هایی برای کارورزی دانشجویان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی عمل کنند.

حسینی با بیان اینکه اکنون دانشگاه زیر نظر وزارت بهداشت است، در حالی که می‌توانست در پیوندی طبیعی با سازمان بهزیستی قرار گیرد، خاطر نشان کرد: داریم این خلأ قانونی را با همکاری واقعی و تنگاتنگ جبران کنیم و این تفاهم‌نامه گامی جدید برای ارتقای کیفیت خدمات در سازمان بهزیستی و بهره‌گیری دانشگاه از ظرفیت‌های گسترده این سازمان باشد.

وی تصریح کرد: ظرفیت سازمان بهزیستی در حوزه اجتماعی بسیار گسترده و انباشته از داده‌های ملی و تازه‌ای است که می‌تواند در تحلیل، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌کار گرفته شود.

رئیس سازمان بهزیستی درباره عناوین همکاری‌های مشترک با دانشگاه علوم توانبخشی گفت: از جمله محورهای همکاری، کارورزی دانشجویان، برگزاری تورهای علمی، تقویت شبکه داوطلبان با محوریت دانشجویان، پژوهش و نیازسنجی پژوهشی، برگزاری همایش‌های علمی و آموزشی، ایجاد مراکز الگویی و طراحی فناوری‌ها و تجهیزات توانبخشی است.

وی افزود: سازمان بهزیستی ۱۳ تیپ مرکز در بخش توانبخشی دارد که می‌توان با همکاری دانشگاه، یکی از آن‌ها را به‌عنوان مرکز الگو معرفی کرد تا سایر مراکز از آن الگو بگیرند.

حسینی ادامه داد: ما تجهیزات توانبخشی خریداری می‌کنیم و به مددجویان می‌دهیم، اما ممکن است این تجهیزات کارآمدی لازم را نداشته باشند، با استفاده از ظرفیت مرکز رشد و فناوری دانشگاه می‌توانیم کارآمدی این تجهیزات را ارتقا دهیم.

حسینی گفت: دانشگاه ۹ گروه پژوهشی دارد که مقرر شده در هر گروه، یک نماینده از دانشگاه و یک نماینده از سازمان بهزیستی معرفی شوند تا تعاملات مؤثر بین آن‌ها شکل بگیرد.

وی افزود: حوزه سالمندی برای سازمان بسیار مهم است و دانشگاه می‌تواند در این زمینه کمک شایانی ارائه دهد.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ظرفیت‌های منابع انسانی گفت: یکی از ظرفیت‌های ما، بهره‌گیری از ۳۰۰ امریه سربازی است که ۹۰ درصد آن‌ها از فارغ‌التحصیلان همین دانشگاه هستند و دانش لازم را دارند.

وی یادآور شد: سازمان بهزیستی دارای ۲۳ هزار مؤسسه است که ۲۱ هزار مورد آن غیردولتی هستند و سربازان امریه به عنوان نیروهای تحصیل‌کرده بهترین گزینه برای ایجاد مراکز مشاوره، مددکاری و توانمندسازی سالمندان محسوب می‌شوند، همچنین سامانه‌های ۱۲۳ و ۱۴۸۰ اطلاعات به‌روز و کاربردی از جامعه دریافت می‌کنند که می‌تواند در اختیار دانشگاه قرار گیرد.

بر اساس این گزارش؛ در راستای ارتقای همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی میان نهادهای علمی و اجرایی کشور، تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان بهزیستی کشور و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در محل سازمان بهزیستی امضا شد.

این تفاهم‌نامه با هدف ارتقای همکاری‌های علمی، پژوهشی، آموزشی و اجرایی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های طرفین در راستای ارتقای خدمات به جامعه هدف به امضا رسید.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار