بهداشت روان دانش و هنر است
مشهد (پانا) - بهداشت روان، دانش و هنری است که به افراد کمک میکند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگار شده و راه حل مطلوبتری را برای حل مشکلاتشان انتخاب کنند.
روز ۱۰ اکتبر هر سال میلادی (مطابق با ۱۸ مهرماه ۱۳۸۸) از طرف فدراسیون جهانی بهداشت روان *(WFMH) به عنوان روز جهانی بهداشت روان نامگذاری شده است.
این فدراسیون برای این روز در هر سال، یک شعار خاص را انتخاب می کند. شعار سال ۲۰۰۹، سلامت روان در مراقبت های بهداشتی اولیه، افزایش خدمات درمانی و ارتقا سلامت روان بود.
در ایران هفته پایانی مهرماه (۲۴ تا ۳۰ مهر) به نام هفته بهداشت روان نام گذاری شده است.
بهداشت روان علمی است برای بهتر زیستن و رفاه اجتماعی که تمام زوایای زندگی را در بر می گیرد. سازمان جهانی بهداشت، بهداشت روان را قابلیت ارتباط هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی، عادلانه و مناسب تعریف کرده است.
بهداشت روان، دانش و هنری است که به افراد کمک میکند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگار شده و راه حل مطلوبتری را برای حل مشکلاتشان انتخاب کنند.
سازمان جهانی بهداشت، خواستار تخصیص خدمات و سرمایه گذاری های بیشتر در حوزه سلامت روان است.
سلامت روان به حالتی از سلامتی گفته می شود که فرد به کمک آن به توانایی های خود پی می برد، بر استرس های طبیعی زندگی اش غلبه می کند، به طور مؤثر کار می کند و قادر به همکاری با اقشار جامعه است.
در حقیقت بهداشت روان را می توان یکی از قدیمی ترین موضوعات به شمار آورد، زیرا بیماری های روانی از قدیم وجود داشته، طوری که بقراط حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح معتقد بود که بیماری های روانی را مانند بیماری های جسمی باید درمان کرد.
تقریبا از سال ۱۹۳۰، یعنی بعد از تشکیل اولین کنگره بین المللی بهداشت روان بود که این رشته بصورت جزئی از علوم پزشکی درآمد.
در سال ۱۹۴۸ در سومین کنگره بین المللی بهداشت روان که در لندن تشکیل شد، اساس فدراسیون جهانی بهداشت روان بنیانگذاری شد و در همان سال این فدراسیون به عضویت رسمی سازمان یونسکو و سازمان جهانی بهداشت درآمد.
دانش آموز خبرنگار : فاطمه زرنگ
ارسال دیدگاه