معاون وزیر:

مراقب باشیم مصوبات به معوقات تبدیل نشود

تهران (پانا) - رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تاکید کرد توانمندسازی معلمان مبحث مهمی است که باید برای آن الگویی مشخص کرد. در واقع ضروری است که کارها را پیگیری کرد تا مصوبات به معوقات تبدیل نشود.

کد مطلب: ۱۲۳۰۶۶۸
لینک کوتاه کپی شد
مراقب باشیم مصوبات به معوقات تبدیل نشود

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، در جلسه شورای هماهنگی و پیگیری اقدامات تحولی، طرح عملیاتی توسعه فناوری اطلاعات سازمان پژوهش مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

این جلسه شورا با حضور رئیس سازمان برگزار شد که در ابتدا حسن ملکی، از برگزاری جشنواره تصویرگری جلد کتاب‌های درسی ابراز خرسندی کرد و گفت: این جشنواره که به همت همکاران خوب ما در سازمان شکل گرفته، جای تشکر دارد زیرا این رویداد و نتایج آن برای سازمان ما بسیار مهم است، لذا تلاش‌های انجام شده، جای تشکر دارد.

وی افزود: این جشنواره در سطح جهان بی سابقه است و این بی سابقه بودن نشان می‌دهد که ما در سازمان به چیزی توجه کرده‌ایم که در سطح بین‌المللی نیز مسبوق به سابقه نیست لذا امیدوارم که اختتامیه پر رونقی نیز فردا برای این رویداد داشته باشیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تصریح کرد: الگوی اشاعه، که دکتر مظاهری، زحمت ترسیم و تنظیم آن را کشیدند، نهایی شده و ما آن را به بخش‌های مختلف نیز، ابلاغ کردیم، ضمن اینکه در این بخش، تقسیم کار نیز انجام شده است لذا ضروری است که هر بخشی بر مبنای نقشی که برای آن تعریف شده است، وارد عرصه شود تا کارها به موقع انجام شود، و الگوی اشاعه هر چه زودتر به ثمر بنشیند زیرا در این راستا کار و گفتگوهای بی شماری انجام شده است.

مراقب باشیم که مصوبات به معوقات تبدیل نشود

ملکی تاکید کرد: توانمند سازی معلمان مبحث دیگری است که باید برای آن الگویی مشخص کنیم. در این راستا نیز، صحبت‌هایی شده است اما لازم است بدانیم که امروز دفاتر دقیقاً در چه مرحله‌ای قرار دارند. در واقع ضروری است که کارها را پیگیری کنیم تا مصوبات ما به معوقات تبدیل نشود.

وی بر لزوم توجه به زمانبندی در اجرای فعالیت‌های سازمان تاکید کرد و گفت: زمانبندی فعالیت‌ها از نکات مهم دیگری است که مدیران کل دفاتر باید به آن توجه جدی داشته باشند بنابراین امیدوارم که کارها طبق زمانبندی که دفاترارائه می‌دهند، انجام شود زیرا بدون زمانبندی مناسب، کار به سامان درست نخواهد رسید.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بر لزوم توجه به تخصص افراد در سازمان تاکید کرد و گفت: باید بدانیم که یکایک همکاران، ضمن اینکه دارای مسئولیت سازمانی هستند، شخصیتی علمی نیز به شمار می‌روند. در واقع هر کدام از همکاران ما، در زاویه خاصی اهل نظر هستند لذا ضروری است که بتوانیم از توانایی علمی یکایک همکاران بهره‌مند شویم. در واقع ضروری است که ما بر اساس تخصص افراد فراتر از الگوی سازمانی، از افراد مشورت دریافت کنیم لذا باید به افراد یک نگاه سازمانی و یک نگاه فراسازمانی داشته باشیم و افراد به عنوان یک متفکر در سازمان حاضر شوند و در زمینه کاری خود ایده ارائه دهند.

ملکی افزود: به عنوان مثال با توجه به اینکه خانم معصومه نوروزی در مقطع دکترا و در رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات تحصیل می کنند، من از ایشان خواستم که یک مدل جامع به من ارائه دهند که امروز آن را در جلسه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

در ادامه جلسه سعید بدیعی به مرور مصوبات جلسه قبل پرداخت و در خصوص اجرای کارها، پیگیری انجام شد. در بخش دیگری از این شورا، اعضای حاضر و مدیران به توضیح اقدامات انجام شده و مراحل انجام کار پرداختند.

ضرورت بهره‌برداری از آثار جشنواره تصویرگری جلد کتاب‌های درسی

محمد علوی تبار معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان بر لزوم استفاده از طرح‌های جشنواره تصویرگری در جلد کتاب‌های سال آینده تاکید کرد و گفت: ضروری است که همکاران با نگاهی کاملا تخصصی به آثار این جشنواره نگاه کنند تا بتوانیم از آثار این رویداد در جلد کتاب سال آینده نیز استفاده کنیم.

ملکی نیز بیان کرد: چاپ سپاری کتاب امر مهمی است زیرا علاوه بر سازمان بر شرکت‌های مربوطه و چاپخانه‌هایی که با ما همکاری دارند، تاثیرگذار است. بدیهی است که کمیته کنترل کیفیت در روند کار تاثیرگذار بوده است اما اینگونه نیست که ما به هر نوع دیدگاهی عمل کنیم و موضوعات مطرح شده از سوی این کارشناسان را چشم بسته بپذیریم. در واقع ما باید سعی کنیم که هم فرایند چاپ سپاری کند نشود و هم از نظرات افراد و کارشناسان این کمیته نیز بهره‌مند شویم.

رامین نوظهوری مشاور رئیس سازمان درباره مدل ارتباطی سازمان با سایر ارگان‌ها و نهادها، بیان کرد: در رابطه با ارتقا و توسعه بخشی به ارتباطات، جلسات متعددی برگزار کردیم. در نهایت بنا بر این قرار گرفت که نشستی با اساتید داشته باشیم. در ادامه مطالعاتی نیز درباره این مباحث انجام شد و در رابطه با محتوای ارتباطات یک سری بررسی‌هایی انجام شد و مدل‌هایی را در دست مطالعه داریم.

ملکی نیز ضمن تشکر از اقدامات انجام شده، گفت: ما در کشور، انجمن‌های علمی متعدد، دانشگاه‌ها و دانشکده های علوم تربیتی گوناگون، مراکز پژوهشی و ... را داریم اما سازمان تاکنون با این بخش ها ارتباط ساختاری نداشته است و عموما ارتباطات به شکل انفرادی بوده است لذا ضروری است که یک نگاه ساختارمند برای این نوع ارتباطات داشته باشیم.

وی افزود: ما باید به عنوان یک فرایند و کاری راهبردی باید به این ارتباطات فکر کنیم زیرا منجر به پیش رفتن بهتر و عمیقتر اقدامات ما خواهد شد. در این راستا کارگروهی نیز شکل گرفته و جلساتی نیز برگزار شده است. در این کارگروه باید این سوال مطرح شود که اساسا ما در سازمان باید با چه الگویی در راستای ارتباط با ارگان های علمی وارد عمل شویم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، درباره برنامه ریزی درسی پساکرونا، گفت: در این راستا، ضروری است که فکر کنیم، که با اوضاع کرونایی، تعطیلی مدارس، اتصال فناوری اطلاعات و ارتباطات با تدریس، ذائقه دانش آموزان و معلمان ما تغییر پیدا کرده است، لذا ما باید بدانیم که متناسب با این ذائقه در برنامه درسی، چه مداخلاتی ضروری است و چه اقداماتی را باید انجام دهیم.

ضرورت ارائه طرح عملیاتی توسعه فناوری اطلاعات سازمان

در ادامه این جلسه معصومه نوروزی، گزارشی از الگوی «طرح عملیاتی توسعه فناوری اطلاعات» ارائه کرد و درباره اجزای مختلف این بخش توضیح داد و گفت: این طرح در نقطه شروع قرار دارد بنابراین ضروری است که برای اجرای این طرح کارگروه‌های مختلف تشکیل شود و از نظرات اساتید مختلف بهره‌مند شویم.

در ادامه حسن ملکی از الگوی ارائه شده، تشکر کرد و گفت: ما در سازمان به چنین طرح‌های جامعی نیاز داریم البته همانطور که اشاره شد، این یک شروع به شمار می‌رود و ما در راستای حرکت به سمت طرح جامعه قرار داریم.

وی در ادامه جلسه از حاضران و متخصصان امر، خواست که به ارائه نظرات، به نقد و ارزیابی طرح پیش رو بپردازند.

محسن باهو، مشاور فناوری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی نیز در این جلسه، بیان کرد: بدیهی است که این نقطه شروع باید با نگاه کاملتری، برای سازمان فرصت ساز باشد. در نگاه برنامه ریزی امروز شاخصه‌های مهمی چون تصویر کار، بررسی رویه و روندها، و بحث اقدامات و رویدادهای این حوزه، باید مد نظر قرار گیرد.

وی افزود: بحث الکترونیکی شدن و مباحث سیستم‌های MIS طبق تحقیقات در سال ۲۰۱۰ پایان خواهد یافت و تقریبا این مباحث باید طی سال‌های گذشته پایان می‌یافت اما از سال ۲۰۱۰ به بعد بحث دیجیتالی شدن در سطح جهانی مطرح است. از ۲۰۱۵ بحث استنباط از زمینه و آگاه شدن از اقدامات مطرح است و حتی در برنامه‌های دولت سیزدهم، واژه دولت الکترونیک به دولت هوشمند تغییر پیدا کرده است.

مشاور فناوری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: در دنیا مدل‌های مرجعی مورد توجه قرار گرفته که به ایران نیز رسیده است بنابراین ما باید به مسائلی چون منابع انسانی، ساختار و فناوری توجه ویژه‌ای داشته باشیم زیرا در صورت عدم توجه به این سه بخش همه مباحث راه به جایی نخواهد برد.

احمدرضا امینی، مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی نیز، گفت: در دهه ۸۰ یک معماری سازمانی خوب نوشته شد لذا لازم است که ابتدا بررسی کنیم که چرا آن طرح و سند به مرحله اجرای دقیق نرسید. مسئله تغییر تکنولوژی و فناوری یکی از مباحث مهم است که باید در پیاده سازی مد نظر داشته باشیم زیرا منابع ما نیز در این بخش محدود است. در واقع تمام این عوامل همواره دست به دست یکدیگر می‌دهند که ما گاهی از روند عقب باشیم.

وی افزود: شاید لازم باشد که طرح جامع سالهای گذشته را مجددا بررسی کنیم تا دریابیم که چه میزان از این طرح هم اکنون امکان اجرا را دارد.

سعید بدیعی نیز ضمن ابراز تشکر از الگوی عملیاتی ارائه شده، گفت: بدیهی است که ما باید با نگاهی کلانتر به این بخش بپردازیم زیرا نگاه جزئی نگر و شکل گرفته بر مبنای الگوهای ارائه شده، ممکن است گذرا باشد.

ملکی نیز در پایان به جمع بندی مباحث مطرح شده پرداخت و گفت: به نظر می‌رسد که ما در سازمان راجع به فناوری اطلاعات و ارتباطات به یک نقشه جامع نیاز داریم البته باید در این مسیر رویکردهای تازه را نیز مد نظر قرار دهیم اما باید بر قابل اجرا بودن طرح تاکید داشته باشیم.

وی افزود: طبق نظرات ارائه شده، یکی از دلایل عدم اجرایی شدن معماری سازمان، عدم اجرایی بودن آن به دلایل متعددی نظیر کمبود بودجه و ... بود بنابراین ما باید یک طرح واقع بینانه، ممکن و قابل اجرا، طراحی کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد: درخواست من این است که کارگروهی به مسئولیت آقای علوی تبار تشکیل شود و آقایان باهو، امینی و خانم نوروزی و هر فرد دیگر متناسب با موضوع، از اعضای کارگروه باشند و طرح جامع را تهیه کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار