رونمایی از نخستین نرمافزار گلستانخوانی سعدی در فارس
شیراز (پانا) - معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش فارس، با اشاره به اینکه برمبنای سند تحول بنیادین، هدف از آموزش ابتدایی، تقویت مهارتهای روخوانی و روانخوانی متون قرآنی و ادبی دانش آموزان است، گفت: طرح گلستان خوانی از هفت سال پیش در راستای اهداف سند تحول بنیادین در فارس آغاز شد و هرسال غنیتر از سال پیش اجرا شد و امسال در هفتمین سال اجرای آن، شاهد رونمایی از نخستین نرمافزار گلستانخوانی که به همت یکی از کارشناسان گروههای تکنولوژی در داراب طراحی شده است، هستیم.
محمد فیاضپور، امروز در آیین رونمایی از پوستر هفتمین جشنواره گلستانخوانی در شیراز، افزود: با شیوع کرونا و حرکت نظام آموزشی در بستر فضای مجازی، در آموزش ابتدایی ما نیز به سمت تولید محتواهای الکترونیک پیش رفتیم و سعی کردیم یادگیری را برای دانشآموزان مقطع ابتدایی در فضای مجازی تسهیل کنیم.
او ادامه داد: در راستای تولید محتواهای الکترونیک، همکاران آموزش ابتدایی و اداره تکنولوژی و گروههای آموزشی در نقاط مختلف استان از جمله پاسارگاد، شیراز و داراب نرمافزارهایی جداگانه برای گلستان خوانی طراحی کرده بودند که با وجود مزیتهای بسیار نواقصی نیز داشت و ما در یک همافزایی با تلفیق نقاط قوت و استخراج نواقص، نسخه طراحی شده در داراب را با کمک اساتید دانشگاه تقویت کردیم و امروز شاهد رونمایی از این نرمافزارهستیم.
وی کمک به تقویت روخوانی و صحیحخوانی گلستان سعدی، ایجاد جذابیت بیشتر گلستان خوانی برای دانشآموزان، صرفهجویی در هزینه چاپ و توزیع و کمک به آموزش مجازی و استفاده آسان در کلاسهای هوشمند مدرسه را از جمله اهداف تولید این نرمافزار برشمرد.
او با اشاره به ویژگیهای نرم افزار و قابلیت نصب آسان بر روی تلفنهای اندروید گفت: این نرمافزار قابلیت نصب بر روی کامپیوتر و لپ تاپ را داراست و با گرافیک زیبا و جذاب، مناسب برای دانش آموزان با استفاده از متخصصان ادبیات فارسی در صحیحخوانی گلستان و پوشش کامل تمامی مطالب مورد نیاز دانشآموزان در گلستانخوانی طراحی شده است.
او با تاکید بر اینکه امکان تمرین دانشآموز با نرمافزار در آن تعبیه شده است، افزود: حجم آن برای دانلود مناسب است و پس از نصب نیازی به اینترنت نیست.
جشنواره گلستانخوانی ویژه دانشآموزان مقطع ابتدایی به ابتکار استان فارس از هفت سال پیش در شیراز آغاز شد و از مرحله مدرسه، منطقهای، شهرستان، استانی و کشوری به میزبانی فارس هرساله برگزار میشود.
آثار سعدی، تاریخ انقضا ندارد و پلی بین گذشته و امروز است
مجید اسکندری، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه و عضو مرکز حافظشناسی شیراز در این مراسم با اشاره به اینکه هرچه برای جایگاه سعدی تلاش شود باز هم نیاز به تلاش بیشتر است، گفت: اشعار سعدی از قرن هفتم تاکنون تاریخ انقضا ندارد چرا که هنر سعدی تازگی همیشگی شعر او است.
او گفت: تفاوت سعدی با سایر شعرا در سه زمینه «غزل عاشقانه» که هیچ شاعری به پای او نمیرسد و در «ادبیات تعلیمی» در گلستان و بوستان و در «در نثر مسجع» است به طوری که خود نیز بر این تفاوتها آگاه بوده و میگوید «هرکس به زمان خویشتن بود، من سعدی آخرالزمانم».
این استاد دانشگاه، ادامه داد: سعدی حق بزرگی بر همه دارد و سعدی برای جامعه امروزی ما با تمام اختلافی که بین گذشته و حال ما ایجاد شده است، نقش یک پُل دارد و پیوند دهنده بین نسلهاست.
او وظیفه معلم را کشف استعدادها و ذوقهایی که میتواند برای به ثمر نشاندن و شکوفایی آثار هنر و ادب در جامعه نقش داشتهباشند، دانست وافزود: تشویق به ادب و هنر نباید با تحکم باشد و اگر به یک اجبار برای دانشآموز تبدیل شود، آسیبزاست و به جای تاثیر مثبت مثل یک آفت عمل میکند.
اسکندری اظهار کرد: این طرحی که در گلستانخوانی آغاز شده و بسیار موفق بوده است میتواند الگویی برای شروع موفقتر بوستان خوانی سعدی نیز باشد چرا که نظم بوستان با هماهنگی و نظم فطری انسان نزدیکتر است و میتواند این طرح موفقتر نیز باشد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اگر گلستان خوانی بخواهد فقط در ظاهر باشد، تاثیری در اجتماع ندارد، گفت: هرکس در هرجایگاهی اگر بتواند سعدی را بشناسد میتواند در انجام فعالیتهای خود موفق عمل کند.
برای دریافت نرمافزار گلستانخوانی ویژه پایه چهارم ابتدایی ، پایه پنجم و پایه ششم ابتدایی میتوانید بر روی پایه مورد نظر کلیک کنید.
ارسال دیدگاه