افزایش ۳۰ درصدی برداشت زعفران در آذربایجانشرقی
تبریز(پانا) - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی از افزایش ۳۰ درصدی عملکرد تولید زعفران در استان در سالجاری خبر داد.
علی رخ افروزاظهار کرد: امسال حدود ۳۵۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی، زیر کشت زعفران است که نسبت به سال گذشته نزدیک به ۲۰ درصد افزایش سطح زیر کشت را داشتیم، اما پیش بینی میشود که عملکرد تولید نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یابد.
وی با بیان اینکه بارندگی شدید برف و سردی هوا در زمان برداشت زعفران، تهدیدی جدی برای میزان برداشت این محصول گرانبها محسوب میشود، ادامه داد: امسال هوا بسیار عالی بوده و مشکلی از این بابت وجود ندارد و حتی با این نوع آب و هوا، در تمامی نقاط استان، میتوان زعفران کشت کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: با توجه به کاهش میزان آب های زیرزمینی، سازمان جهاد کشاورزی استان، برنامه ریزی کرده تا محصولات کم آب بر و با صرفه را در الگوی کشت محصولات استان جای دهد که زعفران نیز در این الگو وجود دارد، زیرا زعفران به حداقل آب نیاز دارد و حداکثر میتوان در دو نوبت و زمانی که محصولات دیگر نیاز به آبیاری ندارند، مزرعه را آبیاری کرد.
رخ افروز با بیان اینکه متوسط عملکرد تولید زعفران خشک کشور، ۳.۴ کیلوگرم در هر هکتار است، گفت: با همت کشاورزان باسواد در استان، متوسط عملکرد این محصول در آذربایجان شرقی به چهار کیلوگرم در هر هکتار رسیده است.
وی عملکرد مزارع شاخص را بیش از ۸ کیلوگرم در هکتار اعلام نمود و گفت: میزان تولید زعفران خشک در استان آذربایجان شرقی در سالجاری، بالای ۱۴۰۰ کیلوگرم پیش بینی میشود .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی تشریح کرد: از مجموع بیش از ۱۰۶ هزار هکتار زعفران در سطح کشور، استان آذر بایجان شرقی حدود ۰.۳ درصد سطح زیر کشت مزارع زعفران در سطح کشور را دارد و از این حیث رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: بیشترین سطح زیرکشت زعفران در شهرستانهای مرند، آذرشهر و شبستر بوده و شهرستان مرند دارای ۱۹۵ هکتار با تولید بیش از ۸۰۰ کیلوگرم رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.
وی قیمت گل تر زعفران را ۱۶۰ الی ۱۷۰هزارتومان دانست و افزود: قیمت عمده هر کیلو زعفران در سالجاری ۱۲ الی ۱۳ میلیون تومان می باشد.
مهندس رخ افروز میزان تولید زعفران در کشور را در سال گذشته ۳۳۶ تن دانست و گفت: کشورمان بیش از ۹۰ درصد سهم جهانی تولید زعفران را به خود اختصاص داده است
وی در خصوص فراوری زعفران گفت: سازمان تعاون روستایی قصد ورود به قضیه فراوری و عرضه زعفران به بازار را دارد و میخواهد در قالب بورس، خرید و فروش انجام گیرد و این محصول را به کشورهای مختلف صادر کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص وضعیت صادرات زعفران افزود: تا پیش از کرونا، وضعیت صادرات خوب بود و در قالب گمرک و چمدانی انجام میگرفت اما پس از کرونا، با توجه به محدودیتهای صادراتی، با وجود عدم موانع صادراتی، میزان صادرات کاهش یافته است.
وی یادآوری کرد: زعفران، یک محصول مازار بر تولید کشور است و معمولاً مصرف داخلی زیادی ندارد، از این رو وقتی محصول، همزمان در تمام کشور برداشت شده و به بازار میرود، برخی سعی میکنند تا قیمتها را پایین بیاورند و کشاورزان نیز تا حدی که کفاف هزینهها را بدهد، راضی میشوند، اما اگر این کشاورزان، سه ماه صبر کنند، حتماً قیمت بالا خواهد رفت؛ این یک اصل در زمان برداشت محصولات است.
ارسال دیدگاه