مشروح اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

نخستین دوره از برنامه های مناظره نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تلویزیون برگزار شد.

کد مطلب: ۶۱۷۶۳۶
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش گروه سیاسی پانا، مصطفی آقا میر سلیم،‌حسن روحانی ،‌اسحاق جهانگیری،‌ابراهیم رییس الساداتی و سید مصطفی هاشمی طبا 6 نامزد این دوره از انتخابات ریاست جمهوری که هر 6 نفر حاضر هستند با یکدیگر مناظره می کنند.

طبق اعلام برنامه، هاشمی طبا نفر اول ،‌ روحانی نفر دوم، قالیباف نفر سوم،‌ جهانگیری نفر چهارم، رییس الساداتی نفر پنجم و آقا میر سلیم نفر ششم به ترتیب سخنرانی خواهند کرد.

** میرسلیم: بی توجهی به آمایش سرزمینی مشکلات حاشیه نشینی را دامن زده است
مصطفی میرسلیم نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: نبود توجه به سیاست های آمایش سرزمینی مشکلات حاشیه نشینی در کشور را دامن زده است .
مصطفی میرسلیم در پاسخ به این سئوال که طرح و برنامه شما برای حل مشکل حاشیه نشینی چیست،افزود : مهمترین سرمایه کشور ما نیروی انسانی است وباید متناسب با ظرفیت های زیستی این سرمایه توزیع شود .
میرسلیم تاکید کرد: درخصوص ظرفیت انسانی استان های کشور دارای طرفیت های متعدد و استعداد های مختلف هستند و باید این استعداد ها و نیروی انسانی به شکوفایی برسد .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد:مسئله حاشیه نشینی موجب ایجاد مشکلات بسیاری در عرصه های فرهنگی ،اجتماعی ، سیاسی و اجتماعی شده است .
وی خاطر نشان کرد: چاره حاشیه نشینی بازگشت به سیاست های آمایش سرزمینی ،توزیع جمعیت و بکار گیری منابع آب است که به دلیل استفاده نامناسب از منابع آبی به بیابان زدایی افتاده ایم یکی از راه ها این است که به خوبی منابع آبی را استفاده نکرده ایم ،چاه های عمیق و غیر مجاز از این جمله است و در عین حال هم نزولات آسمانی کاهش یافته است .
میرسلیم ادامه داد: درحال حاضر روستا نشینان به حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند و در عین حال هم شاهد هستیم که از شهرهای کوچک تر هم به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده اند به دلیل اینکه از بهداشت و درمان ،آموزش و پرورش صحیح برخوردار نبودند .
وی در بخش دیگری ازسخنانش گفت:امروز باید پاسخگو باشیم که چرا در استان سیستان و بلوچستان با مهاجرت بالا وگسترده مواجه هستیم و چرا روستاییان آنجا را ترک کرده اند و همین طور مردم دیگر شهرهای کوچکتر این استان هم این کار را کرده اند،بنابر این آنچه باید مورد توجه جدی قرار گیرد موضوع توجه به سیاست های آمایش سرزمین است .
میرسلیم در جمع بندی نظرات خود درمورد موضوع حاشیه نشینی، گفت: در رابطه با این مسئله اقدامات تکمیلی باید صورت بگیرد؛ چراکه دولت در طول 4 سال گذشته با وجود بودجه‌های هنگفت برای رسیدگی به این موضوع اقدامات کافی انجام نداده است .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به راه ‌حل هایی برای حل معضل حاشیه نشینی اشاره کرد و افزود: رسیدگی به افزایش سطح کشاورزی و تامین امکانات اولیه رفاهی از جمله این راه حل‌هاست. درعین حال ما شاهد بی عدالتی در بسیاری از شهرها هستیم و در برخی شهرها جاذبه های کاذب ایجاد شده که باعث مهاجرت از روستا به شهرها شده است .
میرسلیم با تاکید بر اینکه افرادی که در حاشیه شهرها زندگی می کنند انسان های شریفی هستند، خاطر نشان کرد: از لحاظ تامین امکانات آموزش و پرورش باید برای این افراد اهتمام بورزیم اما متاسفانه 10.2 میلیون نفر جمعیت در کشور کاملا بی سواد هستند و باید برای آموزش و پرورش آنها اقدام جدی شود .
این نامزد انتخاباتی همچنین گفت: از لحاظ بهداشت و درمان نیز مشکلات فراوانی برای این افراد وجود دارد و باید سلامت جسمی، روانی و اجتماعی از همه مهمتر سلامت اعتقادی آنها فراهم شود .
میرسلیم با بیان اینکه تشویق به مهاجرت نباید صورت گیرد تصریح کرد: با تامین امکانات لازم برای کسانی که در حاشیه شهرها زندگی می کنند می توانیم به وضعیت جوانان و بیکاری این افراد رسیدگی کنیم .
ی خاطرنشان کرد: موکول کردن ازدواج به اشتغال مساله کاملی نیست. دیر شدن ازدواج مشکلات متعددی از قبیل مشکلات جنسی، عاطفی و اخلاقی می آفریند .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: امروز کاهش گرایش به ازدواج موجب سست شدن بنیاد خانواده ها شده است . چگونه پدیده طلاق تنها پس از گذشت یک سال از ازدواج را توجیه می کنید؟ سنگ بنای جامعه ما خانواده است، برای مقابله با جنگ نرمی که هدف اصلی آن خانواده است چه تدبیری می اندیشید؟
وی ادامه داد: چطور امنای محلات را به جمع آوری سرمایه های اندک برای تشکیل صندوق حمایت از جوانان سوق می دهید و آیا برنامه ای برای سوق دادن زوج های جوان برای استفاده از مشاوره های محلی که امروزه جای آنها را نهادهای مشاوره ای گرفته اند دارید؟
میرسلیم گفت: برای رفع مشکل حاشیه نشینی بر اقدامات تکمیلی که باید در این زمینه انجام شود تاکید می کنم. دولت در قبال بودجه های هنگفت سالیانه، اقداماتی در طول چهار سال گذشته انجام داده است اما این اقدامات کافی نیستند .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید قبل از مواجهه با واکنش های اجتماعی برای این مساله تدبیری اندیشیده و ابتدا برای بازگشت آنها زمینه مهیا شود .
وی اظهار کرد: مهمترین مساله در این مورد، اعمال مدیریت صحیح منابع آب است و سپس ایجاد امکانات اولیه در روستاها است که البته در این زمینه نیز کارهایی شده اما کافی نیست .
میرسلیم بر پرهیز از بی عدالتی و افزایش فاصله زندگی شهری و روستایی نیز تاکید کرد .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به آمار 10.2 میلیون نفری بیسوادان مطلق در کشور گفت: باید آموزش و پرورش و بهداشت حاشیه نشینان در اولویت قرار گیرد و زیبنده یک کشور اسلامی نیست که از 80 میلیون جمعیت آن بیش از 10 درصد بی سواد مطلق باشند .
وی همچنین اشاعه برخی بیماری ها را نیز نشانه کافی نبودن تامین بهداشت و درمان مردم دانست و افزود: با تامین این بهداشت و درمان و آموزش و پرورش باید زمینه سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد فراهم شود تا آنها ابزار دست کسانی نشوند که هدفشان ضربه زدن به امنیت کشور است .
میرسلیم درمورد مشکل مسکن پرسید، بخشی از مشکل این است که سرمایه گذاران پول خود را برای احداث خانه های تجملی صرف می کنند که بخش عمده آنها نیز خالی می ماند. چگونه می خواهید این سرمایه ها را به طرف احداث مسکن ارزان قیمت سوق دهید که بعد زوج های جوان بتوانند با اجاره این خانه ها بتوانند زندگی خود را شروع کنند، زیرا از ابتدا آنها قدرت خرید ندارند .
وی همچنین پرسید، چرا از قیمت مسکن چیزی نمی گویید. آیا برای مسکن ارزان قیمت باید قائل به زمین گران قیمت بود یا دولت باید زمین ارزان در اختیار قرار دهد؟
میرسلیم در بخش دیگری از سخنان خود این سوال را مطرح کرد که چرا با توجه به محدودیت توان قدرت خرید زوج های جوان، چاره مشکل مسکن این گروه را در اجاره یا اجاره به شرط تملیک نمی بینید؟
وی همچنین اضافه کرد: چه اطلاعاتی از تجربه سایر کشورها در این زمینه دارید؟
یرسلیم در این میزگرد از اسحاق جهانگیری دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری سؤال کرد چرا آزادی دسترسی به اطلاعات هنوز میسر نشده و چرا هنوز زیرمیزی گرفتن رواج دارد .
وی افزود: چرا با کسانی که از مزیت در اختیار داشتن اطلاعات به نفع خود استفاده کرده‌اند مقابله نشده است .
میرسلیم همچنین پرسید،چرا هنوز برخی از کارمندان با کسب درآمد از محل امکانات و اطلاعاتی که به امانت نزد آنها است می‌توانند سوء استفاده کنند .
وی در ادامه از جهانگیری پرسید: چرا باید کارمندان و مدیران در دولت بتوانند به امکانات نجومی دست یابند و اعتماد عمومی را نسبت به دولت کاهش دهند و بعد برای آنها توجیه قانونی هم درست شود
میرسلیم خطاب به جهانگیری گفت: شما مدیر اجرایی هستید دستاویز سیاسی دیگران نباشید شما بحث دادن اختیار به مردم را مطرح می کنید درحالی که در دولت دو ماه قبل با شورا یاری ها مخالفت کردید .
وی افزود: شما از آن 4 درصد دفاع می کنید .
میرسلیم همچنین از هاشمی طبا پرسید: چه راه حلی برای مشکل جنگل زدایی، کاهش منابع آب و ریزگردها پیشنهاد می کنید؟
وی افزود: ذخایر زیرزمینی در بسیاری از نقاط حتی در صورت تداوم نزولات جوی نیز قابل برگشت نیست و همچنین گونه های گیاهی که به دلیل تخریب جنگل ها از دست رفته اند و دیگر امکان بازگرداندن آنها نیست را چه می کنید و آیا فکر نمی کنید احیای جنگل ها راهی برای اشتغال جوانان است؟

** هاشمی طباء:ایران دچار بحران شدید زیست محیطی شده است
هاشمی طبا با بیان اینکه ایران دچار بحران شدید زیست محیطی شده است،گفت: اولویت اول ما باید توجه به زیستگاه و حفظ ایران باشد .
سید مصطفی هاشمی طباء در واکنش به سخنان ابتدایی سید مصطفی میرسلیم،افزود: وقتی به برخی موارد در موضوع زیست محیطی ارزش قائل می شویم دیگر اولویت ها کنار زده شده و کمتر مورد توجه قرار می گیرد .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری،افزود: بحث آمایش سرزمینی، آب و زیست محیطی در کنار میراثی از گذشتگان است که به بشر عطا شده است .
به گفته هاشمی طباء وقتی اولویت برای بحث های مختلف قائل نباشیم مسائل کم اهمیت تر بیشتر به چشم می آید و مسائل پر اهمیت کمتر دیده می شود .
هاشمی طبا ادامه داد: امروز نباید بدون توجه به اولویت ها درباره محیط زیست زندگی حرکت کرد .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به سخنان سید مصطفی میرسلیم درمورد حاشیه نشینی، ادامه داد: موضوع آمایش سرزمینی، آب، روستاییان یا دیگر موضوعات زیست محیطی که مستقیم به زیستگاه انسان برمی گردد در حقیقت میراثی از گذشتگان و خداوند است که به بشر عطا شده است .
هاشمی طبا گفت: وقتی ما اولویت برای برخی مسائل قائل می شویم منجر به این می شود که برخی مسائل بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و مسائل دیگری که کمتر به چشم می خورد، کمتر مورد عنایت قرار می گیرد بنابراین می خواهم بگویم که واقعا سرزمین ما ایران دچار بحران شدید زیست محیطی است و زیستگاه انسان در این مجموعه کاملا درحال از بین رفتن و مصادیق متعددی هم دارد .
هاشمی طبا همچنین در نخستین مناظره زنده تلویزیونی در نقد اظهارات سید ابراهیم رئیسی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری درمورد توجه دولت به محرومان و بی سرپرستان، گفت:این درست است که اقشار محروم، معلولان و بی سرپرستان باید مورد توجه دولت قرار بگیرند و از طریق سازمان های حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی حمایت شوند، اما معنی پرداخت یارانه بیشتر به این قشر این است که یارانه هایی که به صورت عمومی توزیع می کنیم در دسترس آنان قرار دهیم .
وی ادامه داد: اما معنای آن، بزرگتر شدن دولت و فروش هر چه بیشتر ارز، واردات هرچه بیشتر ارز و تبدیل به ریال می شود و به طور طبیعی این ممکن نیست برای اینکه امکانات بهتری در اختیار عموم مردم و طبقات ضعیف تر قرار بگیرد باید تولید ناخالص ملی را با گسترش صنعت، کشاورزی، خدمات و مسئله توسعه گردشگری حل کنیم تا تولید ناخالص ملی و سرانه افراد بالا برود . پرداخت پول به معلول ها تنها چاره درد نیست زیرا منابع ما محدود است .
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از نخستین مناظره زنده تلویزیونی درخصوص موضوع مسکن، مشکل مسکن را ناشی از مولفه های مختلف دانست و گفت:‌ اگر بخواهیم تنها معلول ها را مورد توجه قرار دهیم بطور یقین راه به جایی نخواهیم برد .
به گفته هاشمی طبا باید به دنبال علت هایی که باعث بروز مشکلات جامعه شد بود باشیم و در ادامه نسبت به برطرف کردن و حل آنها اقدام کنیم .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوی با اشاره به اظهارات مطرح شده از سوی دیگر نامزدها در مناظره امروز، تاکید کرد: در تمامی این سخنان حرکت به سمتی بود که دولت چه کارها و اقداماتی کرده است .
هاشمی طبا تصریح کرد: بنظر من دولت در حال حاضر خدمات فراوانی انجام داده است و هم اکنون دیگر امکان بزرگ تری از سوی دولت وجود ندارد بجز اینکه اقتصاد کشور را توانمند و درآمد ملی را افزایش دهیم که این مهم امکانپذیر است .
وی خاطرنشان کرد: اکنون مشکل مسکن زوج های جوان با پرداخت وام های مختلف تا حدودی حل شده ولی کامل نیست؛ برخی از آنها در شهرک های اطراف تهران صاحب خانه شده اند .
هاشمی طبا، افزود: امروز باید به توانمندی های زوج های جوان در کنار دغدغه های آنان توجه شود چرا که از مسکن مهمتر و واجب تر موضوع اشتغال و کار است .
وی گفت: امکان ایجاد سرمایه گذاری برای کار و مسکن بیشتر تر از حد امروزی با روش فعلی، امکانپذیر نیست .
هاشمی طبا گفت: اگر زوجهای جوان ما کار و اشتغال داشته باشند بطور یقین می توانند مسکن هم تهیه و تامین کنند .
وی با اشاره به پرداخت وام های مختلف از سوی بانک ها در کشور یادآور شد:‌در برخی نقاط کشور تهیه مسکن به راحتی انجام می شود .
هاشمی طبا افزود: ‌حجم هر چیزی در کشور محدود است لذا نمی توان یک مرتبه سرمایه گذاری انبوه در یک موضوع کرد .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بجز مسکن ما در دیگر حوزه ها و عرصه های کشور بویژه کار، اشتغال و... نیز دغدغه داریم، تاکید کرد: در این مورد نباید نوک پیکان مشکلات را فقط به سمت دولت نشانه بگیریم که این کار صحیحی نیست .
وی افزود: امروز دولت خدمات زیادی از جمله شبکه های آبرسانی، گازرسانی، برق رسانی و.. ایجاد کرده است .
هاشمی طبا ادامه داد: گفتن اینکه دولت این و آن را انجام دهد ساده است در حالیکه دولت از یک محدوده مشخص نمی‌تواند فراتر برود .
وی خاطرنشان کرد: دولت‌های جمهوری اسلامی در طول این سی و چندسال خدمات بزرگی از جمله شبکه برق‌رسانی، گاز رسانی، آب‌رسانی و سوخت رسانی به سراسر کشور داشته‌اند .
هاشمی طبا با مهم خواندن امنیت در کشور، تصریح کرد: متاسفانه برخی از افرادی که در نظام هستند با دستاویز قرار دادن برخی واژه‌ها به اپوزوسیون نظام تبدیل می‌شوند .
وی اظهار داشت: مسکن در اقتصاد کشورها یک مسئله درجه یک نیست؛ مسئله اول در اقتصاد بسیاری از کشورها حفظ آن کشور است .
به گفته هاشمی طبا توانمند شدن انسانها با اعانه دادن امکان‌پذیر نیست بلکه این توانمندی با کار و افزایش افزوده ممکن می‌شود .
هاشمی طبا ادامه داد: ما همه چیز را با هم می‌خواهیم. برخورداری، مصرف خوب، پروانه‌ ساخت خانه‌های چندهزار متری با استخر می‌خواهیم که همه اینها با هم سازگار نیست و ما باید اولویت‌هایی داشته باشیم .
این نامزد ریاست جمهوری تاکید کرد: حفظ جمهوری اسلامی و آباد کردن ایران برای مردم باید جزء اولویت‌های اصلی ما باشد .
هاشمی طبا تصریح کرد: وقتی عملیات بانکداری ما با پیچیدگی‌هایی صورت می‌گیرد که این پیچیدگی‌ها موجب می‌شود که برخی‌ها سوء استفاده کنند برخی می‌توانند از این پیچیدگی‌ها سوء استفاده کنند و به طور طبیعی بانک نمی‌تواند خدمات خود را ارائه کند .
وی گفت: من موافق هستم که برای رفع ارتزاق به محرومین و معلولین از طریق دولت کمک شود .
هاشمی طبا اظهار داشت: نگوییم یک عده رانت‌خوار هستند، ما باید رانت‌خوارها را سر جای خود بنشانیم .
این نامزد انتخابات تاکید کرد: حفظ جمهوری اسلامی، آباد کردن ایران برای مردم باید جزء اولویت‌های ما باشد .
هاشمی طبا گفت: وقتی بانکداری ما با پیچیدگی‌هایی صورت می‌گیرد که این پیچیدگی‌ها موجب می‌شود که برخی‌ها سوء استفاده کنند آنهایی که می‌توانند از این پیچیدگی‌ها سوء استفاده کنند طبیعتاً بانک نمی‌تواند خدمات خود را ارائه کند .
هاشمی طبا اظهار داشت: نگوییم یک عده رانت‌خوار هستند، ما باید رانت‌خوارها را سر جای خود بنشانیم .
وی با تشکر از تذکراتی که همه حاضران بیان کردند گفت: باز هم در اینجا به نظرم همینطور نقش دولت را می خواهیم پررنگ کنیم و در همه کار را فلش(نوک پیکان) را به سمت دولت ببریم .
هاشمی طبا گفت: واقعا ادعای اینکه دولت می تواند اینکار را بکند در امر ازدواج جوانان هم دخالت کند و اصل ازدواج را مطرح کند بازهم مقداری خوش بینی است .
وی تاکید کرد: سبک زندگی ما و مسائل فرهنگی که در کشور ما هست آنچه که امروز برای یک زندگی لازم دیده می شود آنچه که دست و پای جوانان را بسته به جای زندگی می‌خواهند با هم معامله کنند و شرایط سختی برای هم قرار می‌دهند باید مورد توجه قرار گیرد .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: با تاکید براینکه مسائل فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: جای جامعه شناسانی که در این باره تحقیق کرده اند خالی است .
هاشمی طبا ادامه داد: باید افراد حتما کار و شغل داشته باشند تا تشویق به ازدواج شوند و به قول امام (ره):'بروند با هم بسازند '.
به گفته وی متاسفانه این سازش در جامعه ما بخاطر مسائل فرهنگی کم رنگ شده و چیزهای دیگر جایش را گرفته است .
این نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در ادامه و بخش دیگری از سخنان اظهار داشت: واقعیت این است که در مجموعه دستگاه‌های دولتی هم خدمتگزاری هست هم واقعا سرگردانی مراجعین وجود دارد .
هاشمی طبا گفت: با سیستم‌های الکترونیک هم مسئله حل نمی‌شود. من خودم در مراجع مختلف که در طول 15 سال اخیر به دلیل اینکه مراجعات شخصی داشتم در بعضی از موارد دیدم که بسیار خوب عمل شده و در برخی از موارد صرفا به دلیل انگیزه‌های شخص و نوع برخوردی که بعضی از کارکنان دولتی یا مدیران دولت دارند این امر امکانپذیر نشده است که بتوانند کمک کنند و یاری برسانند بنابراین مسئله بسیار پیچیده است .
وی اضافه کرد: اگر نیروهایی نه به عنوان بازرس بلکه به عنوان مراجعی که مورد اطمینان باشد به دستگاه های مختلف مراجعه کنند و به نوعی گزارشات عملیاتی تهیه کنند من خودم در مورد شخص خودم چند مورد عملیاتی را که مراجعه کردم به صورت ناشناس و شاید سالها بعضی از آنها در محاق فراموشی و عدم تصمیم گیری بوده می‌توانم ارائه کنم بنابراین لازمه ‌اش این است که واقعا از درون دستگاهها و از مدیریت آنها خیلی خوب انسان اطلاع پیدا کند و مدیران بتوانند در دسترس مردم باشند درحالی که مدیران ما الان پنهان هستنند .
وی خاطرنشان کرد: بعضا برخی مدیران از آسانسورهای شخصی استفاده و خودشان را پنهان کرده اند و وقت اینکه رو در رو با مردم بشوند ندارند لذا به نظرم باید در این مورد یک مقداری عملیاتی تر روبرو شد .

** روحانی: بیکاری و درآمد ناکافی مهمترین دلایل حاشیه نشینی است
روحانی بیکاری و نبود درآمد کافی را به عنوان دو دلیل اصلی و مهم پدیده حاشیه نشینی در کشور عنوان کرد .
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در پاسخ به پرسش مطرح شده مبنی بر «طرح و برنامه چهارساله برای مدیریت و ساماندهی حاشیه نشینی و جلوگیری از رشد این پدیده» افزود: یکی از مشکلات اصلی ایران و حتی همه کشورها، حاشیه نشینی است؛ کشوری سراغ نداریم که با این پدیده مواجه نباشد .
وی ادامه داد: فردی که در یک شهر دور یا روستا زندگی می کند و منابع درآمدی کافی و یا شغلی ندارد، برای اشتغال خود ناچار به مهاجرت می شود .
روحانی افزود: معمولا در شهرهای بزرگ و پایتخت، وضعیت اشتغال بهتر است و این افراد به این مناطق پناه می آورند؛ بتدریج برای اسکان و استراحت خود جایی در حاشیه شهرها می یابند و کم کم خانواده و اقوام و خویشان خود را به آنجا می آورند .
وی، دلیل بعدی حاشیه نشینی در کشور را مساله عدم تعادل برشمرد .

- عدالت واقعی با حذف رانت ها و فساد اجتماعی میسر می شود
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که «برنامه تان برای رشد عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی در شرایط امروز ایران چیست؟ » افزود: کم کردن فاصله بین اقشار مختلف اجتماع از اهمیت بالایی برخوردار است .
به گفته وی، امروز باید در وهله نخست تلاشمان این باشد که فاصله توسعه ای بین شرق و غرب کشور را کاهش دهیم .
روحانی ادامه داد: امروز غرب کشور شرایط بهتری نسبت به شرق کشور داشته و منطقه شرق به دلیل کویری بودن و کم آبی شرایط سخت تری دارد .
وی با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به منطقه شرق کشور، یادآور شد: ما برای نخستین بار گاز را به زاهدان برده و توسعه راه آهن را نیز از بندر چابهار آغاز کردیم .
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم رسیدگی بیشتر به اقشار مستضعف، تصریح کرد: امروز رسیدگی بیشتری به افراد برخوردار از حقوق های پایین و بازنشستگان شده و یارانه مستمری بگیران کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی نسبت به آغاز کار دولت یازدهم بیش از سه برابر افزایش یافته است .
روحانی با تاکید بر رسیدگی بیشتر به افراد نیازمند همچون معلولان، بیان داشت: امروز برای همه خانواده های دارای دو معلول خانه ساخته شده و برای خانواده های تک معلول نیز خانه ساخته می شود .
وی تصریح کرد: اگر به دنبال عدالت واقعی هستیم باید رانت ها را از بین برده و فساد اجتماعی را کاهش دهیم .

- تکمیل مسکن مهر و توجه به بافت های فرسوده
روحانی در پاسخ به این پرسش که «مشکل مسکن از چه مولفه هایی ناشی شده و طرح شما برای حل این مشکل بویژه برای زوج های جوان چیست؟» خاطرنشان کرد: برنامه های مختلفی در دولت های گذشته برای مساله مسکن اجرا شده و در دولت گذشته نیز طرح مسکن مهر اجرایی شد .
وی گفت: دولت یازدهم خود را متعهد دید طرح مسکن مهر را با وجود همه اشکالاتی که داشت تکمیل کند و تا پایان عمر این دولت، به جز بیش از یکصد هزار واحدی که اصلا خریداری ندارد، مسکن مهر را به اتمام می رسانیم .
روحانی اظهار داشت: اساس اشکال در این است که باید به مردم کمک کرد تا خود محل اسکانشان را انتخاب کنند و به آنان یاری برسانیم تا برای ساخت یا خرید مسکن مورد نظرشان اقدام کنند .
وی تصریح کرد: دولت یازدهم تلاش کرد تا با ارائه وام به خانه اولی ها - که می توانند از 80 میلیون تومان وام برخوردار شوند- آنان را در حل این مساله یاری کند .
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به توجه به بافت های فرسوده اشاره و اظهار کرد: به جای ساخت مسکن مهر، اگر بافت های فرسوده به خانه هایی نو برای اهالی همان مناطق تبدیل می شد، می توانست تحولی مثبت به دنبال داشته باشد .
وی تاکید کرد: برنامه خوبی برای مسکن جوانان بویژه تازه ازدواج کرده ها داریم و مبلغ 20 میلیون وام ازدواجی که این افراد دریافت می کنند، می تواند کمک حالشان باشد .

- امید به آینده و اشتغال؛ مهمترین راهکارها برای ساماندهی ازدواج
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش مجری که «مشکل ازدواج جوانان چیست و برنامه شما برای فائق آمدن بر این مشکل و افزایش نرخ ازدواج های موفق و پایدار در جامعه چیست»، افزود: اشتغال و فضایی که باید در جامعه برای امید به آینده به وجود آید، نخستین مشکل فراروی این مساله است .
به گفته وی، نخستین اقدامی که باید برای حل مسائل اجتماعی انجام دهیم، ایجاد امید نسبت به آینده است؛ اگر نسبت به آینده تردید باشد و هر روز یک تهدید و حصر جدید جامعه را تحت فشار قرار دهد و آینده روشن نباشد، نشاطی برای جامعه باقی نخواهد ماند .
روحانی یادآوری کرد: طی دوره 10 ساله 1383 تا 1393 جمعیتی افزون بر 6 میلیون و 600 هزار نفر آماده ورود به بازار کار بودند، اما از میان آنان فقط 600 هزار نفر شغل پیدا کردند .
وی ادامه داد: وضع درآمد ارزی کشور نیز در آن دوره خوب بود که با آن می توانستیم اشتغال و ازدواج همه متولدان دهه 60 را سامان بدهیم اما این نسل رها شدند و دیدیم همه آنان با چه مشکلاتی مواجه شدند .
روحانی تصریح کرد: امروز امید به آینده در جامعه افزایش یافته و آحاد مردم و جوانان نسبت به آینده خود امیدوارند .
وی اضافه کرد: در دولت یازدهم موفق به ارتقای رتبه شرایط کسب و کار کشور از 152 به 120 شدیم و بر این اساس شرایط کسب و کار بهبود یافته است؛ همچنین اعتماد به سرمایه گذاری در جامعه ایجاد شده که اگر نباشد، شغل ایجاد نمی شود .
نامزد دوازدهمین دور انتخابات با اشاره به دسترسی آحاد مردم به فضای مجازی، تاکید کرد: اگر فضای مجازی نبود، همه این راه ها مسدود شده بود و حتی دوستان ما نمی توانستند از این فضا برای تبلیغات انتخاباتی خود استفاده کنند .

- وعده ایجاد 4 میلیون شغل نداده ام
روحانی همچنین خطاب به قالیباف تصریح کرد: «من هیچ وقت به مردم وعده ایجاد چهار میلیون شغل ندادم و اظهار چنین مطالبی صحیح نیست.«

جهانگیری: نباید به حاشیه نشین ها بعنوان افراد اضافه نگاه کرد
اسحاق جهانگیری با تاکید بر اینکه حاشیه نشینی یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی است که باید به آن توجه شود، تصریح کرد: نباید به این قشر بعنوان افراد اضافه نگاه شود .
جهانگیری افزود: حاشیه نشینی یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی است که کشور ما در دوران کنونی در اکثر شهرها از تهران تا اصفهان، مشهد، زاهدان، چابهار و همه شهرهای بزرگ کشور با این پدیده روبروست .
وی ادامه داد: مساله ای که در ارتباط با حاشیه نشینی وجود دارد این است که باید به این مردم به صورت جدی توجه کرد؛ آنها ایرانی اند و به دلایل مختلفی به حاشیه شهر پناه آورده اند. باید مسایل آنها مورد توجه قرار داد .
جهانگیری گفت: مهمترین مساله این است که حاشیه نشین ها باید در همه جاها دیده شوند. باید به آنها توجه شود؛ در دولت یازدهم با این پدیده با برخورد بسیار علمی، دقیق و کارشناسی، سازماندهی کردیم .
وی افزود: شورایی به معنای شورای بازآفرینی مناطق سکونتی مردم اعم از بافت های فرسوده، بافت های میانی و حاشیه نشینی ایجاد کردیم .
وی ادامه داد: برای سلامت آنها برنامه ریزی دقیق کردیم؛ تقریبا تمام حاشیه نشین ها در این دولت بیمه شدند؛ مراکز بهداشت و درمان آنها در مراکز حاشیه نشینی مستقر شد. جوانان و فرزندان آنها که به سن تحصیل می رسند و محروم بودند در این دولت شناسایی شدند و برای آنها برنامه آموزشی دیده شده است .
این نامزد ریاست جمهوری یادآور شد: متاسفانه بخش قابل توجهی از دانشجویان و کسانی که به سن تحصیل رسیده بودند و تحصیل نمی کردند با معلولیت روبرو بودند که البته برای آنها راه کار مهم در نظر گرفتیم .

** رئیس الساداتی: صنایع به حاشیه های شهر بروند
رئیس الساداتی در بیان اهمیت حاشیه نشین ها و برنامه های خود برای رفع مشکلات این قشر گفت: سرمایه گذارها صنایع را به حاشیه شهرها ببرند و وضعیت تثبیت مالکیت حاشیه نشینان نیز باید مشخص شود .
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیس الساداتی افزود: نخستین موضوع در رفع مشکلات حاشیه نشین ها، مساله آمار است. آمار 11 میلیون تعداد حاشیه نشین در کشور مربوط به سال 92 است و اکنون شاید تا 16 میلیون برآورد می شود؛ آمار دقیق باید معلوم شود .
وی نکته دوم را انجام بحث علمی و تحقیقی برای دریافتن علت حاشیه نشینی عنوان و اظهار کرد: سخن این است که با کسانی که در حاشیه شهرها سکونت دارند چه کنیم؟ اولویت باید نوسازی و بهسازی مسکن و خانه آنها باشد .
وی ادامه داد: نظام شهری باید ماموریت ساماندهی در آنجا را پیدا کند؛ چون آنها به دلیل مواجهه با مشکلات، این زندگی را انتخاب کردند .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مساله آموزش بهداشت و مشکلاتی که با آن مواجه اند، جدی است، ادامه داد: تثبیت مالکیت باید صورت گیرد؛ در مشهد بسیاری از حاشیه نشین ها می گفتند خانه هایی که در آن زندگی می کنیم نمی دانیم مال ما هست یا نه .
وی از سرمایه گذاران و صاحبان صنایع خواست تا در حاشیه های شهر سرمایه گذاری و صنعت ایجاد کنند .
- فاصله طبقاتی باید کاهش یابد
رئیسی در ادامه، عدالت اجتماعی را از اهداف نظام دانست و گفت: فاصله طبقاتی به هیچ عنوان زیبنده نظام نیست اما آنچه نگران کننده است اینکه ضریب جینی نشان می دهد در سالهایی که هدفمند کردن یارانه مطرح بوده طبق آمار مرکز آمار این فاصله کمتر شده است در حالی که در سالهای اخیر شاهد بیشتر شدن فاصله طبقاتی هستیم و این فاصله از 36 صدم به 43 صدم افزایش پیدا کرده است .
وی این فاصله را نشانه بدی دانست و افزود: این مورد باید حتما مورد توجه مسئولان و دولتمردان قرار بگیرد؛ امروز توجه به طبقه پایین جامعه در اولویت است .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، راهکار برون رفت از این وضعیت را که می تواند مشکلات سیاسی و اجتماعی ایجاد کند افزایش یارانه در دهک های پایین عنوان کرد و گفت: در گام نخست سه دهک اول، باید افزایش سه برابری یارانه داشته باشیم .
وی توانمندسازی را گام دوم برشمرد و ادامه داد: حداقل یک میلیون نفر با کوشش نهادهای حمایتی با توانمندسازی از مرکز خارج شوند. برای دهک های پایین باید تسهیلاتی قائل شویم تا فاصله طبقاتی در جامعه کمتر شود و این نکته حائز اهمیتی است و نسبت به مالیات ها هم وضعیت همین طور است .
رئیسی خاطرنشان کرد: در گرفتن مالیات از حقوق بگیران زیر 3 میلیون تومان باید تجدیدنظر شود. ضمن این که از افرادی که فرار مالیاتی دارند و به تعبیری یقه سفیدان، زیبنده نیست که این افراد قانون را دور بزنند و فرار مالیاتی داشته باشند .
وی در پاسخ به انتقادات و اظهارات پنج رقیب انتخاباتی خود گفت: بعد از توحید مفهومی به اندازه عدالت فراگیر نیست ؛ اما بحث شما درباره فاصله طبقاتی است .
وی در پاسخ به سوال میرسلیم دیگر نامزد انتخاباتی ، مبنی بر اینکه آیا برنامه پنجم توسعه به طور کامل اجرا شده است یا نه، اظهار کرد: درباره اینکه برنامه پنجم اجرا شده باید بگویم شاهد بیکاری جوانان تحصیل کرده، تعطیل شدن واحدهای تولیدی و مشکلات اقتصادی در جامعه هستیم که موجب افزایش فاصله طبقات اجتماعی شده است .
رئیسی (رئیس الساداتی) درباره یارانه ها توضیح داد: درآمد بسیاری از روستانشینان همین 45 هزار تومان و یا مستمری است که از بهزیستی یا کمیته امداد می گیرند و با این وجود آیا امکان زندکی با این وضعیت وجود دارد؟ ما در واقعیات زندگی می کنیم لذا باید قدرت خرید را در زمانی که یارانه 45 هزار تومان می دادند با الان مقایسه کنیم .
این نامزد انتخاباتی اضافه کرد: درباره رانت ها که اشاره فرمودند یا وام ها، به قول یکی از وزرای دولت، 50 درصد مردم هیچ وامی نگرفته اند اما 5 درصد وام های بسیار کلانی گرفتند؛ سخن ما این است که چرا عده کمی بتوانند از مواهب و امکانات و تسهیلات بهره ببرند اما از آن طرف عده ای از جوانان حتی در صف وام ازدواج انتظار بکشند .
رئیسی اضافه کرد: آنچه اتفاق افتاده اینکه فاصله طبقاتی بیشتر شده است و دولت باید برای کم کردن این فاصله تلاش کند؛ این درست نیست که به افرادی امکانات بدهیم، اما فقرا و محرومان را به حساب نیاوریم تا آنها هم در کنار سرمایه گذاران به نوایی برسند .
وی با بیان اینکه جامعه ای را که یکی کاخ نشین و دیگری کوخ نشین باشد را نمی پسندم، گفت: باید برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها در دولت طوری باشد که این فاصله اجتماعی را کمتر و کمتر کند. این باید در میدان عمل روی دهد و این می تواند جلو بسیاری از فسادها را بگیرد .
به گفته وی، برنامه ریزی ها در دولت باید به سمتی برود که فاصله طبقاتی کمتر شود؛ زیرا فاصله طبقاتی نسبتی با نظام جمهوری اسلامی ندارد؛ دولت باید از آمار بیکاران بکاهد و در عین حال به آنانی که جیبشان خالی است کمک کند .
وی تصریح کرد: باید بگویم حق خود محرومان را می خواهیم بدهیم؛ اصل قضیه حمایت از تولید است نه بزرگ شدن دولت .

** قالیباف: ارزش یارانه 45 هزار تومانی به یک سوم کاهش یافته است
محمدباقر قالیباف در پاسخ به سوال درباره رفع مشکل حاشیه نشینی در کشور به وجود 11 میلیون حاشیه نشین در کشور اشاره کرد و گفت: دلیل این مشکل، فرصت های نابرابر اجتماعی و بحران اقتصادی است .
وی افزود: برای حل این معضل باید برنامه کوتاه مدت و بلندمدت وجود داشته باشد؛ در همه جای دنیا این افراد مورد حمایت قرار می گیرند .
این نامزد انتخابات ادامه داد: در هفت سال گذشته، یارانه ای در نظر گرفته شده اما گله این افراد این است که ارزش یارانه 45 هزار تومانی به یک سوم کاهش یافته است .

- گله حاشیه نشین ها از پرداخت یکسان یارانه ها
وی در ادامه گفت: گله دیگر حاشیه نشین ها این است که چرا این مبلغ یارانه به همه افراد به صورت مساوی و یکسان پرداخت می شود؟ همچنین دیگر نگرانی این است که این مبلغ یارانه سبب گرانی در کشور نشود .
وی افزود: باید به جز روش و برنامه های طولانی مدت برنامه های کوتاه مدت نیز برای رفع مشکل حاشیه نشینی کشور طرح ریزی شود .

- عدالت اجتماعی باید تحقق یابد
قالیباف با اشاره به این که برقراری عدالت اجتماعی از اهداف نظام و انقلاب اسلامی بوده است،‌ گفت: تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی باید اتفاق بیفتد .
وی در ادامه با اشاره به عملکرد خود در شهرداری تهران گفت: تلاش ما این بود که فاصله طبقاتی شمال و جنوب شهر را کاهش دهیم؛ توجه ما به کالبد شهر و توجه به محرومان بوده است .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای رفع این بی عدالتی اقتصادی و اجتماعی توجه به موضوع بیکاری است؛ نکته اصلی برنامه ما حل این مشکل است یعنی برنامه 'اشتغال حمایتی' و سپس 'اشتغال پایدار '.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فاصله طبقاتی افزایش یافته است، گفت: چرا باید تنها 4 درصد افراد جامعه منافعی داشته باشند و 96 درصد بقیه هیچ بهره ای نبرند؟ سئوال مورد نظر این است که آیا اهداف مورد نظر درخصوص کاهش فاصله طبقاتی در برنامه پنجم توسعه محقق شده است .

- چهاردرصد جمعیت جامعه صاحب سه میلیون مسکن خالی
وی با یادآوری دوباره به سخنان گذشته خود مبنی بر «بهره مندی چهار درصد جمعیت جامعه از امتیازها» اظهار کرد: این افراد از رانت برخوردارند به طوریکه اکنون سه میلیون مسکن خالی داریم که متعلق به همین چهار درصد است که یک ویلا در شمال و شمال شرق با پول های بادآورده خریداری کرده اند .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: قرار بود 10 درصد بافت فرسوده تهران احیا شود که این اتفاق نیفتاد و پس از گذشت 5 یا 6 سال تنها 7 تا 8 درصد بافت های فرسوده در تهران بهسازی شده اما،‌ دولت در این بخش به تمام وظایفش عمل نکرده است .
وی با اشاره به اینکه باید با این 4 درصد برخورد جدی شود گفت: نباید به سادگی از این افراد گذشت؛ اگر فردی از رانت چند میلیاردی برخوردار است باید با وی برخورد شود .
قالیباف با بیان اینکه در سال گذشته،‌ 530 هزار میلیارد تومان وام داده شده است، گفت: باید دید چه افرادی این وام ها را گرفته اند و زوج های جوان برای وام 10 میلیونی چقدر پشت نوبت قرار دارند .

- 11 میلیون جوان آماده ازدواج داریم
رئیسی در پاسخ به این سوال مجری که برنامه شما برای مسکن چیست؟ گفت: اساس بر توانمندسازی است که افراد بتوانند خودشان مسکن تهیه و بافت فرسوده را نوسازی کنند .
وی ادامه داد: زوج های جوان باید در ابتدای زندگی به دلیل نداشتن مسکن چه کنند؟ باید به این زوج ها با ارائه تسهیلاتی برای اجاره مسکن کمک شود .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه 11 میلیون جوان آماده ازدواج هستند و از آن طرف دولت برنامه ای در این رابطه ندارد، اظهار کرد: با قدردانی از زحمات دولت، اما باید دید چه اقدامی باید برای جوانان انجام دهیم .
رئیسی با گریزی به مسکن مهر ادامه داد: چشم همه به مسکن مهر دوخته شده است تا صاحب خانه شوند؛ اگر ظرف مدت باقیمانده اقدامی شود، این خانه ها زودتر تحویل متقاضیان می شود .
وی گفت: بافت فرسوده باید نوسازی شود و زوج های جوان هم مشکلشان رفع شود؛ با کمتر از ایجاد یک میلیون مسکن در سال همچنان عقب هستیم و این مشکل در بخش مستمندان، بافت فرسوده و زوج های جوان نیز وجود دارد .


** قالیباف: ارزش یارانه 45 هزار تومانی به یک سوم کاهش یافته است
‌ محمدباقر قالیباف در پاسخ به سوال درباره رفع مشکل حاشیه نشینی در کشور به وجود 11 میلیون حاشیه نشین در کشور اشاره کرد و گفت: دلیل این مشکل، فرصت های نابرابر اجتماعی و بحران اقتصادی است .
وی افزود: برای حل این معضل باید برنامه کوتاه مدت و بلندمدت وجود داشته باشد؛ در همه جای دنیا این افراد مورد حمایت قرار می گیرند .
این نامزد انتخابات ادامه داد: در هفت سال گذشته، یارانه ای در نظر گرفته شده اما گله این افراد این است که ارزش یارانه 45 هزار تومانی به یک سوم کاهش یافته است .
- گله حاشیه نشین ها از پرداخت یکسان یارانه ها
وی در ادامه گفت: گله دیگر حاشیه نشین ها این است که چرا این مبلغ یارانه به همه افراد به صورت مساوی و یکسان پرداخت می شود؟ همچنین دیگر نگرانی این است که این مبلغ یارانه سبب گرانی در کشور نشود .
وی افزود: باید به جز روش و برنامه های طولانی مدت برنامه های کوتاه مدت نیز برای رفع مشکل حاشیه نشینی کشور طرح ریزی شود .
- عدالت اجتماعی باید تحقق یابد
قالیباف با اشاره به این که برقراری عدالت اجتماعی از اهداف نظام و انقلاب اسلامی بوده است،‌ گفت: تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی باید اتفاق بیفتد .
وی در ادامه با اشاره به عملکرد خود در شهرداری تهران گفت: تلاش ما این بود که فاصله طبقاتی شمال و جنوب شهر را کاهش دهیم؛ توجه ما به کالبد شهر و توجه به محرومان بوده است .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای رفع این بی عدالتی اقتصادی و اجتماعی توجه به موضوع بیکاری است؛ نکته اصلی برنامه ما حل این مشکل است یعنی برنامه 'اشتغال حمایتی' و سپس 'اشتغال پایدار '.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فاصله طبقاتی افزایش یافته است، گفت: چرا باید تنها 4 درصد افراد جامعه منافعی داشته باشند و 96 درصد بقیه هیچ بهره ای نبرند؟ سئوال مورد نظر این است که آیا اهداف مورد نظر درخصوص کاهش فاصله طبقاتی در برنامه پنجم توسعه محقق شده است .
- چهاردرصد جمعیت جامعه صاحب سه میلیون مسکن خالی
وی با یادآوری دوباره به سخنان گذشته خود مبنی بر «بهره مندی چهار درصد جمعیت جامعه از امتیازها» اظهار کرد: این افراد از رانت برخوردارند به طوریکه اکنون سه میلیون مسکن خالی داریم که متعلق به همین چهار درصد است که یک ویلا در شمال و شمال شرق با پول های بادآورده خریداری کرده اند .
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: قرار بود 10 درصد بافت فرسوده تهران احیا شود که این اتفاق نیفتاد و پس از گذشت 5 یا 6 سال تنها 7 تا 8 درصد بافت های فرسوده در تهران بهسازی شده اما،‌ دولت در این بخش به تمام وظایفش عمل نکرده است .
وی با اشاره به اینکه باید با این 4 درصد برخورد جدی شود گفت: نباید به سادگی از این افراد گذشت؛ اگر فردی از رانت چند میلیاردی برخوردار است باید با وی برخورد شود .
قالیباف با بیان اینکه در سال گذشته،‌ 530 هزار میلیارد تومان وام داده شده است، گفت: باید دید چه افرادی این وام ها را گرفته اند و زوج های جوان برای وام 10 میلیونی چقدر پشت نوبت قرار دارند .


- پاسخ قالیباف به انتقادهای جهانگیری
قالیباف در انتقاد به سخنان جهانگیری خطاب به وی گفت: اگر حرف از اخلاق می زنید خودتان رعایت کنید؛ از پدیده های عجیب این است که شما نامزد شدید و در این دوره از انتخابات حضور یافتید، البته این حضور حق شهروندی شماست اما صداقت شما در روزهای آینده مشخص می شود .
وی اضافه کرد: اگر آمدید گزارش کار دولت دهید آن را درست گزارش کنید .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: شهرداری تهران درباره بافت فرسوده در شمال و جنوب تهران به هیچ عنوان نگاه تجاری نداشته و صدور پروانه های صدور در این مناطق مجانی بوده است؛ به جز منطقه 12 که وزارت مسکن و شهرسازی شما کار تجاری کرده و نسبت به آن متعجب هستم .
وی خطاب به جهانگیری گفت: شما مدیر اجرایی هستید به همین خاطر دستاویز سیاسی دیگران قرار نگیرید شما بحث دادن اختیار به مردم را می دهید در حالی که دولت دو ماه قبل با شورایاری ها مخالفت کرد .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: شما از آن 4 درصد دفاع می کنید .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار