یک فعال محیط زیست در گفت و گو با پانا مطرح کرد:
وجود ردپای مرگ میان تَرَکهای عمیق زمین
تهران(پانا) - فعال محیط زیستی که سالیان بسیاری از عمر و سرمایه خود را برای حفاظت از محیط زیست صرف کرده است، و گفت وقتی به ترکهای عمیق زمین خیره میشوم، صدای پای مرگ را میشنوم، مرگی که تشنه بلعیدن زندگی است.

صمدکیانی کارشناسی ارشد رشته کشاورزی و کنشگر محیط زیست، در گفت و گو با پانا گفت: «بیابانزایی فقط پیشروی شنهای روان نیست، بلکه نابودی زندگی است. وقتی خاک حاصلخیز از بین میرود، یعنی امید به بقا از بین میرود. او معتقد است که بیابانزایی، ریشه در عوامل مختلفی دارد که مهمترین آنها، فعالیتهای انسانی مخرب است.»
وی ادامه داد: «چرای بیرویه دام، برداشت بیمحابای آبهای زیرزمینی، تغییر کاربری اراضی و استفاده نادرست از کودهای شیمیایی، همه و همه دست در دست هم دادهاند تا سرزمین ما را به بیابانی بلا استفاده تبدیل کنند.»
این فعال محیط زیست که سالهاست در خط مقدم مبارزه با بیابانزایی در یکی از مناطق بحرانی ایران فعالیت میکند، از چالشها، امیدها و ناگفتههای این نبرد بیامان سخن گفت و اظهار کرد: «نهالهایی که میکاریم، نه تنها گیاه نیستند بلکه نماد امید و تداوم زندگی هستند.»
وی از روزهایی میگوید که با دستهای خالی و با کمک مردم محلی، نهالهای کوچک را در دل خاک میکاشتند، و ادامه میدهد: «در ابتدا کار برای ما خیلی سخت بود. افراد زیادی ناامید بودند و فکر میکردند که این اقدامات هیچ فایدهای ندارد اما ما تسلیم نشدیم و نشان دادیم که حتی یک نهال کوچک هم میتواند جلوی پیشروی بیابان را بگیرد.»
به گفته کیانی، او و فعالین محیط زیست در کنار کاشت درخت، به آموزش مردم محلی نیز اهمیت زیادی میدهند. آنها به مردم محلی آموزش میدهند که چگونه از منابع طبیعی به درستی استفاده کنند، چگونه خاک را حفظ کنند و چگونه با خشکسالی مقابله کنند.
وی ادامه داد: «معتقد هستم که آگاهیبخشی، مهمترین سلاح در این نبرد است. وقتی مردم بدانند که بیابانزایی چه خطراتی دارد و چگونه میتوانند از آن جلوگیری کنند، آن وقت است که میتوان به پیروزی امیدوار بود.»
به گفته وی، این نبرد، چالشهای زیادی نیز دارد. کمبود منابع مالی، بیتوجهی مسئولان و مقاومت برخی از افراد سودجو، از جمله مشکلاتی است که کیانی و فعالین محیط زیست با آن دست و پنجه نرم میکنند. بسیاری به فکر منافع شخصی خود هستند و حاضرند برای رسیدن به آن، محیط زیست را نابود کنند.
وی میگوید: «من به آینده امیدوارم هستم و میدانم که اگر همه دست به دست هم دهیم، میتوانیم جلوی پیشروی بیابان را بگیریم و سرزمین خود را دوباره آباد کنیم. او از همه مردم میخواهد که به این نبرد بپیوندند. هر کدام از ما میتوانیم با انجام کارهای کوچک، به حفظ محیط زیست کمک کنیم. کافی است کمی مسئولیتپذیر باشیم.»
صمد کیانی تنها یکی از هزاران فعال محیط زیستی است که در سراسر جهان برای مقابله با بیابانزایی تلاش میکنند.
فعالان محیط زیستی قهرمانان گمنامی هستند که با عشق و فداکاری، در حال نجات زمین هستند. بیایید با حمایت از آنها، سهمی در این نبرد داشته باشیم.
ارسال دیدگاه