قربانپور: تکیه جشنواره فیلم وارش بر توان جمعی، ظرفیت‌های فردی و مشارکت خدماتی است

تهران (پانا) - دبیر جشنواره بین المللی فیلم وارش در نشست رسانه‌ای این رویداد در تهران از راه اندازی کمپینی ویژه برای کمک به سیل زدگان در جشنواره خبر داد.

کد مطلب: ۹۰۷۷۱۸
لینک کوتاه کپی شد
قربانپور: تکیه جشنواره فیلم وارش بر توان جمعی، ظرفیت‌های فردی و مشارکت خدماتی است

صبح امروز نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست مهدی قربانپور دبیر این جشنواره گفت: جشنواره بین المللی فیلم وارش بعد از وقفه‌ای ۴ ساله نهمین دوره خود را در استان مازندران برگزار می‌کند. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیرباز برگزار کننده این رویداد بوده است و در کنار آن سازمان‌های بسیاری این جشنواره را همراهی می‌کردند. با برنامه ریزی صورت گرفته از سازمان‌های مختلفی برای مشارکت خدماتی با جشنواره دعوت به همکاری کردیم.

قربانپور ادامه داد: با توجه به سیل‌های اخیر سعی کردیم با راه اندازی یک کمپین رسانه‌ای به حل معضلات کمک کنیم. هزینه‌ها را کاهش داده‌ایم و این اتفاق سختی بود. زیرا روزهای دشواری را برای احیای دوباره جشنواره بعد از وقفه چند ساله آن پشت سر گذاشتیم.

دبیر نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش به جزئیات برگزاری این رویداد هنری اشاره کردو گفت: اولین گام آماده سازی زیرساخت‌های جشنواره بود. باید پورتال جشنواره آماده می‌شد، اطلاع رسانی صورت می‌گرفت، همچنین مکان برگزاری که از سال ۸۳ یک مجتمع سینمایی تخصصی در مازندران بود، دستخوش آسیب‌هایی شده بود و امسال عملیات عمرانی ویژه‌ای برای بهره برداری دوباره از آن صورت گرفت.

وی با اشاره به این مطلب که برگشتن به سال‌های اوج جشنواره به تلاش جمعی نیاز دارد، اظهار کرد: می‌خواستیم جدا از این که دولت سرمایه گذار اصلی جشنواره است، از پتانسیل‌های فردی و توان جمعی بهره بگیریم. سیاست‌های جشنواره در نهمین دوره، بر فرهنگ عامه، سنت‌های زیستی، رفتاری و گفتاری تاکید دارد. فیلم‌های راه یافته به جشنواره نیز با همین محورها حضور دارند.

قربانپور با اشاره به آمار فیلم‌های رسیده به دبیرخانه گفت: مجموع ۳۳۴۱ اثر که شامل ۱۶۷۲ اثر داخلی و ۱۶۶۹ اثر خارجی از آثار کشورهای حوزه دریای کاسپین بوده است. بخش دیگری به دلیل حضور آقای ایوبی در شورای سیاستگذاری جشنواره با همکاری کمیسیون ملی یونسکو اتفاق افتاده است و آن بخش ویژه جنگل‌های هیرکانی است که با توجه به سیل‌های اخیر ضرورت بیشتری یافته است.

وی خاطر نشان کرد: دراین دوره از جشنواره ۵۳ فیلمساز از دهه ۸۰ و ۱۱۶ فیلمساز دهه۷۰ حضور دارند، همچنین رئیس فستیوال جشنواره باکو مهمان ما هستند و ۱۰ فیلم در بخش مرور فیلم‌های کشور آذربایجان مورد توجه است. همچنین استان گیلان به عنوان استان مهمان جشنواره ما را همراهی می‌کند و جزئیات نمایش فیلم‌ها و نشست‌ها در این استان متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.

قربان پوردر ادامه به بخش بین الملل ایرن رویداد هنری اشاره کردو افزود: به بخش بین الملل نیز توجه ویژه‌ای شده است و فیلم‌هایی که از سال ۲۰۱۵ به بعد تولید شده‌اند در حوزه میراث مشترک از کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان و ایران که کشورهای حوزه دریای خزر هستند در جشنواره نمایش داده می‌شوند. فیلم‌های «تکلیف: روز انجام وظیفه(takleef the day of duty)»، «لوتوس(lotus)»، «افسانه کرم هفتواد(the myth of Haftvad worm)» و «شگفتی الهام بخش(the legendary mystical)» از ایران در این بخش شرکت دارند.

وی با تاکید بر اهمیت ارتباط بین منطقه‌ای در جشنوار، گفت: این تعاملات در بخش بین المللی و منطقه‌ای با حضور مهمانان مطرح و خوب دنبال می‌شود. در بخش مسابقه ترنه وا فیلم‌هایی که در جغرافیای مازندران ساخته شده است، شرکت دارند. این فیلم‌ها هم از فیلمسازان مازندرانی و هم فیلمسازان سایر استان‌ها مجموع ۲۴ اثر از فیلم‌های جشنواره را تشکیل می‌دهند.

قربانپور در ادامه با اشاره به نشان‌های سازمان‌ها و نهادهای صنف، افزود: نشان استاد داوود رشیدی همزمان با نامگذاری یکی از سالن‌ها به نام ایشان، نشان عالی انجمن کارگردانان سینمای مستند، نشان ایسفا، نشان بهار نارنج توسط شهرداری بابل به بهترین فیلم از نگاه آن‌ها اهدا می‌شود.

دبیر جشنواره همچنین به سازمان‌های مشارکت کننده در جشنواره اشاره کرد. بدین ترتیب سازمان امور سینمایی وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری مازندران،موسسه فرهنگی اکو،کمیسیون ملی یونسکو در ایران،انجمن صنفی کارگردانان مستند، انجمن فیلم کوتاه ایران، موسسه فرهنگی آونگ، موسسه هنرهای تجسمی، انجمن منتقدان سینمای ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، هنر و تجربه ، هواپیمایی وارش، خانه صلح، جمعیت شهر سالم، فرمانداری ،شورای شهر و شهرداری بابل مراکزی هستند که درکنار جشنواره خواهند بود.

دبیر نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش به عناوین کارگاه‌های جشنواره اشاره کرد و گفت: کارگاه‌های اندیشه و اجرا در فیلم مردم نگاری با تدریس همایون امامی، تکنیک‌های توزیع فیلم مستند در جشنواره‌ها با حضور احد محبی و محمد رضا فرطوسی، تولید فیلم مستند مردم شناسی با حضور فرهاد ورهرام، آغاز و پایان در فیلم مستند با حضور مهرداد اسکویی، امر ذهنی و امر واقع در مستند با حضور فرشاد فدائیان، ساز و کارهای تأمین سرمایه جمعی برای تولید یک فیلم با حضور زینب تبریزی و شیما صابری، زیبایی شناسی جغرافیا و لوکیشن در تولید فیلم با حضور پرویز جاهد، جامعه شناسی فیلم عامه پسند با حضور جواد طوسی و خسرو دهقان در ایام جشنواره برگزار می‌شوند.

همچنین نشست‌هایی بین المللی نیز با حضور هنرمندان شناخته شده و مطرح خارجی برگزار می‌شود که می‌توان به نشست موسیقی و سینما با حضور آنتون لابچنکو(موسیقیدان برجسته روسی) و روند همکاری شرکت‌های تولید فیلم با فیلم سازان با حضور میلیاشا ایتوگانوا(مدیر اجرایی جشنواره بین الملی فیلم کازان) و تجربیان یک فیلمساز حرفه‌ای با حضور سرگنی دووروتسوی اشاره کرد.

وی از حضور بیش از ۸۰ نیروی داوطلب در بخش فعالیت‌های اجرایی، ستادی و سایر امور جشنواره اشاره کرد.

قربانپور همچنین با اشاره به فعالیت‌های بخش فرهنگی و آئینی جشنواره برگزاری نمایشگاه‌های تجسمی در ۵ گالری و نمایش ۳۰۰ اثر تجسمی در این بخش خبر داد. همچنین به اجرای تئاترها، پرفورمنس ها و نمایش‌های خیابانی، توجه به صنایع دستی و معرفی آن در روزهای برگزاری اشاره کرد.

وی از استفاده از المان و نماد سقاتالار به عنوان نماد ویژه و بومی مازندران در هویت بصری جشنواره خبر داد و گفت: تلاش برای حضور مردم در جشنواره‌ها اهمیت زیادی دارد. اگر جشنواره‌ها می‌توانند پاتوقی برای گردهمایی هنرمندان باشند. اما مجموعه جمعیت شهر سالم در نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش از مخاطبان برای تماشای آثار جشنواره دعوت کرده است و مورد اقبال مردم مازندران قرار گرفته است.

دبیر جشنواره به فعالیت‌های رسانه‌ای نیز اشاره کرد و توضیح داد: در شش ماه گذشته همکاران این بخش تلاش زیادی برای احیای دوباره جشنواره داشتند و باید بگویم عملکرد بسیار خوبی داشته است و پورتال الکترونیکی جامعی ایجاد شده و همه فیلم‌ها از طریق آن در اختیار هیات انتخاب قرار گرفته است. دبیر جشنواره می‌توانست دسترسی آنلاینی به این اطلاعات داشته و فیلم‌ها عادلانه مورد توجه اعضای هیات انتخاب بوده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار