مدیر برنامه ترویج دانشجویی ستاد توسعه فناوری نانو:
درخشش ایران در بازار جهانی فناوری نانو
تهران (پانا) - مدیر برنامه ترویج دانشجویی ستاد توسعه فناوری نانو با تأکید بر پیشرفتهای چشمگیر کشور در این حوزه گفت: ایران امروز یکی از بازیگران اصلی بازار جهانی فناوری نانو است و در زمینه صادرات محصولات نانویی، جایگاهی قدرتمند و حرفهای دارد.

محمد محمدی در حاشیه بازدید خبرنگاران پانا از ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به تاریخچه این ستاد اظهار کرد: «فعالیتهای جدی ایران در زمینه فناوری نانو از اوایل دهه ۱۳۸۰ آغاز شد و در سال ۱۳۸۲، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بهعنوان متولی اصلی این حوزه تأسیس شد. هدف از ایجاد این ستاد، فراهم کردن زیرساختهای لازم، تربیت نیروی انسانی متخصص و حمایت از پژوهش و توسعه در زمینه فناوری نانو بوده است.»
وی با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر ایران در این فناوری افزود: «ایران در زمینه نانو فناوری در حوزههای مختلفی از جمله داروسازی و پزشکی، انرژی، محیطزیست، کشاورزی و صنعت فعال است.»
محمدی درباره دستاوردهای کشور در بخشهای مختلف گفت: «در حوزه داروسازی و پزشکی، توسعه نانو داروها، سیستمهای دارورسانی هدفمند، نانوحسگرهای پزشکی و مواد زیستسازگار برای ایمپلنتها و مهندسی بافت انجام شده است.
در بخش انرژی نیز شاهد تولید نانوسلولهای خورشیدی با راندمان بالا، باتریهای نانوساختار با ظرفیت بیشتر، مواد نانویی برای ذخیره و انتقال انرژی و کاتالیزورهای نانویی برای تولید سوختهای پاک هستیم.»
وی ادامه داد: «در حوزه محیط زیست، استفاده از نانومواد در تصفیه آب و هوا، حذف آلایندهها، تولید نانوحسگرهای محیطزیستی و توسعه مواد تجزیهپذیر از جمله اقدامات شاخص است. همچنین در بخش کشاورزی، تولید نانوکودهای با راندمان بالا، نانوسموم دفع آفات با اثرگذاری هدفمند، نانوحسگرها برای پایش سلامت گیاهان و توسعه بستهبندیهای نانویی جهت افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی صورت گرفته است.»
مدیر برنامه ترویج دانشجویی ستاد توسعه فناوری نانو خاطرنشان کرد: «ایران امروز در میان کشورهای پیشرو در حوزه فناوری نانو قرار دارد و طی سالهای اخیر، رتبه علمی خود را به شکل قابل توجهی ارتقا داده است.
تعداد مقالات منتشرشده توسط محققان ایرانی در مجلات معتبر بینالمللی رشد چشمگیری داشته و کشورمان موفق به تولید و عرضه محصولات نانویی متنوعی در زمینههای مختلف از جمله داروسازی، انرژی، محیطزیست، کشاورزی و صنعت شده است.»
وی در ادامه به دستاوردهای صادراتی اشاره کرد و گفت: «در سال ۱۴۰۲، ایران موفق شد بیش از ۱۴۵ میلیون دلار از محصولات نانویی خود را به ۵۰ کشور در پنج قاره جهان صادر کند.
رشد بیش از ۱۰۰ درصدی فروش محصولات نانویی در سالهای اخیر و افزایش سهم ایران در بازارهای بینالمللی، نشاندهنده قدرت روزافزون فناوری نانو در توسعه اقتصادی کشور است. این روند، گواهی بر پتانسیل بالای ایران برای تبدیل فناوری نانو به یکی از ارکان اصلی صادرات و توسعه اقتصادی به شمار میآید.»
محمد محمدی در پایان یادآور شد: «با وجود پیشرفتهای چشمگیر، چالشهایی نیز در مسیر توسعه این فناوری وجود دارد؛ اما با توجه به ظرفیتهای بالقوه کشور و حمایتهای دولتی، انتظار میرود ایران در سالهای آینده به یکی از قدرتهای برتر جهانی در حوزه فناوری نانو تبدیل شود.»
ارسال دیدگاه