نقش فناوری نانو در ارتقای کیفیت ضدآفتاب‌ها؛ مراقب پوست خود در روزهای آفتابی باشید

تهران (پانا) - تماس با نور خورشید همزمان که فواید زیادی برای بدن دارد، می‌تواند خطراتی هم به دنبال داشته باشد؛ با پیشرفت فناوری نانو در صنعت تولید ضدآفتاب، امکان مراقبت بهتر و ایمن‌تر از پوست در برابر اشعه‌های مضر خورشید فراهم شده است.

کد مطلب: ۱۵۶۴۰۸۰
لینک کوتاه کپی شد
نقش فناوری نانو در ارتقای کیفیت ضدآفتاب‌ها؛ مراقب پوست خود در روزهای آفتابی باشید

قدم زدن در یک روز آفتابی می‌تواند بسیار لذت‌بخش و مفید باشد. ویتامین D، که از ویتامین‌های ضروری برای سلامت بدن است، با تأثیر مستقیم نور خورشید بر پوست ساخته می‌شود. اما تماس طولانی‌مدت با نور خورشید بدون مراقبت، بی‌خطر نیست و اشعه فرابنفش می‌تواند عاملی برای ابتلا به بیماری‌های پوستی و سرطان باشد.

نگرانی وجود ندارد؛ چرا که با انتخاب و استفاده صحیح از کرم ضدآفتاب مناسب، می‌توان با خیالی آسوده از روزهای آفتابی لذت برد.

در سال‌های اخیر، فناوری نانو در تولید محصولات بهداشتی و آرایشی، از جمله ضدآفتاب‌ها، تحول قابل توجهی ایجاد کرده است. استفاده از ذرات در مقیاس نانو موجب شده تا این محصولات بتوانند تأثیرات اشعه ماوراءبنفش خورشید را به طور مؤثرتری خنثی کنند و ویژگی‌های خاصی را به این نسل جدید از ضدآفتاب‌ها ببخشند.

کرم ضدآفتاب به عنوان یکی از محصولات کلیدی مراقبت از پوست، باید با دقت انتخاب شود. محصولات نامناسب می‌توانند به جای محافظت، به پوست آسیب برسانند. برای مثال، ضدآفتاب‌های شیمیایی، گرچه به دلیل جذب سریع محبوب‌اند، اما ممکن است ترکیبات آنها وارد جریان خون شوند و مشکلاتی را برای سلامت ایجاد کنند.

خوشبختانه، شرکت‌های ایرانی با بهره‌گیری از فناوری نانو موفق به تولید ضدآفتاب‌هایی شده‌اند که علاوه بر جذب سریع، بدون ضرر برای بدن هستند. این ضدآفتاب‌ها، به جای ایجاد حساسیت یا ترکیب با خون، محافظت مؤثری را بدون عوارض جانبی برای پوست فراهم می‌کنند.

یکی از مزایای مهم ضدآفتاب‌های نانویی، عملکرد سریع آنهاست؛ برخلاف ضدآفتاب‌های سنتی که نیاز به استفاده ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از مواجهه با نور خورشید دارند، این محصولات بلافاصله پس از مصرف، لایه‌ای حفاظتی روی پوست تشکیل می‌دهند و سد دفاعی در برابر اشعه فرابنفش ایجاد می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری نانو ایران و پایگاه نانو و صنعت، دکتر محمدرضا شاهینی، سرپرست بخش نوآوری شرکت پارس حیان، در این خصوص می‌گوید: «در تولید ضدآفتاب‌ها از جاذب‌های فیزیکی یا شیمیایی استفاده می‌شود. جاذب‌های فیزیکی پرتوهای مضر آفتاب را بازتاب می‌دهند. در نانوذرات هم همین روند برقرار است؛ برخی نانوذرات فلزی می‌توانند نور خورشید را بازتاب دهند. وجود نانوذرات در این کرم‌ها موجب افزایش کارایی محصول از طریق بازتاب بیشتر پرتوهای مضر شده است.»

نفیسه نیک‌پی، کارشناس بخش تحقیق و توسعه شرکت پارس حیان، نیز درباره دستاوردهای جدید می‌گوید: «طی پروژه‌ای مشترک با دانشگاه صنعتی شریف موفق به تولید نانوذرات مورد استفاده در کرم‌های ضدآفتاب در مقیاس آزمایشگاهی شده‌ایم. هم‌اکنون در تلاشیم تا این مواد را به تولید صنعتی و انبوه برسانیم.»

فناوری نانو نه تنها کارایی محصولات ضدآفتاب را افزایش داده، بلکه با بهبود ایمنی و جذب مناسب، امکان استفاده گسترده‌تر از این محصولات را برای گروه‌های حساس، از جمله کودکان و زنان باردار، فراهم کرده است.

خبرنگار : معصومه حاجی بابایی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار