سرپرست نمایشگاه بینالمللی تهران خبر داد:
برنامه احیای مرکز ملی فرش
یکی از مکانیزمها برای تقویت فرش دستباف این است که تولید مشتری محور شود
تهران (پانا) - سرپرست نمایشگاه بینالمللی تهران با اشاره به برنامه احیای مرکز ملی فرش عنوان کرد: احیای این مرکز گامی در جهت ایجاد زیرساختها برای فرش دستباف کشور است.این امیدواری وجود دارد که با ایجاد پایگاه دولتی سیاستهای مناسبی را در زمینه فرش دستباف ایجاد کرد.
صدیف بیکزاده، عضو هیات عامل و سرپرست نمایشگاه بینالمللی تهران در نشستی خبری درحاشیه برگزاری مراسم افتتاحیه سیویکمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف ایران، اظهار کرد: سیاستهای مختلفی را در زمینه بازرگانی با هدف حمایت از توسعه تولید و صادرات صنایع مختلف از جمله صنعت فرش میتوان دنبال کرد. از جمله سیاستهای داخلی در جهت توسعه صادرات فرش دستباف سیاستهای گمرکی، ارز و غیره است.
وی افزود:همچنین از دیگر سیاستهای حمایتی در راستای تقویت صنعت فرش در کشور، بحث بازاریابی و تقویت آن است.اکنون بازاریابی و یافتن مشتری در صنایع مختلف از جمله صنعت فرش با مشکلات متعددی مواجه است.
وی افزود: رویکرد نمایشگاه بینالمللی به عنوان متولی صنعت نمایشگاهی و حامی برگزاری نمایشگاههای متعدد از جمله نمایشگاههای صنعتی حضور حداکثری واحدهای تولیدی بدون واسطه در سطح کشور است. حمایتهای تعرفهای و کاهش هزینههای حضور در نمایشگاه در دست پیگیری است تا واحدها با هزینههای کمتری وارد نمایشگاههای داخلی و بینالمللی شوند و سیاستگذاران نیز از نزدیک با مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان آشنا شوند.
سفارش محوری موضوعی کلیدی در تولید است
بیکزاده عنوان کرد:یکی از دستاوردهای نمایشگاهها این است که در آنها تولید متناسب با سلایق مشتریان امکانپذیر میشود و این نزدیکی و رودرویی این امکان را به تولیدکنندگان میدهد که به سلیقه و نیازهای مخاطبان توجه داشته باشند و سفارشهای جدید را به مرحله تولید برسانند.بنابراین سفارش محوری موضوعی کلیدی در تولید است.
وی افزود: براساس مصوبهای که از شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران اخذ شده است این امکان فراهم شده تا حضور تولیدکنندگان فرش ایران در حاشیه پاویونهای نمایشگاههای بینالمللی در سایر کشورهای جهان فراهم شود و به طور قطع حمایتهای مالی نیز از این واحدها صورت خواهد گرفت.
ظرفیت رایزنهای بازرگانی مختلف در کشورهای متفاوت جهان در جهت معرفی فرش ایران
عضو هیات عامل و سرپرست نمایشگاه بینالمللی تهران به حضور رایزنهای بازرگانی مختلف در کشورهای متفاوت جهان اشاره کرد و افزود: رایزنهای بازرگانی میتوانند در جهت شناسایی فرش دستباف ایران به سایر کشورها اقدام کنند. حمایتهای تعرفهای و سهولت خروج و صادرات فرش و کالا از طریق چمدانی و پستی و غیره و حمایت از بافندگان نیز گامهای موثری در جهت حمایت از فرش دستباف است.
بیکزاده خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مکانیزمها برای تقویت فرش دستباف این است که تولید مشتری محور شود و تولید را براساس نیاز و تقاضای مشتری به انجام برسانیم.
وی با اشاره به برنامه احیای مرکز ملی فرش عنوان کرد: احیای این مرکز گامی در جهت ایجاد زیرساختها برای فرش دستباف کشور است.این امیدواری وجود دارد که با ایجاد پایگاه دولتی سیاستهای مناسبی را در زمینه فرش دستباف ایجاد کرد.
تقویت صادرات فرش دستباف با روند افزایشی نرخ ارز
سرپرست نمایشگاه بینالمللی تهران در پاسخ به این پرسش پانا که روی کارآمدن ترامپ در انتخابات آمریکا میتواند شرایط بدتری را برای صادرات فرش دستباف ایران رقم بزند، نیز عنوان کرد: تلاش ما این است که حضور فرش ایران در بازارهای بینالمللی ادامه یابد. افزایش نرخ دلار نقطه قوتی برای فرش دستباف است و این امیدواری وجود دارد که بتوانیم از این ظرفیت برای توسعه صادرات کشور اقدام کنیم.
به گزارش پانا، مراسم افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف ایران امروز ۲۳ آبان ماه با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان و متخصصان این حوزه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
بیش از ۲۳۰ شرکت داخلی از امروز تا ۲۷ آبان ماه (۵ روز) آخرین توانمندیها، محصولات و خدمات خود در حوزه فرشهای دستباف با طرحها و نقشههای سنتی و مدرن، گلیمهای بافته شده با الیاف طبیعی، گبههای زیبا با رنگهای زنده و تابلوفرشهای نفیس با موضوعات مختلف از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، قم، فارس، همدان و... در این نمایشگاه ارایه داده و در این نمایشگاه حضور دارند.
تمامی ذینفعان این صنعت از جمله تولیدکنندگان مطرح، صادرکنندگان حرفهای، خریداران، فروشندگان خلاق، هنرمندان برجسته و فرشبافان ماهر در این نمایشگاه گرد هم آمدهاند تا جدیدترین دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند.
حمایت از صنعت فرش دستباف ایران و ایجاد بازارهای جدید برای محصولات ایرانی از جمله اهداف اصلی برگزاری این رویداد عنوان شده است.
ارسال دیدگاه