نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در گفتوگو با پانا :
هنرستانهای فنی می توانند نیروی تکنسین مورد نیاز بازار کار را تامین کنند
به بانک اطلاعاتی در زمینه عرضه و تقاضای نیروی کار نیاز داریم
تهران ( پانا )- نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی در زمینه عرضه و تقاضای نیروی کار اظهار کرد باید متناسب با نیاز صنایع نیرو را در مراکز مختلف آموزش داد.
علیرضا حیدری؛ نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در گفتوگو با پانا با اشاره به نیاز بازارکار به نیروی تکنسین ماهر گفت:« اینکه بسیاری از کارفرمایان و صنعتگران از کمبود نیروی تکنسین ماهر در صنایع مختلف خبر میدهند، صحبت درستی است. این مشکل بهخاطر این پدید آمده است که محلی برای تبادل محلهای آموزش نیروی فنی و صنایع وجود ندارد. در حقیقت تربیت نیروی انسانی ماهر از محل آموزش اتفاق میافتد که اطلاعاتی از نیاز بازارکار ندارد.»
نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ضمن اشاره به انجام آموزشهای کاربردی در مراکز آموزشی از وجود مراکز آموزش فنی مختلف خبر داد و بیان کرد:« این آموزش یا به صورت آکادمیک، دانشگاهی و یا آموزش کاربردی است که عموماً در اختیار سازمان فنیوحرفهای، دانشگاه علمی کاربردی و مراکز آموزش مهارتی خصوصی است. آموزش و پرورش نیز به دلیل آموزشهای فنیحرفهای که در قالب مدارس فنیوحرفهای و هنرستانهای فنی انجام میدهد بخش قابلتوجهی از نیروی کار تکنسین را تربیت میکند.»
بانک اطلاعاتی برای عرضه و تقاضای نیروی کار ایجاد شود
حیدری از ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی در زمینه عرضه و تقاضای نیروی کار خبر داد و افزود: «باید بانک اطلاعاتی برای صنایع وجود داشته باشد و متناسب با بانک اطلاعات درخصوص عرضه و تقاضای نیروی کار و نیاز کارفرما به نوع تخصصها در مراکز آموزش فنیوحرفهای و سایر مراکز که تربیتکننده نیروی ماهر توجه شود. ما باید حتماً متناسب با نیاز صنایع نیرو را در مراکز مختلف آموزش داده و تربیت کنیم. »
وی وجود این خلا را از گذشته دید و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این زمینه، اظهار کرد: «این خلأ بانک اطلاعاتی به گذشته برمیگردد، یعنی از گذشتههای دور ما مشکل نبود اطلاعات دقیق از نیاز بازار کار را داشتیم. دلیل این خلا این است که مرکزی که بتواند این دادهها با یکدیگر تبادل شوند وجود ندارد. اخیراً سامانه اشتغال بازارکار (سابک) که وزارت کار ارائه کرده است، قصد دارد این کار را انجام دهد.»
در سامانه «سابک» ویژگیهای مهارتی لازم نیروی کار جمعآوری شود
نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به فرآیند سامانه سابک در جمعآوری نیازهای بازارکار از کارفرما، اذعان کرد: «شاید از طریق این سامانه بتوان ارتباطات لازم را میان مراکز آموزشی و صنایع برقرار کرد. تربیت نیروی انسانی متناسب با نیاز بازار کار از طریق اعلام نیاز هر بازار توسط کارفرمایان در این سامانه انجام خواهد شد. در این فرآیند، کارفرما باید در سامانه ثبت کند که به چه نیرویی با چه ویژگیهای مهارتی احتیاج دارد تا از طریق راه ارتباطی و سامانه مراکزآموزشی نیروی ماهر تربیت کنند. نیروی کار نیز با ورود به بازارکار این کمبود را تأمین میکند و شرایط بهبود مییابد.»
چرا کمبود نیروی تکنسین ماهر بیشتر شده است؟
حیدری با اشاره به کاهش دستمزدها از کمشدن نیروی تکنسین فعال در بازار کار خبر داد و افزود: «مسئله جدیدی که به علل این چالش کمبود نیروی ماهر اضافه شده است کاهش دستمزد کارگران در آمار اعلامشده است. با این کاهش کارفرمایان نیز حاضر نیست دستمزد بیشتر پرداخت کنند و طبیعتاً نیروی کار ماهر حاضر نیست با این حقوق استخدام شود. این خلأ مضاعف که در حال حاضر در بازارکار ایجاد شده باعث کاهش نیروی ماهر فعال در بازارکار شده است. این بدان معنا است که ما نیروی کار ماهر داریم اما با این روش که به یکباره قیمتها کاهش پیدا کند این نیرو در بازار کار نمیماند. »
ارسال دیدگاه