«خارک» و خواص آن
بوشهر (پانا) - خارک انواع و رنگهای مختلف دارد نوع یا گونهای از خرما نیست و همه انواع خرما، در مرحله اول رشد، زمانی که خرما کال و نارس است و بافت سفتی دارد و رنگ آن زرد مایل به نارنجی است خارک نام دارند.
خارک به دلیل مقدار زیاد تانن طعم گسی داشته و به دلیل میزان قند پایین کمکالری است.
وقتی هم که خارک بیشتر روی درخت بماند در گرمای خرماپزان، پر شهد و کاملا شیرین و رسیده و قهوهای رنگ میشود که به آن رطب میگویند.
گفتنی است :خارک ازجمله خوراکی هایی است که باید پیش از مصرف شسته و پاکیزه شود بعلت که حشرات و میکروبهای زیادی به سمت آن جذب می شوند .
ضمن اینکه ممکن است خارک به گرد و خاک یا فضولات پرندگان و حشرات موذی مثل شپشک و کنه درخت یا درخت سمپاشی شده باشد به همین دلیل شستن خارک قبل از خوردن توصیه میشود.
خواص خارک خرما ، به عنوان یکی از میوه های تقویت کننده معده محسوب می شود.
این میوه می تواند حرارت بدن را بالا ببرد.
برای محکم کردن لثه می توانید خارک خرما را بجوید.
این مرحله از رویش خرما ، برای جلوگیری از بروز امراض و بیماری های عفونی لثه و دندان مفید است.
از دیگر خواص خارک می توان به دیر هضم بودن آن اشاره کرد.
خارک خرما تولید کننده باد است.
از دیگر ویژگی های خارک می توان خرط آور بودن را نام برد.
خارک از خون ریزی شکمی جلوگیری می کند.
برای درمان بواسیر معمولا این مرحله از رویش خرما تجویز می شود.
و در نهایت ویژگی دیگر خارک خرما ، تولید یبوست است.
ارسال دیدگاه