حفظ بهداشت جسم و روان دانش آموزان با تغذیه درست

یک مدرس مرکز آموزش بهورزی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: در عصر ما، بیماری های غیرواگیر شایع شده و سن نوجوانی سن پویایی و نشاط است که اگر‌خوب پایه گذاری شود کیفیت، شادابی و سلامتی آینده فرد رقم خواهد خورد.

کد مطلب: ۶۹۷۴۹۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا کاشان، زهره ربانی در کارگاه آموزش خانواده در دبیرستان فرزانگان کاشان اظهار کرد: اینکه پیشینیان ما گفته اند عقل سالم در بدن سالم است، یک واقعیت علمی است پس باید تلاش کنیم، با تغذیه درست، سلامت جسم و روح فرزندانمان را در ایام امتحانات حفظ نماییم .

به گفته وی، خواب مناسب، یکی از راههای حفظ سلامت است بنابراین چون دانش آموزان اغلب پاسی از شب را بیدارند باید خانواده ها آنها را همراهی کنند که بعد از امتحان، با استراحت کافی، خواب از دست رفته را جبران کنند و ذهن برای ذخیره اطلاعات جدید آماده شود .

وی تاکید کرد: صبح امتحان، دقیقا آغاز کار بچه ها است که نان و پنیر و گردو - کره و عسل - نان و تخم مرغ - کوکو و کتلت ها صبحانه مناسبی برای تغذیه آنها به ویژه در روزهای امتحان خواهند بود.

وی افزود: گردو، دارای کلسیم و امگا ۳ و تخم مرغ سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامین A و D است. البته نان های غنی شده و سبوس دار که صبحانه باید حدودیک ساعت قبل از امتحان صرف شده باشد .

این کارشناس تغذیه گفت: غذای سنگین و آبگوشتی در روزهای امتحان ممنوع است اما از خانواده حبوبات عدس و ماش استثنا می باشد. مصرف ماست به علت هضم در غذا مشکل ایجاد می کند. مصرف نوشابه های گاز دار با ترکیبات اسیدی باعث بی قراری و تحریک پذیری به بچه ها می شود.

به گفته وی، میان وعده ها در بعد از ظهر حتما میل شود که می تواند شامل مغزها، کاهو، هویج، گل کلم و آب میوه های طبیعی موجود در این فصل باشد و چای، بیسکویت های سبوس دار، شیر و ترکیبات آن نیز مفید است که بهتر است هر یکساعت یکبار مصرف شود تا هوشیاری ذهنی دانش آموزان تامین شود .

وی افزود: زمان مناسب برای صرف شام ساعات اول شب است که بهتر است از غذاهای سبک اما مغذی و مقوی مانند کوکوها، کتلت ها،خوراک لوبیا، سوپها ، آش ها و ماکارونی غنی شده و سبوس دار استفاده شود.

وی تصریح کرد: میان وعده های سنتی مثل کنجد که سرشار از کلسیم است همراه با کمی عسل ‌و زعفران صرف شود، خوردن و بوئیدن سیب قبل از خواب، استفاده از دمنوش هایی مانند گل گاوزبان که نشاط آور و عامل بیشتر تمرکز است و زنجبیل که به علت داشتن طبع گرم و خشک حتما مصرف شود .

ربانی گفت: استفاده از شربت های کم شیرینی همراه با عسل و عرقیجاتی مانند بهارنارنج. بیدمشک و گلاب نیز در حفظ سلامتی به ویژه برای دانش آموزان در روزهای امتحان اثربخش خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار