توصیه های یک متخصص برای تغذیه دانشآموزان
تهران (پانا) - سعید حسینی ، متخصص تغذیه میگوید نوع تغذیه دانشآموزان در سلامت آنها بسیار اهمیت داردبنابراین والدین و مسئولان مدارس باید در انتخاب تغذیه مناسب برای دانشآموزان توجه لازم را داشته باشند.
حسینی با بیان اینکه یکی از معضلاتیکه برای تغذیه دانشآموزان وجود دارد انتخاب میانوعده نامطلوب است، به پانا گفت: اغلب میان وعدههایی که برای دانشآموزان انتخاب میشود، نامطلوب است و این میان وعدهها سلامت دانشآموزان را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه اکنون با موج دانشآموزان چاق روبهرو هستیم، افزود: مدارسی که وعده غذایی میدهند باید دقت کنند که غذاها سالم باشد و از غذاهای چرب استفاده نشود چراکه چرب بودن غذا موجب چاق شدن دانشآموزان میشود. دانشآموزان دختری که چاق میشوند بلوغشان نیز زودتر اتفاق میافتد و قدشان کوتاهتر میشود بنابراین والدین و اولیای مدرسه باید به این موضوع توجه کنند.
این متخصص تغذیه در ادامه توصیههایی را برای تغذیه سالم دانشآموزان مطرح کرده است که به شرح زیر است:
- کیک، بیسکوییت و شکلات جزو میان وعدههای صنعتی هستند و مصرف آنها برای دانشآموزان توصیه نمیشود؛
- والدین دانشآموزان میان وعدههای سالمی همچون مغزها، نخودچی کشمش، میوهها و لقمه نان و پنیر را برای دانشآموزان انتخاب کنند؛
- شیر، فرنی، حلیم، عدسی و فرآوردههایی همچون غلات، شیرین گندمک همراه با شیر، نان و پنیر و گردو، تخممرغ، کره و عسل و خرما نمونهای از یک صبحانه کامل و مقوی است؛
- بهتر است برای تامین انرژی مورد نیاز دانشآموزان، گروه نان و غلاتی همچون برنج و ماکارونی در برنامه غذایی آنها گنجانده شود؛
- والدین حتما میوهها را در میانوعده در نظر بگیرند؛
- شام در ساعات ابتدایی شب مصرف شود تا کودک در ساعت معین و به موقع بخوابد و صبح به موقع از خواب بیدار شود و صبحانه بخورد؛
- والدین تلاش کنند که فرزندانشان حتما صبحانه سالم بخورند زیرا دانش آموزانی که صبحانه سالم نمیخورند میزان یادگیری و تحلیل آنها در درسها کاهش میباید.
ارسال دیدگاه