یک استاد دانشگاه علوم‌قضایی مطرح کرد؛

ارتقای سواد حقوقی مردم از ضروریات جامعه است

آموزش سواد حقوقی به کودکان و نوجوانان در اولویت است

تهران (پانا) - استاد دانشگاه علوم‌قضایی گفت آموزش عمومی حقوق به جهت آشنایی آحاد جامعه با حقوق فردی و اجتماعی خود و همچنین پیشگیری از جرم، خود آگاهی و کاهش آسیبهای فردی دارای اهمیت بسیار است.

کد مطلب: ۱۵۳۱۵۳۳
لینک کوتاه کپی شد
ارتقای سواد حقوقی مردم از ضروریات جامعه است

آموزش مسائل حقوقی به آحاد جامعه به خصوص کودکان و نوجوانان فعالیت مهمی است که ضرورت آن امروزه در جامعه احساس می‌شود.

بسیاری از ما جمله «جهل به قانون رافع مسئولیت کیفری نیست» را شنید‌ه‌ایم. به زبان ساده این جمله به این معناست که ندانستن و آشنا نبودن با قوانین جرم شما را پوشش نداده و شما را بی تقصیر نمی‌کند از این رو داشتن سواد حقوقی هر چند اندک برای همه جامعه از ضروریات است.

امیر بی‌پروا، استاد دانشگاه علوم قضایی در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: «آموزش عمومی حقوق به جهت آشنایی آحاد جامعه با حقوق فردی و اجتماعی خود و همچنین پیشگیری از جرم، خود آگاهی و کاهش آسیب‌های فردی دارای اهمیت بسیار است.»

وی افزود: «ارائه برنامه‌های آموزشی در جهت ارتقای اطلاعات حقوقی افراد مفید است. مثلا سریال آقای قاضی برنامه‌ای مفید است اما نکته قابل توجه این است که باید مطالب حقوقی که ارائه می‌شود با قانون آیین دادرسی مدنی و قوانین جامعه همسو باشد.»

بی‌پروا گفت: «این آموزشها از طریق رسانه‌ها، سریال و فیلم‌های‌ سینمایی قابل انتقال است. افزودن مطالب حقوقی در کتابهای درسی دانش‌آموزان کمی سنگین است و بهتر است آموزش مطالب حقوقی به عنوان موضوع فرعی در مدارس باشد.»

وی ادامه داد: «آموزش حقوق برای دانش‌آموزان این فایده را دارد که در نوجوانی، آنها با بسیاری از آسیب‌ها و خطرها همچون اعتیاد یا سواستفاده در فضای‌ مجازی آشنا می‌کند تا  مورد سو استفاده افراد سود جو قرار نگیرند. اساسا در کنوانسیون حقوق ملل این کار برای دولت‌ها وظیفه است زیرا این آموزش باعث کاهش بزه در کودکان و سواستفاده از آنها خواهد بود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار