معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مطرح کرد
پتانسیل بالای دانشگاههای علوم پزشکی برای همکاری با هلال احمر
معاون وزیر بهداشت: تاکنون ۸۵۰۰ دانشجو به پویش مقابله با کرونا پیوستهاند
تهران (پانا) - معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کانون هلال احمر یکی از کانونهایی است که چند ماه پیش مجوز مجمع تخصصی خود را دریافت کرد، گفت دانشگاههای علوم پزشکی توان و پتانسیل بالایی دارند که میتواند در راستای اقدامات سازمان جوانان هلال احمر قرار بگیرد.
به گزارش وزارت بهداشت، سیما سادات لاری در مراسم امضاء تفاهنامه همکاری مشترک بین سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، ضمن تبریک هفته هلال احمر و میلاد امام حسن مجتبی علیهالسلام، بیان کرد: تاکید جمعیت هلال احمر بر مقوله آموزش، یکی از اهداف مهم و اثربخش جمعیت جوانان هلال احمر است که میتواند مانع بروز خسارتهای مختلف اجتماعی شود. سازمان جوانان هلال احمر و وزارت بهداشت دو مرکزی هستند که پشتوانه آنها اعتماد عمومی است و این سرمایه اجتماعی را در کنار خود دارند که باید از آن محافظت شود.
لاری با اشاره به گستردگی کانونهای فرهنگی گفت: کانون هلال احمر یکی از کانونهایی است که چند ماه پیش مجوز مجمع تخصصی خود را دریافت کرد و امروز میتواند روابط و فعالیتهای گسترده داشته باشد و با جدیت اهداف خود را دنبال کند. خوشبختانه دانشگاههای علوم پزشکی توان و پتانسیل بالایی دارند که میتواند در راستای اقدامات سازمان جوانان قرار بگیرد تا این روحیه انساندوستی بیش از پیش تقویت شود. همانطور که دانشجویان در راستای «پویش دانشجویی مقابله با کرونا» خوش درخشیدند. امیدوار هستیم همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با سازمان جوانان جمعیت هلال احمر مستمر ادامه پیدا کند.
دکتر حسن زائریلطف مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت گزارشی از فعالیتهای فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و نهادهای دانشجویی فعال در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارائه داد.
زائریلطف در بخش اول سخنان خود فعالیتهای فرهنگی را نقطه قوت و رشد دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور دانست و گفت: در حال حاضر ۸۱۴ انجمن علمی دانشجویی، ۷۰۰ کانون فرهنگی دانشجویی ، ۱۲۱۳ نشریه دانشگاهی فعال چاپی و الکترونیکی و ۱۶۹ تشکلاسلامی دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد و دانشجویان به فراخور علاقه و سلیقه خود میتوانند در این نهادهای دانشجویی فعالیت کنند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت رشد کیفی فعالیتهای فرهنگی را مورد تاکید معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت دانست و عرصه کار فرهنگی و دانشجویی را عرصه تجربه اجتماعی خواند. وی برگزاری جشنواره بینالمللی سیمرغ که آوردگاه دستاوردهای فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی کشور است را در کنار دیگر جشنوارهها و المپیادهای فرهنگی، علمی، ورزشی از دیگر اقدامات و فعالیتهای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برشمرد.
زائریلطف در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مشارکت دانشجویان در مقابله با گسترش شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: دانشگاهیان پیشگام فعالیتهای داوطلبانه در مقابله با حوادث و بحرانها هستند. در جریان سیل سال گذشته آنها جزو اولین گروههای داوطلب کمکرسانی بودند و جامعه دانشگاهی وزارت بهداشت بالغ بر یک میلیارد تومان به سیلزدگان کمک کرد. در حال حاضر و در راستای مقابله با کرونا نیز دانشجویان بسیار فعال هستند و تاکنون حدود ۸۵۰۰ دانشجو به «پویش دانشجویی مقابله با کرونا» پیوستهاند که بیش از ۵ هزار نفر آنها دانشجویان علوم پزشکی تشکیل میدهند که در زمینههای مختلفی از جمله تولید محتوای علمی و آموزشی، کمک به غربالگری سلامت مردم، تولید اقلام حفاظت شخصی نظیر شیلد، ماسک و مواد ضدعفونیکننده فعال هستند. همچنین با هدف مشارکت بیشتر دانشجویان در تولید محصولات فرهنگی شش جشنواره فرهنگی و دانشجویی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی در حال برگزاری است تا بتوانیم از بانک اطلاعاتی و اطلاعات آنها در زمان پساکرونا مستندسازی کنیم.
فعالیت کانون فرهنگی هلال احمر در دانشگاههای علوم پزشکی کشور بخش دیگر سخنان مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت بود. او کانونهای هلال احمر را یکی از فعالترین و مؤثرترین کانونهای فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور دانست و تصریح کرد: فعالیت کانونهای هلال احمر دانشگاههای علوم پزشکی کشور همراستا با رسالت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر جهت اقدامات و فعالیتهای بشردوستانه، امدادی و عامالمنفعه است و در سالهای گذشته رشد بسیار خوبی هم در تعداد کانونهای هلال احمر در دانشگاههای علوم پزشکی و هم در تعداد اعضای فعال این کانونها شاهد بودهایم.
در ادامه این مراسم رئیس سازمان جوانان هلال احمر ضمن قدردانی از فعالیتهای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت عنوان کرد: گستردگی فعالیتهای این معاونت نشان از روحبلند و اشراف مدیران آن دارد. هلال احمر در مواد بسیاری یاریگر فعالیتهای وزارت بهداشت است و این دو نهاد میتوانند همدیگر را تقویت کنند. باید توجه داشته باشیم که کشور ما کشوری حادثهخیز است و این ارتباط تنگاتنگ میتواند بسیاری از مشکلات را در آینده حل کند و زمینهساز همافزایی در امدادرسانی و اقدامات اثربخش در حوزههای مختلف باشد.
گلفشان ادامه داد: امروز و با عقد "تفاهنامه همکاری مشترک بین سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت" این همکاریها بعد گستردهتری پیدا میکند و کانونهای دانشجویی نقش پررنگتری ایفا خواهند کرد. امیدواریم با آموزش بیشتر و همگانی مانع خسارات بیشتر در حوادث آتی شویم. سازمان جوانان هلال احمر در واقع گذرگاه ورودی به جمعیت هلالاحمر است و این سازمان از رده سنی ۶ تا ۲۹ سال را در کانونهای مختلف خود سازماندهی میکند.
در ادامه این مراسم دبیر مجمع کانونهای هلال احمر وزارت بهداشت ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این کانون گفت: برگزاری مسابقه اینستاگرامی، کارگاه توانمندسازی دبیران و نائبدبیران کانون هلال احمر، انتشار اولین نشریه صوتی هلال احمر با عنوان "تپش"، تولید اینفوگرافی تخصصی در حوره اعتیاد و...از جمله اقدامات اخیر مجمع تخصصی کانونهای هلال احمر وزارت بهداشت است. خوشبختانه در حال حاضر در ۴۸ دانشگاه و ۲۶ دانشکده کانون فعال هلال احمر داریم.
اشکان کاظمی دبیر مجمع کانونهای هلال احمر وزارت بهداشت و عبدالوهاب ولیپور نائب دبیر مجمع کانونهای هلال احمر وزارت بهداشت در این مراسم درخواستهایی را از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و رئیس سازمان جوانان هلال احمر داشتند. اختصاص فضای فیزیکی به کانون هلال احمر در دانشگاههای علوم پزشکی، شفافسازی معیارهای اعزام نیرو به مجامع بینالملل، بهرهگیری از پژوهشگران برتر دانشگاههای علوم پزشکی، تخصصی کردن دورههای آموزشی و کارگاههای کمکهای اولیه، درخواست کارت برای بهره گرفتن دبیران و نائب دبیران مجمع کانونهای هلال احمر از امکانات فرهنگی و ورزشی هلال احمر، در نظر گرفتن بستههای حمایتی از دبیران کانون و... از جمله مهمترین خواستههای مطرح شده در این نشست بود. همچنین مقرر شد کانونهای هلال احمر از سوی جمعیت جوانان سازمان هلال احمر از نظر چادر و کیف کمکهای اولیه تجهیز شوند.
در ادامه این مراسم حکم دبیر و نائب دبیر مجمع تخصصی کانونهای هلال احمر توسط رییس جمعیت جوانان هلال احمر و معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اهداء شد.
رونمایی از ربات تلگرامی «قرار مهربانی» پایان بخش این نشست بود. از قابلیتهای این روبات میتوان به قابلیت پیوستن به پویش بشر دوستانه «قرار مهربانی» و نوبتدهی تلفنی جهت اهدای خون اشاره کرد.
در این مراسم دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر محمد گلفشان رئیس سازمان جوانان هلال احمر، دکتر حسن زائری لطف مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، دکتر محمدرضا منصوری معاون دانشجویی و جوانان سازمان جوانان هلال احمر، عباسعلی محمدزاده رئیس اداره دانشجویی سازمان جوانان هلال احمر، آقای متولی سرپرست روابط عمومی سازمان جوانان هلال احمر و اشکان کاظمی دبیر مجمع کانونهای هلال احمر وزارت بهداشت و عبدالوهاب ولیپور نائب دبیر مجمع کانونهای هلال احمر وزارت بهداشت حضور داشتند.
ارسال دیدگاه