وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

وزارت بهداشت مصمم به اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است

تهران (پانا) - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وزارت بهداشت مصمم به اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است، گفت: برای اجرای این برنامه ۳ سناریو داریم که امیدواریم اعتبارات مورد نیاز برای سال آینده تامین و این برنامه برای ۵۵ میلیون نفر اجرایی شود.

کد مطلب: ۱۵۲۱۰۳۸
لینک کوتاه کپی شد
وزارت بهداشت مصمم به اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است

رئیس جمهور، امروز (سه‌شنبه ۶ آذر) به‌صورت سرزده و از پیش‌اعلام‌نشده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور یافت و در نشستی با وزیر، معاونین و مدیران ارشد این وزارتخانه، برنامه‌ها و اقدامات در حال انجام حوزه بهداشت و درمان را مورد بررسی قرار داد.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست با تاکید بر اهمیت تامین سلامت به عنوان یکی از حقوق اصلی مردم جامعه، گفت: در حوزه سلامت، انتظارات از دولت چهاردهم بیشتر از دولت‌های قبل است؛ چراکه حضور دکتر پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور فرصت مغتنمی است.

وی با اشاره به بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت در بخش‌های دارویی، پرسنلی و پیمانکاران، اظهار کرد: اعتبارات وزارت بهداشت بر اساس قانون پرداخت نشده است. به عنوان نمونه؛ بودجه طرح «دارویار» در سال جاری ۷۴ هزار میلیارد تومان بود که تا کنون کمتر از یک‌سوم آن پرداخت شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: در ابتدای کار دولت، شاهد اعتراضات پرسنلی بودیم که با تامین اعتبارات، معوقات برخی گروه‌ها از ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافته و به حدود ۵ تا ۶ ماه رسیده است. این معوقات باعث شرمساری ما در مقابل نیروهای انسانی و کاهش انگیزه آن‌ها شده است.

ظفرقندی از بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت به عنوان یکی از چالش‌های این وزارتخانه یاد کرد و گفت: تبعات بدهی‌های وزارت بهداشت در بخش‌های تولید دارو و تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی اثرگذار است.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت مصمم به اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع است، گفت: برای اجرای این برنامه ۳ سناریو داریم که امیدواریم اعتبارات مورد نیاز برای سال آینده تامین و این برنامه برای ۵۵ میلیون نفر اجرایی شود.

وزیر بهداشت، یکی از مهمترین اولویت‌های وزارت بهداشت در دولت چهاردهم را اجرای قانون جوانی جمعیت دانست و گفت: با توجه به تهدیدات جمعیتی کشور در آینده حتما باید همه دستگاه‌های اجرایی، جوانی جمعیت را از اولویت‌های اصلی خود بدانند و آن را اجرا کنند.

ظفرقندی به مشکلات افزایش بی‌رویه ظرفیت‌های پزشکی در طول سال‌های گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه بودجه و اعتبارات مورد نیاز برای توسعه خوابگاه‌ها و تامین فضای فیزیکی و اعضای هیات علمی تامین نشده و مشکلات بسیار زیادی در حوزه آموزش پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: سرانه تربیت هر دانشجو در گروه علوم پزشکی کاملا مشخص و محاسبه شده اما تا کنون پرداخت نشده است. این سرانه باید برای توسعه زیرساخت‌ها هزینه شود. پیشنهاد مشخص ما این است که اجرای این مصوبه فعلا متوقف شود.

در این نشست که حاجی‌میرزایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری نیز حضور داشت، گزارشی از مشکلات و برنامه‌های پیش رو در حوزه توسعه، بهداشت، درمان، آموزش و تحقیقات و فناوری از سوی معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت ارائه شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار