رئیس آموزش و پرورش شهرستان بِن خبر داد:
برگزاری بیستوششمین مانور سراسری زلزله در مدارس شهرستان بِن
بن (پانا) - رئیس آموزش و پرورش شهرستان بِن از برگزاری بیستوششمین مانور سراسری زلزله در کشور و انتخاب هنرستان دارالفنون به عنوان مدرسه نمادین این شهرستان خبر داد.
حجتالله نادری در نشست هماهنگی اجرای مانور زلزله که در سالن جلسات اداره آموزش و پرورش شهرستان بِن برگزار شد، گفت: ۲ دهه است که همهساله در آذرماه، مانور زلزله و ایمنی در مدارس سراسر کشور برگزار میشود و از چند سال پیش، رویکرد محلهمحوری در فرآیند اجرایی مانور مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: مهمترین هدف از برگزاری این مانورها در مدارس «آموزش، حساسسازی و تاثیرگذاری در جامعه توسط قشر دانشآموز است» چرا که خطر وقوع زلزله و تبعات آن در کشور در دانشآموزان بیشتر است. در راستای این بحث، ارائه آموزشهای مرتبط با پناهگیری و حفاظت از خود در زمان زلزله از دیگر اهداف این برنامه است که در فرآیند مدارس ایمن در برابر زلزله به عنوان پایگاههای محلی مدیریت بحران در سطح محلی، عمل می کند و از این رو شعار مانور زلزله سال جاری «مدرسه ایمن، جامعه تابآور» انتخاب شده است.
عادل عظیمی، معاون پرورشی و تربیتبدنی اداره آموزش و پرورش شهرستان بن نیز با اشاره به مراحل و قدمهای برگزاری این مانور سراسری عنوان کرد: زمانی که زلزله بزرگی در یک منطقه پرجمعیت یک شهر رخ میدهد، قاعدتاً ظرفیتهای موجود دستگاههای مسئول امداد و نجات برای پاسخگویی به تبعات زلزله بهخصوص در روزهای اولیه بعد از سانحه، کافی نخواهد بود و این مساله میتواند باعث افزایش تلفات و خسارات ناشی از زلزله شود.
وی افزود: هنرستان دارالفنون به عنوان یکی از مدارس ایمن از نظر سازهای انتخاب و اجزای غیرسازهای آنها نظیر شیشه و کمد بهسازی شده تا خطرات ناشی از سقوط اجزای غیرسازهای به حداقل برسد. در این مدارس، آموزشهای لازم به دانشآموزان داده شده و دانشآموزان در قالب گروههای سبز، سفید و قرمز، گروهبندی شده که هر یک قبل، حین و بعد از زلزله وظایفی را به عهده میگیرند.
رسول عباسپور، کارشناس مدیریت بحران شهرستان بن نیز خاطرنشان کرد: نقشه شناسایی نقاط خطرناک و امکانات مناسب در سطح محل، پیشبینی خواهد شد. در داخل مدرسه نیز اقلام مورد نیاز برای امداد و نجات و اسکان اضطراری تهیه و نگهداری میشود و در روز مانور با به صدا در آمدن آژیر زلزله، دانشآموزان پس از پناهگیری به تدریج از کلاسها خارج شده و در حیاط مدرسه مستقر میشوند و در انجام امور مرتبط با امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری، رسیدگی به اوضاع محله و مواردی که از قبل تعیین شده است، مشارکت میکنند.
کاووس ظفری، مدیر جمعیت هلال احمر شهرستان بن نیز به نقشآفرینی صدا و سیما، آتشنشانی و نیروی انتظامی در این مانور اشاره کرد و گفت: با توجه به خطر بالای زلزله در کشور و گستردگی تبعات انسانی و اقتصادی احتمالی آن به نظر میرسد که ظرفیتسازی در سطوح محلی تنها راه پیشگیری و بهبود مدیریت بحران در سطوح محلی باشد که این امر نیز بدون مشارکت مردم میسر نیست و مانور امسال با همین رویکرد برنامهریزی و اجرا خواهد شد. از این رو حمایت دستگاههای اجرایی از این برنامه در راستای ارتقای ایمنی کشور در برابر سوانح طبیعی، امری ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: «خوشبختانه بستر مانور در حال حاضر این فضای همکاری را بیش از پیش فراهم کرده که با تداوم این برنامه و مشارکت سایر دستگاههای مرتبط میتوان امیدوار بود که در یک بازه زمانی معقول به اهداف مورد نظر این برنامه دست پیدا کنیم.
در ادامه نیز نمایندگان دستگاههای انتظامی، راهنمایی و رانندگی، اداره گاز، آب و فاضلاب، برق، شبکه بهداشت و آتشنشانی نیز نظرات و پیشنهادات خود را بیان کردند.
بیستوششمین مانور زلزله و ایمنی ویژه مدارس شهرستان بِن در روز چهارشنبه ۷ آذر، ساعت ۱۰ صبح بهصورت همزمان در تمام مدارس برگزار میشود.
ارسال دیدگاه