یک کارشناس مدیریت آموزشی: بیش از ۵ هزارمدرسه متوسطه اول در طرح ایران مهارت شرکت کردند

تهران (پانا) - یک کارشناس مدیریت آموزشی از شرکت ۵ هزار و ۲۹۲ مدرسه متوسطه اول در طرح ایران مهارت خبر داد که هزار و ۵۹۳ مورد مدارس غیردولتی بودند و ۳۰ درصد کل مدارس غیردولتی را شامل می‌شود.

کد مطلب: ۹۳۰۳۳۲
لینک کوتاه کپی شد
یک کارشناس مدیریت آموزشی: بیش از  5 هزارمدرسه متوسطه اول در طرح ایران مهارت شرکت کردند

مجید تهرانیان، کارشناس مدیریت آموزشی، در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع جایگاه مدارس غیردولتی در مهارت‌آموزی به روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت مهم‌ترین مراکزی را که می‌توانند به جریان مهارت‌آموزی کمک کنند مدارس دانست و گفت: «برنامه‌های مختلفی در این زمینه اجرا شده که از جمله آن‌ها می‌توان به طرح ایران مهارت اشاره کرد.»

او افزود: «تا خرداد جاری ۵۴ میلیون و ۹۲۶ هزار نفر- ساعت کار برای ۹۰۵ هزار دانش‌آموز در طرح ایران مهارت در سطح کشور به ثبت رسیده است. در این طرح ۵ هزار و ۲۹۲ مدرسه متوسطه اول شرکت کردند که هزار و ۵۹۳ مورد مدارس غیردولتی بودند که ۳۰ درصد کل مدارس غیردولتی را شامل می‌شود، در حالی که ۱۰ درصد کل مدارس مجری طرح ایران مهارت، مدارس دولتی‌اند.»

تهرانیان افزود: «مدارس غیردولتی از ساعات‌ اضافه آموزشی برای فعالیت‌های مکمل غیردرسی برخوردارند و از این جهت طرح ایران مهارت در مدارس غیردولتی قابلیت اجرایی بهتری دارد. طرح ایران مهارت شاخه‌های بسیار گسترده‌ای دارد و موارد مختلفی را دربرمی‌گیرد. در طرح ایران مهارت، ۶۰ ساعت آموزش در سه سال دوره متوسطه اول درنظر گرفته شده در حالی که باید این دستورالعمل اصلاح شود و حداقل به ۶۰ ساعت در هر یک سال برسد.»

او افزود: «فرهنگ و دولت ما، ضد بخش خصوصی است. در بخش خصوصی آموزش و پرورش، علیرغم تلاشهای انجام شده، آمار سال ۹۶و ۹۷ نشان می‌دهد که از ۲۶ هزار صندلی در هنرستان‌های غیردولتی ۱۳ هزار و ۶۶۲ صندلی خالی مانده است؛ یعنی حدود ۵۱ درصد ظرفیت هنرستان‌های غیردولتی خالی است. البته در مجموع ۳۰ درصد ظرفیت کل مدارس غیردولتی خالی است و در مقابل تراکم در مدارس دولتی بالاست. هیچ کس به دنبال آن نیست که بررسی کند علت این ظرفیت خالی چیست.»

تهرانیان ادامه داد: «یک نگاه ضدغیردولتی در کشور ما وجود دارد. وضعیت مالکیتی مدارس غیردولتی نیز اینگونه است که در سال ۹۶ و ۹۷، ۶.۸ درصد مدارس ما احداثی و ۸۲.۵ درصد استیجاری است که یکی از تبعات آن افزایش قیمت‌ها و شهریه‌هاست. بانک‌ها نیز برای سرمایه‌گذاری کمتر به سمت بخش آموزش متمایل‌اند.»

او افزود: «در کل کشور ۶۰ تا ۸۰ مدرسه داریم که ممکن است شهریه بالا بگیرند و در مقابل حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ مدرسه هم شرایط نامناسب دارند و چندهزار مدرسه مابقی، از استانداردهای لازم برخوردارند.»

او درباره شهریه‌های بالای مدارس غیردولتی گفت: «بررسی کنید از سال قبل اجاره‌ها چقدر بالارفته، چقدر حقوق‌ها افزایش یافته، هزینه ملزومات و کاغذ چقدر بالا رفته؟ فقط ۱۶۷ درصد بهای کاغذ بالا رفته است.»

او در پایان گفت: «به موضوع برخورد شهرداری‌ها نیز باید توجه شود که بابت پسماند مدارس غیردولتی ۲۰ و ۴۰ میلیون تومان قبض صادر می‌کنند. باید شهریه مدارس را با واقعیات جامعه متناسب‌سازی کرد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار