امیر سرتیپ دوم دکتر جواد سلطانیان در گفتوگو با پانا تاکید کرد:
ارتش از دانشآموزان علاقهمند به حوزه پدافند هوایی حمایت میکند
اعلام آمادگی نیروی پدافند برای تعامل با آموزش و پرورش و برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی بهصورت تدریس برای گروههای نخبه دانشآموزی/ سامانه کاملا بومی ارتش مخصوص کشف ریزپرندهها و هواپیماهای رادارگریز رونمایی میشود
تهران (پانا) - رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش برای تعامل با وزارت آموزش و پرورش و برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی در مدارس برای آشنایی دانشآموزان با حوزه پدافند هوایی و شناسایی دانشآموزان علاقهمند و حمایت از آنها، اعلام آمادگی کرد.
امیر سرتیپ دوم دکتر جواد سلطانیان بهمناسبت سالروز تشکیل نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با پانا اظهار داشت: «در ایام سالروز تشکیل نیروی پدافند هوایی ارتش هستیم، باید اشارهای داشته باشم به فرمان تاریخی فرماندهی معظم کل قوا در دهم شهریور ۱۳۸۷ مبنی بر تفکیک پدافند از آفند و تشکیل پدافند هوایی؛ این به منزله این نیست که پدافند از این تاریخ تشکیل شده است بلکه قدمت پدافند هوایی بیش از ۱۰۰ سال است که در ارتش ایران در قسمتهای مختلف بهعناوین متفاوت در نیروی زمینی و نیروی هوایی فعالیت داشته است. اما با توجه به تحولات منطقه و سطح تهدیدات هوایی در منطقه، حضرت آقا چنین فرمان تاریخی را صادر فرمودند.»
پدافند هوایی در شبکه یکپارچه پدافند هوایی بهصورت «تاکتیکی» و «راهبردی» عمل میکند
وی با بیان اینکه ماموریت نیروی هوایی ارتش، تامین امنیت و ایمنی آسمان و فضای کشور است و این نیرو ماموریت دارد که بهصورت ۲۴ ساعته آسمان و فضای پیرامونی کشور را رصد و پایش کند، ادامه داد: «نیروی پدافند هوایی بهصورت مداوم و بدون وقفه صحنه نبرد را مدیریت میکند، پدافند هوایی در شبکه یکپارچه پدافند هوایی بهصورت «تاکتیکی» و «راهبردی» عمل میکند. تاکتیکی از این نظر که هر گونه پرندهای که از فضای پیرامونی جمهوری اسلامی ایران جابهجا میشود، رصد، شناسایی، هدایت و کنترل میشود. اگر آن پرنده، دشمن باشد باید مقابله بهمثل و اگر خودی باشد، باید آن را به مقصد نهایی خود هدایت و کنترل کنیم. راهبردی از این نظر که اهدافی را که شناسایی میکند اگر در فضای پیرامونی کشور هستند، آنها را تجزیه و تحلیل نموده و تفسیر دقیق و رفتارشناسی میکند و بر اساس آن، همیشه پدافند هوایی با بصیرت باعث عدم غافلگیری میشود.»
تامین امنیت و ایمنی سالانه ۴۳۲ هزار پرواز در فضای کشور
امیر سرتیپ دوم جواد سلطانیان به ویژگیهای پدافند هوایی اشاره کرد و گفت: «رصد و پایش شبانهروزی و بیوقفه آسمان کشور یکی از مهمترین این ویژگیها بهشمار میرود؛ بدون شک عبور بیش از ۱۲۰۰ فروند هواپیمای عبوری در فضای کشور بهصورت روزانه، ماهانه ۳۶۰۰۰ پرواز و سالیانه ۴۳۲ هزار پرواز، امنیت و ایمنی کامل آنها توسط پدافند هوایی ارتش فرماندهی، کنترل و تامین میشود. امنیت از این جهت که امنیت را برای ملت ایران ایجاد میکنیم. اگر هواپیما، دشمن و متخاصم و متهاجم تشخیص داده شود باید با آن برخورد کنیم. ایمنی برای پروازهایی است که از فضای جمهوری اسلامی ایران عبور میکنند که باید سلامت آن پروازها را ایجاد کنیم.»
نیروی پدافند هوایی؛ مجهز به پیچیدهترین تجهیزات «بومی» در لبه فناوری جهانی
به گفته سلطانیان، نیروی پدافند هوایی مجهز به پیچیدهترین تجهیزات بومی و سیستمهای پیشرفته سلاح در لبه فناوری جهانی است. تمام تجهیزات این نیرو بدون اغراق «بومی» هستند و در لبه تکنولوژی دنیا قرار دارند. وی در این باره گفت: «نیروی پدافند هوایی بالاترین پراکندگی یگانی در سطح کشور را نیز داراست، با بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نقطه در کشور. یگانهای پدافند هوایی اعم از سامانهسلاح، رادار، دیدهبانی، جنگال و سامانههای اطلاعاتی در جای جای جمهوری اسلامی ایران مشغول فعالیت شبانهروزی هستند.»
پیشرفت بیش از ۳۰۰ درصدی تجهیزاتی پدافند هوایی ارتش در چند سال اخیر علیرغم تحریم
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه نیروی پدافند هوایی در ساخت سامانهها، رادارها و تجهیزات مورد نیاز به خودکفایی رسیده است و تجهیزات این نیرو بومی است، گفت: «همه اینها با بهرهمندی از نیروی انسانی مومن، متعهد و ولایتمدار و متخصص و کارآمد به دست آمده است؛ دانشمندان نیروی هوایی هستند که این سامانهها را هدایت و کنترل میکنند. پدافندی که با وجود تهدیدات و تحریمهای گسترده و با عنایت به اینکه بیش از ۴۲ سال در وضعیت دفاعی جنگی و آمادهباش به سر میبرد، فقط پیشرفت تجهیزاتی چند سال اخیر این نیرو بیش از ۳۰۰ درصد پیشرفت را نشان میدهد، یکی از نیروهایی است که چه در زمان جنگ و چه در زمان صلح باید آماده باشد. این نیرو باید ۲۴ ساعته آماده و در حال تامین امنیت جمهوری اسلامی ایران باشد.»
نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ «خودکفا» در تامین نیازهای دفاعی
دکتر سلطانیان افزود: «نیروی پدافند هوایی در حال حاضر در طراحی و تولید انواع حساسهها و سامانههای جمعآوری اطلاعات، تجهیزات جنگ الکترونیک و سایبر با بالاترین فناوریها به خودکفایی رسیده و نیازهای دفاعی خود را در انواع و اقسام مختلف متناسب با تهدیدهای پیشرفته هوافضایی طراحی و تولید میکند. با توجه به شعار سال، فعالیتهای دانشبنیان این نیرو جهت دستیابی به فناوریهای نوین از جمله نانو، لیزر، کوانتوم، هوش مصنوعی، پلاسما و فنآوریهای فضایی و غیره و استفاده از آنها در سامانههای پدافندی با جدیت و شدت بیشتری پیگیری میشود.»
نیروی پدافند هوایی ارتش؛ قطب و قدرت برتر پهپادی غرب آسیا
وی تصریح کرد: «دنیا در گزارش شهر پهپادی شاهد بودند، در حال حاضر نیروهای مسلح و بهویژه نیروی پدافند هوایی ارتش با اتکاء به توان داخلی و جوانان دانشمند خود به "قطب و قدرت برتر پهپادی غرب آسیا" بدل گشته است.»
پدافند هوایی ارتش؛ مجهز به سامانههای فرماندهی و کنترل پیشرفته
امیر سرتیپ دوم جواد سلطانیان در ادامه این گفتوگو با بیان اینکه ما برای تامین نیاز سامانههای توپخانهای و موشکی در بُرد و ارتفاع عملیاتی مختلف به هیچ کشوری وابسته نیستیم و به خودکفایی در طراحی و تولید سامانههای پیشرفته درگیری هیبریدی رسیدیم، افزود: «در نیروی پدافند هوایی با وجود شبکه هوشمند هوایی، بهکارگیری مجموعهای از سامانهها که باید با هم هماهنگ و در صحنه نبرد مدیریت شوند، این کار را انجام میدهد. سامانههای فرماندهی و کنترل پیشرفته موجود در پدافند هوایی کاملاً بومی طراحی و تولید شده و بهطور مستمر در برابر انواع آسیبها و تهدیدهای موجود با انجام مانورهای و رزمایشها در حال بهروز رسانی هستند.»
تجهیزات نیروی پدافند هوایی ارتش کاملا «بومی» هستند
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه تجهیزاتی که اکنون در نیروی پدافند هوایی بهکار گرفته میشود کاملا «بومی» هستند، گفت: «یک مورد آن، که رسانهای شده است سامانه باور ۳۷۳ است، سامانه پدافندی بُردبلند که توسط متخصصان نیروی پدافند هوایی طراحی و ساخته شده است. همچنین میتوان سامانههای جمعآوری اطلاعات و ... سامانه کرار در زمینههای مختلف تهاجمی و ... را نام برد.»
آمادگی کامل پدافند هوایی ارتش برای مقابله با ریزپرندهها
وی تصریح کرد: «با توجه به پیشرفت در سامانههای جنگالی و جنگ الکترونیک و سایبری که وجود دارد آمادگی کامل برای مقابله با ریزپرندهها ایجاد شده است.»
ارتش و سپاه دو بازوی قدرتمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
امیر سرتیپ دوم دکتر جواد سلطانیان درباره همکاری نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «در نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک فرماندهی جداگانه به نام فرماندهی پدافند هوایی وجود دارد، فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه از لحاظ عملیاتی در کنترل مرکز فرماندهی هوایی کشور است. ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو بازوی قدرتمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند. ما با برادرانمان در سپاه در پدافند هوایی ماموریت مشترک داریم. ما با همدیگر کار میکنیم و الحمدلله این اخوت، برادری و تعامل کاری که با همدیگر داریم، عالی است. در نیروی پدافند هوایی با توجه به ماموریت مشترکی که داریم در هماهنگی کامل هستیم. این همکاری و تعامل در نیروی پدافند هوایی وجود دارد.»
از ماجرای درگیری با ملوانان آمریکایی تا نشاندن هواپیمای ایساف و بازگرداندن هواپیمای مرکل
وی به برخی از رشادتهای نیروی پدافند هوایی ارتش اشاره کرد و گفت: «در نیروی پدافند هوایی اقدامات زیادی در مقابله با انواع پرندهها و ریزپرندهها انجام شده است. شبکه فرماندهی و کنترل در دست پدافند هوایی است و عملیات مدیریت صحنه نبرد را انجام میدهد. زمانی که ملوانان آمریکایی دستگیر شدند، مردم همه متوجه شدند که یک درگیری نیروی دریایی پیش آمده و ملوانان نیروی دریایی آمریکا توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دستگیر شدند، اما بعدها که چه اتفاقی افتاد و در آن صحنه عملیات چه هواپیماهای جنگنده آمریکایی در سواحل آبهای نیلگون خلیج فارس پرواز میکردند و چه اقداماتی پشت صحنه بود که این صحنه را مدیریت بکند تا مشکلی پیش نیاید این نیروی پدافند هوایی بود که همه چیز را کنترل کرد و ساعتها از طریق شبکه فرماندهی این صحنه را کنترل و مدیریت کرد تا اتفاقی پیش نیاید. یا بهعنوان نمونه هواپیمای ایساف بود، در یکی از پایگاههای کشورهای همسایه پرواز کرد و میخواست به پایگاه یکی دیگر از کشورهای همسایه برود که اعلام کردند این هواپیما مسافربری است اما با تیزبینی و دقت کارکنان نیروی هوایی تشخیص داده شد که این هواپیما، هواپیمای مسافربری نیست بلکه هواپیمایی است که نظامیان آمریکایی در آن حضور دارند و جالب این بود که وقتی میخواست نزدیک کشور شود و ایران به آن اخطار دارد که شما نباید وارد فضای کشور ما شوید، به کشور ثالث برگشت اما با معرف جداگانه دوباره بازگشت. فکر کردند اگر با معرف جداگانه بیایند میتوانند مجددا بگویند که ما مسافربری هستم اما کاملا مشخص شد که هواپیمای نظامی است و در یکی از پایگاههای جمهوری اسلامی ایران آن را به زمین نشاندند و مشخص شد نظامیان آمریکایی در آن مستقر بودند که با توجه به تعاملاتی که با وزارت امور خارجه و نیروهای مسلح انجام شد، بعد از ساعتها هواپیما آزاد شد و خودشان هم اعتراف کردند به توانمندی و تیزبینی و دقت کاری که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمن داشتند که از جان و دل و مال خودشان میگذرند. یا اینکه هواپیمای مرکل که میخواست از فضای جمهوری اسلامی ایران عبور کند اما برنامه پروازی آن به شبکه فرماندهی ایران داده نشده بود وقتی که برنامه داده نشده بود مانع شدیم و بعد از ساعتها در فضای یکی دیگر از کشورها پرواز کرد تا اینکه عبور این هواپیما اجازه گرفت.»
سامانه کاملا بومی ارتش مخصوص کشف ریزپرندهها و هواپیماهای رادارگریز رونمایی میشود
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه مردم فهیم ایران توانمندی نیروهای مسلح و فرزندان خود را میدانند و به آنها اعتماد دارد و ما هم وظیفه داریم از این توانمندیها دفاع کنیم و آنها را توسعه دهیم، از رونمایی یک سامانه مهم بومی در آینده خبر داد و گفت: «ما اکنون سامانهای داریم که مخصوص کشف ریزپرندهها و هواپیماهای رادارگریز است. این سامانه کاملا بومی است و انشالله بهزودی از سوی مسئولان رونمایی خواهد شد.»
همکاری نیروی پدافند هوایی با مراکز دانشگاهی
وی به برخی از همکاریهای علمی نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با مراکز دانشگاهی و نخبگان اشاره کرد و گفت: «ما در مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی با بهرهگیری از ظرفیت نخبگان، دانشجویان فوق لیسانس و دکتری و حتی سربازان وظیفه در راستای دستیابی به قلههای نو و حرکت جهادی در مسیر دانشبنیانشدن سازمان و فعالیت پژوهشی با نگاه ژرف، با نگاه درون سازمانی انجام ماموریت میکنیم. میتوانم اشاره کنم به انجام طرحهای متعدد تحقیقاتی مورد نیاز نیرو با استفاده از همین ظرفیتها، تشکیل هیاتهای اندیشهورزی در تمام سطوح سازمانی و ارتباط و تعامل نزدیک در نیرو با صنعت و دانشگاهها در جهت طراحی و ساخت سامانههای موردنیاز. ما در برخی از دانشگاههای معتبر کشور پژوهشکده تحقیقاتی تاسیس کردیم از جمله پژوهشکده شهیدستاری در دانشگاه مازندران. اخیرا تعامل و ایجاد یک پژوهشکده دیگر در دانشگاه فردوسی مشهد را رقم زدهایم. این تعامل در دانشگاهها و آموزش عالی با توجه به تجهیزاتمحور بودن نیروی پدافند هوایی اتفاق افتاده و وجود دارد.»
نمایش اقدامات و دستاوردهای نیروی پدافند هوایی ارتش برای دانشآموزان در مدارس شهرکهای سازمانی
امیر سرتیپ دوم دکتر جواد سلطانیان در ادامه این گفتوگو به همکاری نیروی پدافند هوایی با مدارس و وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: «ما در شهرکهای سازمان که در اختیار نیروی پدافند هوایی است و مدارسی که در داخل آن شهرکها هستند، نمایش دستاوردها و اقدامات نیروی پدافند هوایی به مناسبتهای مختلف هم نیرو و هم آموزش و پرورش و برگزاری کارگاهها و گردهماییها در این مدارس، برای آشنایی دانشآموزان با اهداف پدافند هوایی و ماموریت پدافند به صورت مستمر در طول سال انجام میشود.»
تمجید از ساخت «پهپاد حواصیل» توسط دانشآموزان تربت حیدریه/ آمادگی کامل داریم تا کارگاههای آموزشی را بهصورت تدریس برای گروههای نخبه دانشآموزی برگزار کنیم
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تمجید از ساخت «پهپاد حواصیل» توسط دانشآموزان تربت حیدریه و اعلام آمادگی برای همکاری با وزارت آموزش و پرورش و حمایت از دانشآموزان علاقهمند به این حوزه گفت: «نیرو آمادگی کامل را دارد که با دانشآموزان نخبه وارد تعامل شود تا دانشآموزان ما از همان زمان تحصیل با توانمندیها و ماموریتهای پدافند هوایی آشنا شوند. من فکر میکنم یکی از راههای تعامل این است که دانشآموزان علاقهمند را با این حوزه آشنا کنیم. برای این مهم آموزش و پرورش میتواند مدارس را به ما معرفی کند و ما هم نمایشگاههای پدافند هوایی را برگزار کنیم تا علاقهمندان به حوزه پدافندی از همان زمان دانشآموزی به این فکر باشند و برای این حوزه برنامهریزی و سرمایهگذاری کنند. میتوانیم کارگاه آموزشی را بهصورت تدریس برای گروههای نخبه برگزار کنیم و برای این این کار آمادگی کامل داریم.»
از دانشآموزان علاقهمند به حوزه پدافند هوایی حمایت میکنیم
امیر سرتیپ دوم دکتر جواد سلطانیان گفت: «همه دانشآموزان ما نخبه هستند، منظور ما افراد علاقهمند است؛ اگر دانشآموزی علاقهمند باشد ما از دانشآموزان علاقهمند به حوزه پدافند هوایی حمایت میکنیم.»
وی در پایان گفت: «سلامتی تمام مردم ایران آرزوی ماست و آرزوی توفیق و سلامتی برای همه دانشآموزان کشورمان داریم. دانشآموزان عزیز ما مطمئن باشند که نیروی پدافند هوایی با قدرت از میهن اسلامی حفاظت خواهد کرد و اگر دشمن خطایی انجام دهد نیروهای جمهوری اسلامی ایران پاسخی دندانشکن به آنها خواهند داد.»
ارسال دیدگاه