بررسی تربیت فنیوحرفهای دانشآموزان در گفتوگوی پانا با عضو کمیسیون عمران مجلس:
نهادهای کشور برای مهارتآموزی دانشآموزان به کمک آموزشوپرورش بیایند
دانشآموز باید بعد از فارغالتحصیلی بهدنبال بازار کار باشد نه میز و تلفن/ تحصیل باید همراه با مهارتآموزی باشد/ مجلس برای تربیت فنی و حرفهای دانشآموزان از هیچ کمکی دریغ نمیکند
تهران (پانا) - عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه امروزه فعالکردن قوه عاقله دانشآموزان به سمت کارآموزی و کارهای مهارتی بسیار مهم است، عنوان کرد که برای استفاده بهینه از سرمایههای کشور باید همه نهادها پای کار بیاند.
آموزش مهارت در کنار دانش برای تربیت یک نیروی انسانی کارآمد از اساسیترین اصول اقتصاد دانشبنیان است و نقش آموزش و پرورش در تربیت فنی و حرفهای این نیروی انسانی برای همگان واضح است. اگرچه درگذشته درسهایی مانند فنی و حرفهای یا اجرای طرح کاد در آشنایی دانشآموزان با مشاغل و حرفههای مختلف بسیار اثرگذار بوده اما جای خالی روشهای بهروز شده برای نسل امروز که به لحاظ اطلاعاتی بهواسطه فضای مجازی بهروزتر است، به چشم میخورد.
کسب تحصیل در کنار کسب مهارت مهم است
رحمتاله فیروزی پوربادی، عضو کمیسیون عمران مجلس و نماینده نطنز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «لازمه این مهم این است که دانشآموز را از ابتدای تحصیل کاربردی و مهارتی تربیت کرد. متأسفانه مهارت در نظام آموزشی ما چندان جدی گرفته نشده است. ما باید تلاش کنیم تا کسب تحصیل همراه با مهارتآموزی باشد تا دانشآموزمان بتواند ابتکار و خلاقیت داشته باشد و بهنوعی کارآفرین تربیت کنیم.»
در درس حرفهوفن کار عملیاتی جدی انجام نمیشد
فیروزی پوربادی عنوان کرد: «در روشهای دانشبنیان هم ابتدا باید مهارتهایی آموزش داده شود تا نیروی متخصص داشته باشیم. در گذشته ما واحد درسی حرفهوفن را داشتیم و البته در حوزه عملیاتی کار جدی انجام نمیشد اما امروز فعال کردن قوه عاقله دانش آموزان به سمت کارآموزی و کارهای مهارتی لازم است.»
وی افزود: «در شرایط فعلی فارغالتحصیلان ما دنبال میز و تلفن هستند که برای آینده کشور مفید نیست و همه به دنبال کامپیوتر و تلفن هستند لذا باید دانشآموزانمان را بهنوعی تربیت کنیم که بهمحض فارغالتحصیلی بهدنبال بازار کار باشند و بر اساس استعداد و تواناییشان دنبال کار بروند.»
وی افزود: «آموزش و پرورش برای حرفهای کردن و مهارتی کردن فارغالتحصیلانش حتماً تدبیری داشته باشد.»
مجلس برای تربیت فنی و حرفهای دانشآموزان از هیچ کمکی دریغ نمیکند
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش هم محدودیتهایی دارد درباره همکاری سایر نهادهای کشور به موضوع مهارتآموزی دانشآموزان گفت: «برای استفاده بهینه از سرمایههای کشور باید همه نهادها پایکار بیاند و البته که آموزش و پرورش متولی اصلی است و اعتبارات مورد نیازش را برای این مهم باید خرج کند و دولت هم در سطح کلان برنامهریزی داشته باشد.»
وی درباره نقش مجلس شورای اسلامی در این موضوع گفت: «مجلس چون دغدغه اشتغال در شهرهای کوچک را میداند و بر این موضوع واقف است قطعاً هر کمکی بتواند دریغ نمیکند.»
ارسال دیدگاه