زندگینامه آیت‌الله مصباح یزدی + پیام تسلیت رئیس سازمان پژوهش

تهران (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در پیامی رحلت عالم ربانی و فیلسوف جهان اسلام حضرت آیت الله محمدتقی مصباح یزدی را تسلیت گفت.

کد مطلب: ۱۱۵۲۴۶۹
لینک کوتاه کپی شد
زندگینامه آیت‌الله مصباح یزدی + پیام تسلیت رئیس سازمان پژوهش

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، در پیام حسن ملکی آمده است: «رحلت جانگذار عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد و فیلسوف جهان اسلام حضرت آیت الله محمدتقی مصباح یزدی موجب تأثر و تألم گردید.

این اسلام شناس شجاع و بصیر به تعبیر همگان عمار انقلاب اسلامی بودند و ثمرات جد و جهدشان منشاء اثرات علمی و ارزندهی فلسفی علوم اسلامی به ویژه تعلیم و تربیت بوده است.با نهایت تأثر و اندوه این ضایعه را به پیشگاه حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری و جامعه ی معلمان، اساتید و مربیان همچنین علمای حوزههای محترم علمیه قم و سراسر کشور و بیت آن فقیه بزرگوار تسلیت می گویم و از درگاه حضرت باری تعالی برای آن مرحوم علُو درجات مسئلت می نمایم.»

گفتنی است حضرت آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی شامگاه ۱۲ دی ماه دارفانی را وداع گفت و به ملکوت اعلی پیوست.

زندگی‌نامه

محمد تقى مصباح یزدى در سال ۱۳۱۳ هجرى شمسى در شهر کویرى یزد دیده به جهان گشود. وى تحصیلات مقدماتى حوزوى را در یزد به پایان رساند و براى تحصیلات تکمیلى علوم اسلامى عازم نجف شد; ولى به علت مشکلات فراوان مالى، بعد از یکسال براى ادامه تحصیل به قم هجرت کرد. از سال ۱۳۳۱ تا سال ۱۳۳۹ ه.ش در دروس امام راحل(قدس سره) شرکت و در همین زمان، در درس تفسیر قرآن، شفاى ابن سینا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبایى(رحمه الله)کسب فیض کرد. وى حدود پانزده سال در درس فقه آیت الله بهجت مدظلّه العالى شرکت داشت. بعد از آن که دوره درسى ایشان با حضرت امام به علت تبعید حضرت امام قطع شد، معظّم له به تحقیق در مباحث اجتماعى اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حکومت اسلامى، پرداخت.

وى در مقابله با رژیم معدوم پهلوى نیز حضورى فعّال داشت که از آن جمله، همکارى با شهید دکتر بهشتى، شهید باهنر و حجة‌الاسلام والمسلمین هاشمی‌رفسنجانى است و در این بین، در انتشار دو نشریه با نام هاى "بعثت" و "انتقام" نقش داشت که تمام امور انتشاراتى اثر دوم نیز به عهده معظّم له بود. سپس در اداره، مدرسه حقّانى به همراه آیت الله جنتى، شهید بهشتى و شهید قدوسى فعّالیّت داشت و حدود ده سال در آن مکان به تدریس فلسفه و علوم قرآنى پرداخت. از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شکوه مند اسلامى با حمایت و ترغیب امام خمینى (قدس سره)، چندین دانشگاه، مدرسه و مؤسّسه را راه اندازى کرد که از مهم‌ترین آنها مى توان از بخش آموزش در مؤسّسه در راه حق، دفتر همکارى حوزه و دانشگاه و بنیاد فرهنگى باقرالعلوم نام برد.

معظّم له در سال ۱۳۶۹ به عنوان نماینده دومین دوره مجلس خبرگان رهبری از استان خوزستان، و پس از آن نیز در دوره‌های سوم و چهارم این مجلس از سوی مردم تهران به نمایندگی برگزیده شد. مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی داراى تألیفات و آثار متعددى در زمینه هاى فلسفه اسلامى، الهیات، اخلاق و عقاید است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار