پرگار مسطح آسان رسم، اختراع معلم گیلانی در انتظار تولید انبوه
رشت (پانا) - محمود غفاری توچائی، معلم گیلانی، با اختراع پرگار مسطح آسانرسم دایرهای شکل در سال 96 موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع از سازمان مالکیت معنوی کشور شده و در همین سال تاییدیه علمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را کسب کرده است.
غفاری که دبیر ریاضی مقطع متوسطه اول است تاکنون در چند جشنواره بینالمللی اختراعات و ابتکارات موفق به کسب مدال طلا و برنز شد، او در جشنواره اختراعات کره جنوبی در سال ۲۰۱۸ مدال طلا را به دست آورد، در جشنواره بین المللی اختراعات خاورمیانه در کشور کویت در سال ۲۰۱۹ مدال طلا را از آن خود کرد و دارنده جایزه ویژه از چین تایپه در سال ۲۰۱۹ و مدال برنز از نمایشگاه اختراعات نورنبرگ آلمان در سال ۲۰۱۸ است.
این مخترع گیلانی در گفتوگو با خبرنگار پانا درباره اختراع پرگار مسطح آسان رسم دایره ای شکل بیان کرد: طراحی این پرگار به گونهای است که در ساخت آن نوکهای ثابت و متحرک پرگار، کاملا حذف و این نوکها از هر نظر به اختیار کاربر انتخاب میشود.
وی اظهار کرد: این پرگار از یک پلیمر شفاف ساخته شده و نوآوری دیگر ایجادشده این است که نیازی به اندازهگیری شعاع ندارد و هر شعاعی را که کاربر بخواهد در آن مشخص شده است.
وی درباره برخی مشکلات پرگارهای قدیمی خاطر نشان کرد: دانشآموزان برای بازکردن دهانه پرگار و اندازه گیری شعاع مشکل دارند و عموما اندازه دهانه پرگار با شعاع خواستهشده یکی نیست و خطای اندازه گیری دارد تا جایی که معلمان را از درخواست رسم دایره با شعاع مثلا ۳۳ میلی متر منصرف میکند.
غفاری ادامه داد: همچنین محل اتصال دو محور پرگار پس از چند بار استفاده، شل و باعث میشود که در هنگام رسم دایره، دو محور از هم جدا شوند و شعاع تغییر کند، در نتیجه دایره یکنواخت رسم نشود.
وی با بیان این که نوک تیز محور ثابت پرگارهای قدیمی موجب سوراخ شدن مرکز دایره میشود، تصریح کرد: نوک تیز و سوزنی شکل پرگارها، در مواردی برای دانشآموزان به وسیلهای برای بازی خطرناک تبدیل میشود.
این مخترع گیلانی اضافه کرد: در نوک متحرک پرگارهای قدیمی مدادی تعبیه شده است که پس از چندبار مصرف کوتاه می شود و تعویض آنها یا غیرممکن است یا خیلی مشکل و در برخی دیگر از انواع پرگارها از مداد اتود استفاده میشود که این نوک نیز همواره میشکند.
وی خاطر نشان کرد: به فرض این که هیچکدام از مشکلات یادشده را در نظر نگیریم، باز هم عملا در رسم دایره، نقطه پایان رسم دایره و نقطه شروع آن در بسیاری موارد یکی نیست زیرا در این پرگارها، همراه با چرخش نوک متحرک، نوک ثابت نیز در جای خودش ، یعنی مرکز دایره بایستی چرخانده شود.
غفاری درباره مزایای پرگار مسطح آسانرسم دایرهای شکل اظهار کرد: این پرگار تمامی مشکلات پرگارهای قدیمی را رفع کرده است از جمله اینکه برای پیدا کردن شعاع نیازی به استفاده از خط کش نیست و انتخاب محورهای ثابت و متحرک از هر نظر به اختیار کاربر است.
وی اضافه کرد: تولید آسان و ارزان، عمر بالای محصول، بازار مصرف گسترده، توجیه اقتصادی، روش استفاده بسیار آسان و دقیق، قابلیت چاپ هر لوگو ، آرم، تصویر، متن یا شعار تبلیغاتی روی آن و استفاده به عنوان یک هدیه تبلیغی مفید، مناسب و موثر از مزایای اختراع پرگار مسطح آسانرسم دایرهای شکل است.
غفاری ادامه داد: امکان تجمیع با یک اختراع دوم که میتواند این وسیله را به دو ابزار کمک آموزشی تبدیل کند و امکان تجمیع با یک اختراع سوم به نحوی که دانشآموزان مقاطع دبیرستان و حتی دانشگاه را به استفاده بیشتر از آن ترغیب کند، دو مزیت مهمی است که می تواند این اختراع را ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه با توجه به مزیتهای گفته شده این اختراع ارزش سرمایهگذاری را دارد، خاطر نشان کرد: تولید این پرگار، بازگشت سرمایه و توجیه اقتصادی خوبی دارد که میتواند برای سرمایه گذار نتیجه بخش باشد.
وی اظهار داشت: یک شرکت تولیدی را به ثبت رساندهام که اگر سازمان و نهادی بخواهد این نوع پرگار را به تعداد بالا سفارش دهد، به قیمت پایین تولید میکنیم.
فاری در خاتمه درباره روش استفاده از پرگار مسطح بیان کرد: یک مداد یا خودکار را در سوراخ مرکز صفحه قرار دهید، با دست چپ آن را از قسمت بالا و به صورت عمومی و ثابت نگه دارید، صفحه پرگار را بچرخانید تا شعاع مورد نظر زیر دست چپ قرار گیرد، مداد یا خودکار دوم را در سوراخ مربوط به شعاع مورد نظر قرار داده با چرخاندن خودکار دوم ، حول خودکار اول به راحتی دایره را رسم کنید.
غفاری اضافه کرد: اگر در استفاده از این پرگار، از دو مداد غیرهم سطح استفاده شود، باید مداد بلندتر در مرکز قرار گیرد، آرنج دستهای از سطح صفحه فاصله گیرد و رسم دایره از زیر دست چپ شروع شود.
ارسال دیدگاه