مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:
۹۱۵ هزار تن انار در سال جاری تولید میشود
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد پیش بینی کرد:915 هزار تن انار در سال جاری تولید شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مسعود لطیفیان، مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری معاونت امور باغبانی گفت: سطح باغهای انار کشور ۸۹ هزار و ۶۰۰ هزار هکتار است.
لطیفیان میانگین عملکرد تولید انار در ایران را ۱۵ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: برخی باغداران پیشرو تا ۱۰۰ تن در هکتار انار تولید کردهاند.
وی افزود: باغهایی که مدیریت مناسبی داشتند و از سایبان استفاده کردند در سال گذشته تا ۶۰ تن در هکتار تولید انار داشتهاند.
لطیفیان تولید انار زیر سایبان را یکی از راهکارها برای بهبود کمی و کیفی این محصول دانست و تصریح کرد: روشهای نوین به باغی موجب بهبود کمی و کیفی میوه انار، افزایش بهرهوری آب و کاهش خسارتهای آفتها و بیماریها در این محصول میشود.
وی گفت: تولید انار زیر سایبان در استانهایی همچون فارس، خراسان رضوی، مرکزی و اصفهان به صورت الگویی انجام میگیرد.
مدیر کل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید انار در ۳۰ استان کشور گفت: استانهای برتر تولید این محصول شامل فارس با ۲۵ درصد کل تولید، مرکزی حدود ۱۱ درصد، خراسان رضوی و اصفهان هر کدام ۱۰ درصد، یزد ۷ درصد و سمنان ۶ درصد میشود.
صادرات ۱.۵ میلیون دلاری انار در سال گذشته
وی میزان تولید این محصول در سال گذشته را ۷۵۰ هزار تن عنوان و خاطر نشان کرد که سال ۹۶ حدود ۱۵۰۰ تن انار به ارزش ۱.۵میلیون دلار صادر شده است.
لطیفیان افزود: این محصول به کشورهایی مانند ارمنستان، امارات، کره، عراق، عمان، ترکمنستان، قطر، آلمان، سوئیس، روسیه، اتریش، هند، فرانسه و پاکستان صادر میشود.
وی درباره برخی ازمشکلهای تولید انار در ایران گفت: تنشهای محیطی، بالابودن ضایعات، آفات و بیماریها و برخی نابسامانیهای فیزیولوژی مانند دانه سفیدی انار و آفتاب سوختگی و ناکافی بودن صنایع فرآوری از مشکلهای در حوزه تولید این محصول هستند.
مدیر کل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری معاونت امور باغبانی، اصلاح باغهای موجود، برنامهریزی برای شناسایی، حفاظت و تکثیر ارقام برتر داخلی و ورود ارقام تجاری و بازار پسند مانند رقم واندرفول را از اقدامهای مهم در راستای بهبود کیفیت وکاهش ضایعات دانست و اذعان داشت: این رقم برتر تجاری با هماهنگی بخش تحقیقات باغبانی وارد شده است و توسط بخش خصوصی تکثیرشده است.
وی افزود: این رقم برتر تجاری اکنون در مناطق مختلف کشور مراحل سازگاری را طی میکند.
لطیفیان با بیان این که نیازهای تحقیقاتی در مورد تنشهای محیطی با بخشهای تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مطرح و بررسیهای اولیه انجام شده است، تصریح کرد: ما به دنبال تدوین دستورالعملهای کاهش عوارض نابسامانیهای فیزیولوژی مانند عارضه دانه سفیدی و قهوهای شدن آریل هستیم تا در اسرع وقت در اختیار باغداران قرار دهیم، ضمن آن که یکی از راهکارها نیز تولید زیرسایبان است.
ارسال دیدگاه