آمریکا بار دیگر ایران را به نقض آزادی مذهبی متهم کرد

تهران (پانا) - سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی با متهم کردن ایران به نقض آنچه که او آزادی مذهبی دانست، گفت: ایران این نوع فلسفه را صادر می کند و در بسیاری از کشورهای خاورمیانه این مساله مشاهده می شود.

کد مطلب: ۸۲۵۸۸۶
لینک کوتاه کپی شد
آمریکا بار دیگر ایران را به نقض آزادی مذهبی متهم کرد

به گزارش ایرنا، سم براون بک روز سه شنبه در تشریح گزارش سالانه وزارتخارجه آمریکا درباره آزادی مذهبی در سراسر جهان افزود: دشواری های زیادی در خاورمیانه از نظر آزادی مذهبی وجود دارد که در این گزارش منعکس شده و ایران کشوری است که در طول سال ها باعث نگرانی بوده است.
براون بک ادامه داد: گزارش های بدی از ایران وصول می شود، کسانی که به دنبال اعتقادشان هستند از سوی دولت سرکوب می شوند.
وی با بیان این که در این گزارش بدون قضاوت و پیشداوری، وقایع را مطرح می کنیم، اظهار کرد: هدف ما این است که آزادی وجدان را برای مسلمانان، بودائیان و مسیحیان به خصوص در چین فراهم کنیم تا بتوانند نیایش کنند یا در خاورمیانه از کسانی حمایت می کنیم که اعتقاداتی دارند که ممکن است با دولت حاکم همخوانی نداشته باشد.
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی اضافه کرد: می خواهیم همه بتوانند به راحتی، ایمان و اعتقادات خود را اجرا و بدون هیچ دخالتی تبعیت کنند. می خواهیم به آنهایی که نیازمند چنین حقی هستند، کمک کنیم.
براون بک با بیان این که ۲۰ سال از تصویب قانون آزادی مذهب گذشته است، یادآور شد: بعضی موارد خیلی نگران کننده در سراسر جهان از جمله روهینگیا که در میانمار هستند و همین طور اردوگاه های پناهندگان در بنگلادش، وجود دارد. باید کار زیادی برای کمک به این پناهندگان انجام دهیم برای اینکه به خاطر ایمان و اعتقاداتشان مورد هدف قرار گرفته اند.
وی به کشیش اندرو برانسون که به اتهام جاسوسی در ترکیه بازداشت شده است هم اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری، معاون اول و وزیر خارجه این مساله را در ترکیه تا آزادی کشیش دنبال می کنند اما برانسون های زیادی هستند که به صورت غیرمنصفانه در سراسر جهان در اسارت به سر می برند.
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی افزود: دولت اریتره، افراد بسیاری را دستگیر و شکنجه کرد تا آنها را وادار کند که به ایمان و اعتقاداتشان پشت کنند.
براون بک ادامه داد: در عربستان سعودی حق غیر مسلمانان به رسمیت شناخته نمی شود و در زندان، آنها را مرتد قلمداد کرده و تنبیه می کند.
وی اضافه کرد: در ترکمنستان افرادی که برای نیایش جمع شوند با دستگیری و ایذا و آزار روبرو می شوند. این کشورها مایه نگرانی است. ما کشورهایی که ناقض آزادی مذهب هستند را مشخص می کنیم تا بتوانیم حمایت های لازم را به عمل آوریم.
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی با بیان اینکه در پاکستان ۵۰ نفر به خاطر ارتداد و توهین به مذهب اسلام در زندان مادام العمر به سر می برند، گفت: در روسیه فرقه ای از مسیحیت با آزار روبرو می شوند که لازم است اصلاحات جدی در این کشور انجام شود.
بروان بک افزود: امروز ۲۰ سال پس از تصویب قانون آزادی مذهب، پشرفت زیادی داشتیم اما هنوز در بسیاری از جاها آزادی مذهب وضعیت بدی دارد و باید تلاش کنیم تا تغییرات لازم انجام شود.
وی تصریح کرد: به همین دلیل نخستین نشست وزیران در پیشبرد آزادی مذهبی برگزار می شود، دو هدف اصلی دارد که مبارزه با تروریسم و تقویت بنیه اقتصادی است. با آزادی مذهب به هر دو هدف می رسیم. مسایل بزرگ است اما فرصت تغییر هم بسیار مهم است؛ امیدواریم بتوانیم با شرکا، جوامع مذهبی و مدنی کار کنیم و این حق را پیش ببریم.
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی در پاسخ به اینکه در کره شمالی ۱۲۰ هزار زندانی سیاسی و مذهبی وجود دارند، آیا این مساله مورد بحث در دیدار سران آمریکا و این کشور قرار می گیرد؟ گفت: البته مساله مطرح شده و سه نفر از کره شمالی آزاد شدند.
براون بک افزود: رئیس جمهوری با کره شمالی وارد تعامل شده و این مسایل مطرح شده است، سه نفری که از کره شمالی آزاد شدند در زندان بودند و این مساله جزو مباحث خواهد بود.
خبرنگاری پرسید به بنگلادش رفتید اما به شما روادید برای ورود به میانمار صادر نشد، سازمان توسعه بین المللی به آنجا رفت، آیا پیشرفتی در این باره ایجاد شده است؟
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی گفت: من درخواست کرده بودم که به میانمار بروم اما حق دسترسی به من ندادند، من فکر نمی کنم پیشرفتی در آنجا ایجاد شده باشد، دولت تلاش هایش را مضاعف می کند که اقلیت های مذهبی را تحت تعقیب قرار دهد.
براون بک افزود: شمار آوارگان در شمال میانمار در حال افزایش است، بنابراین وضعیت مسلمانان روهینگیایی در فصل باران نگران کننده است. ۳۸ کودک به دلیل بیماری دیفتری کشته شدند در حالی که من فکر می کردم این بیماری تمام شده است. حدود ۲۰ کودک در اطراف من جمع شده بودند، اینها دقیقا کشته شدن عزیزانشان را دیده بودند. وضعیت واقعا فاجعه بار است که مستلزم توجه جهان است و باید در این زمینه اقدام کند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش تماس با کره شمالی، آیا درباره شرایط در زندان اظهاراتی داشته اند؟ گفت: من نمی توانم پاسخ دهم که رئیس جمهوری چه اطلاعاتی دریافت کرده است، من می توانم درباره اطلاعات دریافتی خود اظهار نظر کنم. ما می توانیم از طریق ماهواره برخی از ارودگاه ها را ببینیم و برخی از زندانیانی که از آنجا گریخته اند، شرایط را اسفبار توصیف کردند.
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی در پاسخ به این سوال که آیا نباید این مساله به عادی شدن روابط پیوند داده شود؟ اظهار کرد: رئیس جمهوری باید در این زمینه پاسخ دهد. مساله کره شمالی در دهه ها خاموش و ساکت بود اما این رئیس جمهوری در حال اقدام است.
بروان بک درباره نشست سطح وزیران هم توضیح داد: به زودی دعوتنامه ها ارسال می شود، از تمام مناطق دنیا، کشورهایی که با ما هم عقیده هستند یا کشورهایی که برای آزادی مذهب تلاش می کنند، دعوت می شوند.
وی افزود: مساله این است که آزادی مذهبی را به صورت خیلی دقیق و خطیر در جهان پیش ببریم و بتوانیم به نتایجی که خواهان آن هستیم برسیم. این یک حق اساسی انسان ها است که ۷۰ درصد آدم ها در جهان نمی توانند آن را تجربه کنند.
سفیر آمریکا در پاسخ به این که آیا با چین هم درباره آزادی مذهب مذاکره می شود؟ گفت: بله، یک عامل مهم است. جزیی از گفت و گوها است که ادامه می دهیم. ما در این گزارش خاطرنشان کردیم که اتفاقاتی در حال رخ دادن است. به خصوص اقلیت ایغور در آن کشور یا کسانی که در ارودگاه ها هستند؛ ما فکر می کردیم که دهه ها پیش این نوع رفتار منسوخ شده در حالی که افزایش یافته است.
وی افزود: کاهش آزادی مذهب در چین، در گزارش ما بسیار نگران کننده توصیف شده است. ما خواهان تلاش بیشتری شدیم و با مقامات مختلف چین به خصوص درباره وضعیت بودایی ها در تبت که بسیار بغرنج است، برای مسیحیان و کسانی که پیرو فالون گونگ هستند، صحبت کرده ایم.
براون بک در پاسخ به اینکه آیا دستورالعمل ترامپ در مهاجرت از سوی کشورهای عمدتا مسلمان خدشه ای به این گزارش وارد نمی سازد، گفت: نه اینگونه نیست. ما در گزارش همه چیزهایی را قرار دادیم که در سراسر جهان اتفاق می افتد، ما در این گزارش، تحلیل یا هواداری نمی کنیم، حتی درباره مسایلی که اینجا رخ می دهد هم مطرح شده است.
وی به این سوال که عربستان وضعیت نگران کننده ای از نظر مذهبی دارد، آیا فکر می کنید که تحریم ها علیه این کشور اعمال خواهد شد؟ افزود: من در اینجا توصیه ای نمی کنم اما وارث تاج و تخت عربستان گفته که مسیر بهبود این شرایط را در پیش گرفته است.
سفیر آمریکا در امور مذهبی بین المللی ادامه داد: می خواهیم قول های او اجرایی شود. وضعیت فعلی عربستان را می دانیم اما تلاش می کنیم آزادی مذهبی بیشتری را در آینده این کشور ببینیم. طی سالها درباره وضعیت آزادی مذهب در عربستان صحبت کردیم و من فکر می کنم الان شرایط برای بهبود وضعیت وجود دارد، امیدوارم شاهد تغییراتی در آن کشور باشیم و به نظر می رسد این تغییرات را مشاهده می کنیم.
براون بک در پاسخ به سوالی درباره مسلمان روهینگیا و اینکه آیا پاکسازی قومی در آنجا رخ داده است، گفت: بله متاسفانه پاکسازی قومی انجام می شود. یک اقلیت مذهبی مورد پاکسازی قومی قرار می گیرد و وضعیت رقت باری را مشاهده می کنید، پناهندگان و نهادهای بین المللی هم گزارش آن را داده اند.
وی افزود: در همین هفته های اخیر شمار پناهندگان افزایش یافته است و گروهی می خواهند قومی از کشور بیرون رانده شوند، این مستلزم توجه زیادی از سوی محافل بین المللی خواهد بود، اگرچه این توجه وجود دارد اما نیازمند اقدامات ملموس و عملی است.
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی درباره وضعیت ایزدی های عراق هم اظهار کرد: می دانید که فاجعه علیه این گروه توسط داعش یک نسل کشی بود. داعش ۳۰ درصد اراضی در عراق را داشت که خوشبختانه از دست داد که این به زیست اقلیت های مذهبی در آن منطقه کمک کرده است.
براون بک ادامه داد: بازسازی شروع شده و دولت برای کمک به این اقلیت ها اقدام می کند. برخی از این اقلیت ها بازگشته اند اما وضعیت امنیتی باید بهبود یابد. داعش تقریبا برچیده شده است اما راهی دراز برای بازگشت اقلیت ها و اقامت با ثبات آنها وجود دارد. باید فضای باثباتی ایجاد کنیم تا اقلیت های مذهبی بازگردند وبیم و هراسی از جان خود نداشته باشند.
وی درباره اینکه چه اقداماتی باید انجام شود تا اقلیت ها بازگردند، گفت: باید مستحکم باشیم و کمک بیشتری به مناطق مختلف ارسال شود. ما باید با متحدان همفکر خودمان همکاری کنیم و در این زمینه اقدام مشترک داشته باشیم. ما دولتی می خواهیم که تروریسم کمتر و رشد اقتصادی بیشتری داشته باشد.
سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی بین المللی در پاسخ به اینکه آیا عربستان هم به نشست وزیران دعوت می شود، گفت: ما امروز اعلام نمی کنیم که چه کسانی دعوت می شوند، دعوتنامه ها را خواهیم فرستاد.
بروان بک در جواب این سوال که چگونه این دولت مدعی آزادی مذهبی است در صورتی که آزادی زنان را در نظر نمی گیرد، افزود: من فکر می کنم این دولت حامی پایه و اساس حقوق انسانی است، اگر آزادی مذهب باشد خیلی از مسایل حقوق انسانی دیگر هم به همراهش در وضعیت خوبی خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار