۵۳۳ تعاونی در فارس مشمول طرح روستا-تعاون شدند
تخصیص بیشترین سهمیه به فارس در اجرای طرح روستا-تعاون در کشور
شیراز ( پانا ) - مدیرکل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان فارس اجرای طرح روستا – تعاون را گامی موثر در راستای حمایت از تولید و اشتغال و پیاده سازی برنامه های اشتغال به منظور استفاده از ظرفیت ها و توانایی های اجرایی بخش تعاون دانست.
سهراب مختاری با اشاره به اینکه طرح روستا - تعاون بعنوان پایه اشتغال در روستاها برنامه ریزی شده است، توسعه و توانمند سازی تعاونی های روستایی،رونق اقتصادی،مشارکت سازمان یافته اقتصادی روستاییان را از اهداف این طرح برشمرد.
وی با اشاره به اینکه استان فارس بیشترین سهمیه را در بین استانهای کشور در اجرای این طرح دارد عنوان کرد: برنامه ریزی های انجام شده برای استان ها توسط وزارت تعاون،کار ورفاه اجتماعی به گونه ای انجام شد که با توجه به توانمندی های بخش تعاون،بیشترین سهمیه برای اجرای این طرح به استان فارس به تعداد ۱۵۰ تعاونی اختصاص داده شده است .
مختاری افزود: در همین راستا موفق شدیم با همکاری دستگاههای اجرایی و شهرستانها۵۳۳ تعاونی برای استفاده از این برنامه به وزارت تعاون،کار ورفاه اجتماعی معرفی نماییم که این تعداد بیشتر از یک سوم کل تعاونی های معرفی شده در استانها است.
وی تصریح کرد: حدود ۱۴۰۰ تعاونی در کشور در قالب این طرح قرار گرفته اند که ۵۳۳ تعاونی مربوط به استان فارس است که ۱۱۱تعاونی آن تعاونی تازه تاسیس می باشد .
مدیرکل تعاون،کار ورفاه اجتماعی استان فارس با اشاره نحوه عملکرد اجرای طرح روستا-تعاون اظهار داشت: برنامه های استان در این مورد در سطح کارگروه اشتغال استان مطرح و همزمان و به دنبال آن جلسات مکرر با فرمانداران،بخشداران،دهیاران وشوراهای اسلامی در جهت حمایت و تشکیل تعاونی ها ی روستایی انجام شده است.
وی از تشکیل ۲۵۴ تعاونی روستایی با ۴ هزار و ۸۰۹ عضو و پیش بینی فرصت شغلی ۵ هزار و ۱۳۳ نفر خبر داد و افزود: تعداد بیشتری از این تعاونی ها در زمینه کشاورزی که مهمترین اولویت روستاهای استان است تشکیل شده است.
مختاری درادامه خاطرنشان کرد: تعداد تعاونی های فعال در فارس در سال ۹۳ ، ۳۲۷ تعاونی بوده است که در سال ۹۵ این آمار به ۴۵۷ تعاونی و در ۹ ماهه سال ۹۶ تعداد ۴۲۵ تعاونی فعال در استان به ثبت رسیده است .
وی از دیگر اهداف این طرح را استفاده از ظرفیت های تعاونی ها در شناسایی و بهره برداری از ظرفیت های موجود در نواحی روستایی، ارتقا منزلت اجتماعی روستاییان ، جایگاه روستاها در اقتصاد ملی و ایجاد بستر لازم برای شکوفایی و پیشرفت عدالت محور روستاها دانست و خاطر نشان کرد: اهداف کمی این طرح نیز شامل بهره برداری از طرح های اقتصادی در روستاها در راستای اشتغال پایدار است.
مختاری با به اینکه ۵۰۰۰ روستا به صورت سالیانه در راستای اجرای این طرح در برنامه قرار دارند افزود: مبانی قانونی این طرح ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ارتقا جایگاه روستاها در اقتصاد ملی
است.
وی اظهار داشت: هم اکنون با توجه به ابلاغ اعتبارات اشتغال پایدار روستایی و عشایری این تعاونی ها در دریافت استفاده از تسهیلات در اولویت قرار دارند.
ارسال دیدگاه