بازدید اصحاب رسانه از نخستین کارخانه ریسندگی و بافندگی خراسان
خبرگزاری پانا: جمعی از اصحاب رسانه، از شرکت سهامی عام نخریسی و نساجی خسروی خراسان بازدید و از نزدیک با مراحل تولید در این کارخانه آشنا شدند.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، شرکت سهامی عام نخریسی و نساجی خسروی خراسان در سال ۱۳۱۳ با سرمایه ۶ میلیون ریال و ظرفیت ۱۰۱۲۰ دوک کار تولیدی خود را در شهر مقدس آغاز کرد و در حال حاضر با سابقه ۸۰ ساله به عنوان نخستین کارخانه ریسندگی پنبهای و بافندگی در استان خراسان بزرگ شناخته میشود.
در نشست خبری که عباس ابوئی مهریزی، مدیر عامل این شرکت با اصحاب رسانه داشت، با اشاره به این که از نظر تناژ تولید، این کارخانه جز ۱۰ واحد نخست تولیدی کشور است، اظهار داشت: این واحد صنعتی با تولید ۵ هزار و ۵۰۰ تن در خط ریسندگی و تولید ۹ میلیون متر مربع انواع پارپه، جایگاه نخست را در امر ریسندگی و بافندگی در استان خراسان بزرگ و مشهد به خود اختصاص داده است.
وی اشاره کرد: تولیدات فعلی خط ریسندگی ۱۵ تن انواع نخ ظریف پنبهای، پلیاسترپنبه، پلیاستر ویسکوز و ویسکوز است و تولیدات سالن بافندگی تولید انواع پارچههای ملحفهای، روپوشی و پیراهنی است.
ابوئی با اشاره به این که دوسوم پنبه مورد نیاز واحدهای تولیدی در کشور از کشورهایی نظیر ازبکستان و تاجیکستان وارد میشود، افزود: سالانه ۲۵۰۰ تا ۳ هزارتن پنبه در این کارخانه مورد نیاز است که حدود ۴۰ درصدآن از ایران و ۶۰ درصد دیگر نیز از خارج وارد میشود.
وی در خصوص مشکلات و موانع این صنعت و دلایل واردات پنبه به ایران عنوان کرد: در ایران هر زمینی که در آن پنبه کشت میشود از نظر سطح زیر کشت بسیار کوچک است و همچنین مرغوبیت پنبهها نیز با یکدیگر متفاوت است وعدم یکنواختی پنبه مشکلاتی را ایجادکرده است.
مدیر عامل شرکت نخریسی و نساجی خسروی، افزود: امسال متاسفانه واردات بیرویه نخ و پارچه بسیار بالا بوده و طبق آخرین آمار ۴۸ هزار تن نخ بی کیفیت از کشور هندوستان و چین وارد شده که در پروسه تولید تبعات بدی داشته و این مساله بر رکود صنعت نساجی تاثیرگذار بوده است.
وی اضافه کرد: پارچهای که در این کارخانه تولید میشود با توجه به کیفیت بالایی که دارد، واحدهای دیگر آن را با نام پارچه ترک وارد بازار میکنند و این جای تاسف دارد که در صنعت نساجی نتوانستیم اعتبارسازی را در بازارهای داخلی ایجاد کنیم.
ابویی در خصوص میزان سرمایهگذاری در کارخانه اظهار داشت: بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال در بخش بافندگی و در فاز اول واحد ریسندگی نیز ۶۰ میلیارد ریال هزینه اختصاص یافته و پیشبینی میکنیم با اجرای برنامه دوم استراتژیک طرحهای توسعه ۱۰۰۰ میلیارد ریال دیگر نیز اختصاص یابد.
وی در رابطه با تعداد نیروی شاغل در این کارخانه، بیان داشت: این شرکت ۳۳۵ نفر نیرو شاغل دارد که ۲۷۵ نفر پرسنل اصلی و ۵۹ نفر به صورت پیمانکاری مشغول به کارند.
مدیر عامل شرکت نخریسی و نساجی خسروی ادامه داد: در حال حاضر این شرکت ۳۵۳ روزکاری و در سه شیفت مشغول به کار است که ۱۲ روز باقی مانده را به عنوان سرویسکاریهای ۶ ماهه در تقویم کاری گنجانده است.
وی با اشاره به این که ۸۵ درصد سهام این شرکت متعلق به آستان قدس رضوی است، یادآور شد: این کارخانه با ۴۰ هکتار زمین وحدود ۵۰ هزارمترمربع سالنهای صنعتی و نیمه صنعتی دارای انواع ماشینآلات تولیدی ریسندگی و بافندگی مدل ۲۰۰۰ تا ۱۰۱۲ است.
ارسال دیدگاه