سجاد محبی، دار فانی را وداع گفت
فارسان (پانا) - سجاد محبی، نویسنده و شاعر استان چهارمحالوبختیاری بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.
خاطره شیوندی از شاعران و نویسندگان استان در گفتوگو با پانا گفت: «اگر بخواهیم از آقای سجاد محبی بگوییم ساعتها باید گفت و شنید، برای همین بنده به طور بسیار مختصر برخی از فعالیتهای ایشان رو تقدیم میکنم.»
شیوندی گفت: «سجاد محبی از نویسندگان و شاعران پرکار، دغدغهمند، دلسوز و گمنام استان بود که در طول عمر هنری خود از هیچ تلاش و کوششی برای تعالی فرهنگ، هنر و ترویج کتابخوانی دریغ نکرد. تا آنجا که حداقل دستمزدی هم که برای شغل خود در نقاشی ساختمان و گچکشی میگرفت را هم در این راه هزینه میکرد.»
وی ادامه داد: «ایشان که سالهاست عضو شورای مرکزی انجمن نویسندگی سخن و جوان شهرکرد بود، از بنیانگذاران باشگاه کتابخوانی روستا و عشایر استان و همچنین شهرستان فارسان بودند که توانستند کودکان و نوجوانان مشتاق کتابخوانیِ زیادی را شناسایی، جذب و پرورش دهند. راهاندازی کتابخانههای روستایی متعدد از جمله تأسیس نخستین کتابخانه در مسجد صاحب الزمان روستای دستگرد امامزاده در سال ۱۴۰۰ و همزمان با آن راهاندازی کانون سنگر مسجد توسط ایشان رقم خورد و به یادگار ماند.»
وی افزود: «از دیگر کارهای مهم هنرمند عزیزمان، عضویت فعال ایشان در تور کتاب استان بودند که از زمان کرونا تا آخرین لحظهی نفس کشیدن، این برنامه را در چند مدرسه استان به تنهایی برگزار کردند و آخرین تور کتاب ایشان چند هفته پیش در شهرستان کوهرنگ بود.»
شیوندی بیان کرد: «این هنرمند دلسوز و مهربان، با آنکه از قشر متوسط جامعه بوده و حقوقی از هیچ ارگان دولتی دریافت نمیکرد، بر اساس عشق به کودکان سرزمینش و حس نوع دوستی، هر ساله قبل از شروع مدارس، دغدغهی شناسایی کودکان و نوجوانان نیازمند و کمک به آنان را داشت تا از تحصیل باز نمانند. تا آنجا که تهیه خوراک و پوشاک برای محرومین، تعمیر و رنگ آمیزی منزل آنان و رسیدگی به امور جاری زندگی این قشر، از فعالیتهای اصلی ایشان بود.»
فعالیتها و آثار
وی در ادامه گفت: «ایشان غیر از فعالیتهای فرهنگی و هنری، در زمینهی حضور در منزل شهدا و اجرای برنامه برای بزرگداشت آنان، جهاد تبیین، انتخابات ریاست جمهوری، مسألهی فلسطین، گسترش ورزش، ترویج شاهنامه خوانی، تعزیه، طراحی صحنه، آموزش نمایش خلاق به کودکان و ترک اعتیاد و... نیز فعالیت داشت.از آثار ایشان کتاب فسقلیها، کتاب میخواهم گل باشم و دیگر کتب شعر و داستان را میتوان نام برد. همچنین نویسندگی فیلمنامه و نمایشنامههای مختلف و درخشانی رو در کارنامهی هنری خودشان دارند.»
شیوندی تصریح کرد:«ایشان آنقدر عاشق خدمت رسانی به مردمان سرزمینش بود که با اهدای اعضای بدن خود، نخواست دست از خدمت رسانی بردارد. ناگفته نماند که اصلیترین، پر رنگترین و مهمترین خدمت و دغدغهی سجاد محبی نگهداری از مادر عزیز و خدمت رسانی به ایشان بود.»
در پایان خاطره شیوندی گفت: «من از صمیم قلب از تمام اهل ذوق و ادب و دانشآموزانی که با این هنرمند مهربان و فعال فرهنگی در ارتباط بودند، میخواهم راهشان را پرقدرت ادامه دهند و نگذارند یاد و نام ایشان به فراموشی سپرده شود. چرا که سجاد محبی جوانمردی بود که باید یاد و نامشان تا ابد بر تارک فرهنگ و هنر این استان بدرخشد و الگو باشد.»
ارسال دیدگاه