معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تشریح کرد:

تمام جزئیات سیزدهمین جشنواره سرود رضوی و هشتمین دوره مسابقات قرآن دانش‌آموزان جهان اسلام

‌پورثانی: «تربیت» محور سند تحول بنیادین و فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی‌ است/ بیش از ۲ میلیون دانش‌آموز در سال تحصیلی جاری در فرایند حفظ قرآن قرار دارند

تهران (پانا) - اولین نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

کد مطلب: ۱۴۵۹۰۰۲
لینک کوتاه کپی شد
تمام جزئیات سیزدهمین جشنواره سرود رضوی و هشتمین دوره مسابقات قرآن دانش‌آموزان جهان اسلام

‌معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در این نشست اظهار کرد: یکی از موارد مورد تاکید وزیر آموزش و پرورش بحث هم‌افزایی با ظرفیت‌های بیرونی آموزش و پرورش است. دانش‌‌آموز متعلق به وزارت آموزش و پرورش نیست بلکه متعلق به نظام جمهوری اسلامی است. اعتقاد داریم این امانت را زمانی می‌توانیم به حق خودش برسانیم که همه پای کار تربیت باشند.

همه باید پای کار تربیت باشند

حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی اضافه کرد: امروز اگر دنبال این هستیم که دانش‌آموز تراز انقلاب اسلامی را تربیت کنیم و آینده خوبی را برای میهن عزیزمان ترسیم کنیم لازمه آن این است که همه پای کار بیایند.

وی تصریح کرد: دکترین آموزش و پرورش در وضعیت کنونی سند تحول بنیادین است و نقش همه را برای دانش‌آموزان مشخص کرده است. این سند دانش‌آموزان را دانش‌آموزان تمام‌ساحتی و محور را مدرسه معرفی کرده است. این سند می‌گوید در فضای غیررسمی و اختیاری و فرهنگی و هنری و در فضای زیبایی‌شناختی، دانش‌‌آموزان رشد بیشتری خواهند کرد. امروز اگر دانش‌آموزی با اجبار در کلاس درس حاضر می‌شود با اختیار در فعالیت هنری شرکت می‌کند. هنر رساترین و سریع‌ترین ابزار برای انتقال مفهوم است و اگر میخواهیم دانش‌آموزی تربیت کنیم که پیام را زود دریافت کند باید بیشتر همت کنیم.

سرود یک بستر کامل تربیتی است

وی با بیان اینکه سرود به عنوان یک بستر کامل تربیتی امروز مورد غفلت واقع شده است، گفت: حضرت آقا می‌فرمایند سرود ظرفیت زیادی برای تربیت دارد. مربی پرورشی تراز کسی است که بتواند از این ابزارها برای رشد دانش‌آموز استفاده کند. دانش‌‌آموز ساعت‌ها در کلاس سر سفره معلم نشسته است اما بستر پرورشی یک بستر متفاوت است و سرود تجلی کار یک مربی تربیتی در مدرسه است. امروز ما در وزارت آموزش و پرورش از ظرفیت سرود برای کار تربیتی بسیار می‌توانیم استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام پورثانی در ادامه افزود: اقدامات خوبی هم انجام شده است و سرودهای زیادی از ابتدای سال تدارک دیده شده است. صحنه‌هایی را دیدیم که ما را برای ادامه کار ترغیب کرده است. ما می‌بینیم که به خوبی این مفاهیم معنوی را بچه‌ها در سرود استفاده می‌کنند.

راهپیمایی ۲۲ بهمن تجلی‌ گروه‌های سرود بود

وی با تاکید بر اینکه راهپیمایی ۲۲ بهمن تجلی این گروه‌های سرود بود، گفت: در مسیر راهپیمایی غیر از غرفه‌های وزارت آموزش و پرورش، در بقیه غرفه‌ها هم گروه‌های سرود دانش‌آموزی اجرا داشتند. فقط در یک فراخوان ۲۶۴ گروه سرود در تهران برای همکاری اعلام آمادگی کردند.

شرکت دو میلیون و پانصد هزار دانش‌آموز در جشنواره امید فردا در سال گذشته

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه امسال بخش سرود هم به جشنواره فجر اضافه شده است، گفت: امسال سیزدهمین جشنواره سرود رضوی است و البته دومین دوره‌ای است که وزارت به طور جدی ورود کرده است. امسال سال دوم است که وزارت ورود کرده است. ما جشنواره بزرگی به نام امید فردا داریم که در بیش از ۸۰ رشته دانش‌آموزان در آن شرکت می‌کنند که سال گذشته ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌‌آموز در آن شرکت کردند و بزرگترین رویداد فرهنگی هنری است.

اختتامیه جشنواره سرود رضوی در مشهد برگزار می‌شود

معاون پرورشی و فرهنگی با بیان اینکه امسال جشنواره «ماها» در مدارس برگزار شد و دانش‌آموزان به خلق اثر هنری پرداختند، گفت: جشنواره سرود رضوی در سه بخش انجام خواهد شد و ما اصرار کردیم که امسال جشنواره در مشهد مقدس برگزار شود و ما تمام تلاش خود را برای میزبانی انجام می‌دهیم.

«تربیت» محور تمام فعالیت‌های وزارت آموزش و پرورش

وی تصریح کرد: ما در آموزش و پرورش فقط یک کلمه داریم و بس و آن هم «تربیت» است. در سراسر سند یک کلمه تربیت ذکر شده است. چون اگر کار تربیتی در مدرسه انجام شود حتما کار آموزشی هم انجام می‌شود. قرار است در جشنواره سرود دانش‌‌آموزی کار تربیتی انجام دهیم و ما باید استفاده لازم را ببریم و انشالله استقبال خوبی مثل پارسال که ۳۶ هزار نفر مشارکت کردند خواهیم داشت و انتظار داریم این عدد برای دوره سیزدهم بیشتر شود.

حجت‌الاسلام پورثانی با اشاره به اینکه باید به این سمت برویم که در تولید محتواهای دانش‌‌آموزی اقدام بسیار خوبی را رقم بزنند، گفت: فیلمی که اخیرا دوستان کانون با عنوان بچه زرنگ اکران کردند و ما باید از این بسترهای مختلف برای آموزش و کار تربیتی استفاده کنیم.

‌‌فرهاد قائمیان نیز در این نشست با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در سه بخش همگانی، رقابتی و اجرای میدانی برگزار می‌شود. متقاضیان در دو مورد اول تا ۲۵ اردیبهشت فرصت ارسال آثار دارند و در بخش اجرای خیابانی تا ۲۵ فروردین فرصت ارسال آثار دارند.

مشارکت ۳۶ هزار دانش‌آموز در قالب ۴۳۰ گروه

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا ادامه داد: با توجه به استقبال گسترده دانش‌‌آموزان که ۳۶ هزار دانش‌آموز در قالب ۴۳۰ گروه در هر سه موضوع مشارکت کردند، امیدواریم سیزدهمین جشنواره یک اتفاق خوبی را رقم بزند.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی شده است که اختتامیه سرود رضوی در حرم نورانی امام رضا در اوایل تیرماه ۱۴۰۳ در دهه ولایت در حرم امام رضا برگزار شود. یک رویکرد خیلی خوبی را امسال دنبال کردیم که رویکرد تربیتی برای دانش‌آموزان و توجه به کارگاه‌های فرهنگی و تربیتی برای مربیان بوده است.

‌در ادامه ذبیحی دبیر سیزدهمین جشنواره سرود رضوی نیز اظهار کرد: موضوع جشنواره سرود امسال، مدح امام رضا و حضرت معصومه و جلوه‌های فرهنگ رضوی است و آثار باید از طریق سایت شمس طوس ارسال شود.

تولید ۶ سرود با لهجه‌های محلی

وی ادامه داد: با محوریت ملودی‌های محلی از استان‌های کشور ۶ سرود با لهجه‌های محلی تولید شده است و دو کار فارسی در مشهد توسط پسران انجام شده و سرود دختران نیز توسط استان گلستان در حال تهیه است. بخش ویژه امسال جشنواره آرای مردمی است.

ذبیحی افزود: در بخش رقابتی دختران و پسران جدا داوری می‌شوند و در بخش همگانی هر مقطع تحصیلی جدا داوری می‌شوند. جشنواره کاملا دانش‌آموزی است و هر گروهی که قصد شرکت دارد باید حتما دانش‌آموز باشد. سال گذشته در گرگان دو دوره آموزش مربی داشتیم که امسال هم برگزار می‌شود.

در ادامه این نشست خبری هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌‌آموزان جهان اسلام با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و میکائیل باقری مدیرکل قرآن، عترت و نماز برگزار شد.

حجت‌الاسلام پورثانی در این باره اظهار کرد: ما در وزارت آموزش و پرورش در کنار ۸۰۰ دارالقرآن، مسابقاتی از سطح مدرسه تا ملی در حال برگزاری داریم. ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآن دانش‌آموزان ثبت‌نام کردند که این بزرگترین رخداد قرآنی کشور است.

افتتاحیه مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام روز پنجشنبه ساعت ۱۵ با حضور ریاست قوه قضاییه ‌و اختتامیه ۲ اسفند با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود

وی ادامه داد: کار دیگری که انجام می‌شود و الان در حال برگزاری است مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام است که در دو بخش بزرگسالان و دانش‌آموزان برگزار می‌شود. این مسابقات هر دو سال یکبار برگزار می‌شود. تقریبا اولین دوره در ۱۳۷۲ برگزار شد، تا ۱۳۷۷ این مسابقات ادامه داشت و بعد از وقفه‌ای در سال ۱۳۹۶ مسابقات از سر گرفته شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: این مسابقات مشترک بین سازمان اوقاف و وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود. روز پنجشنبه ساعت ۱۵ با حضور ریاست قوه قضاییه مراسم افتتاحیه برگزار خواهد شد و اختتامیه ۲ اسفند با حضور رییس جمهور برگزار می‌شود.

حضور ۳۰ دانش‌آموز از ۱۵ کشور و ۴ دانش‌آموز ایرانی در مسابقات قرآن کریم جهان اسلام

وی گفت: بعد از یک قاری بزرگسال قرائت را که انجام داد یک دانش‌آموز وارد مسابقات می‌شود. مسابقات در دو بخش قرائت و حفظ برگزار می‌شود و در دو جنسیت پسر و دختر در چهار رشته برگزار می‌شود. سهمیه ایران ۴ دانش‌‌آموز است. ۳۰ دانش‌‌آموز غیر از‌ ایران در این مسابقات از کشورهای مختلف شرکت کرده‌اند. تفاوت امسال این بود که قبل از مسابقات اصلی، شرکت‌کنندگان در یک مسابقات در فضای مجازی شرکت کردند و این ۳۰ نفر از مجموع دانش‌‌آموزانی هستند که در مرحله مقدماتی شرکت کرده‌ بودند. ۱۰ نفر از داروان از کشورهای دیگر هستند. ۳۰ دانش‌‌آموز هم از ۱۵ کشور هستند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: در محله مقدماتی ۷۰ دانش‌‌آموز شرکت کرده بودند که ۳۰ نفر به بخش نهایی رسیده‌اند.

دانش‌آموزان شرکت‌کننده در مسابقات قرآن جهان اسلامی با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: محفل انس با قرآن و جلساتی با مقام عالی وزارت از برنامه‌های تدارک دیده برای دانش‌آموزان است و سپس یا رهبر معظم انقلاب دیدار خواهد داشت. مسابقات به صورت زنده از شبکه شاد و شبکه‌های سیما پخش خواهد شد.

حجت‌الاسلام پورثانی افزود: پیامبر اسلام فرمودند قرآن و عترت را به شما سفارش می‌کنم که به آن‌ها چنگ بزنید که ما این را سرلوحه اهداف قرار می‌دهیم و هم اینکه ما قصد داریم که ظرفیت دانش‌آموزان ما بالا برود و اثرگذاری ما در سایر ملل نیز افزایش یابد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش همچنین گفت: در کتب درسی هم بخش نهج‌البلاغه، عترت و امام‌شناسی وجود دارد. در بخش فعالیت‌ها نیز در انواع مختلف اردوی زیارت اولی‌ها و ... انجام می‌شود. اما باید زحمات زیادتری کشیده شود.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما چند کار در حوزه سرود انجام می‌دهیم. یکی از آن‌ها پویش است، دوم برگزاری مسابقات سرود، سوم برگزاری یا پیوند کتاب درسی با سرود که در تلاشیم در این زمینه از مهر این مهم را شروع کنیم.

آغاز غربالگری دانش‌آموزان در قالب طرح نماد

وی همچنین خبر داد: غربالگری پایه‌های سوم و پنجم در قالب طرح نماد آغاز شده است. غربالگری دانش‌آموزان پایه اول از نیمه دوم فروردین شروع می‌شود و پایه سوم و پنجم از ۲۳ بهمن آغاز شده و تا ۱۸ اسفند ادامه دارد.

وی در پایان از اداره کل قرآن و عترت و سازمان دانش‌آموزی به عنوان برگزارکنندگان و مجریان این مسابقات قدردانی کرد.

میکائیل باقری نیز در ادامه این نشست گفت: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که مسابقات رسمی دانش‌آموزی جهانی برگزار می‌کند. از این جهت این اتفاق منحصر به ایران است.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش افزود: ما در شته قرائت در بخش دختران و پسران پیشتاز هستیم. براساس آیین‌نامه‌های موجود افرادی که رتبه اول مسابقات شوند بدون کنکور در رشته الهیات و معارف اسلامی وارد دانشگاه می‌شوند. همچنین مزایای دیگری نیز شامل آنها می‌شود.

بیش از ۲ میلیون دانش‌آموز در سال تحصیلی جاری در فرایند حفظ قرآن قرار دارند

وی با بیان اینکه بیش از ۲ میلیون دانش‌آموز در سال تحصیلی جاری در فرایند حفظ قرآن قرار دارند، گفت: براساس آمار سال ۹۷، ۱ میلیون حافظ قرآن وجود داشتند که ۹۳۷ هزار نفر دانش‌آموز و فرهنگی بودند.

باقری در ادامه در پاسخ به سوالی افزود: مسابقات قرآن، عترت و نماز از مدرسه تا سطح ملی برگزار می‌شود. همچنین یکی از مهمترین مسابقات مهم ما مسابقات نهج‌البلاغه است. از سال گذشته نیز برای اینکه تلفیقی بین آموزش و پرورش داشته باشیم همه محتواهای مسابقات نهج‌البلاغه را منطبق بر کتاب‌های درسی کردیم و این به عنوان یک محتوای مکمل برای دانش‌آموزان ارائه می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار