معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:

توجه به موضوع "تغییر اقلیم" در سند ملی توانمندسازی 

تهران (پانا) -  معاون وزیر راه و شهرسازی گفت در سند ملی توانمندسازی که به‌زودی با حضور مسوولان ارشد کشور رونمایی می‌شود، موضوع تغییر اقلیم مورد توجه قرار گرفته که یکی از مفاد اصلی آن تاکید بر پیش‌نگری است.

کد مطلب: ۱۴۴۴۴۵۵
لینک کوتاه کپی شد
توجه به موضوع "تغییر اقلیم" در سند ملی توانمندسازی 

به گزارش ایرنا، محمد آیینی در حاشیه دومین روز از هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم افزود: در موضوع پیش نگری به دنبال آن هستیم تا بتوانیم جریانات جمعیتی و مهاجرت‌ها را پیش بینی کنیم، زیرا آثار کالبدی مهاجرت‌ها تشدید حاشیه نشینی و تشدید تراکم جمعیت در بافت‌های فرسوده است.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان‌کرد: با توجه به اینکه ۲۰ درصد سطح شهرهای کشور که یک سوم جمعیت شهری در آن زندگی می‌کنند در محدوده بازآفرینی شهری است، به شدت از آثار زیانبار تغییرات اقلیمی در کشور تاثیر خواهیم پذیرفت.
وی یادآور شد: تغییرات اقلیمی می‌تواند با آثاری همچون خشکسالی، کم بارشی، گرد و غبار و غیره همراه باشد و بر نحوه معیشت بخش‌هایی از شهرها یا روستاهایی که اقتصادشان مبتنی بر کشاورزی یا دامپروری است، تاثیر گذاشته و ساکنان آنها ناچار به مهاجرت شوند.
آیینی ادامه‌داد: به این ترتیب افراد ناچار به مهاجرت به شهرهای کوچک و بزرگ می‌شوند و نظام سکونتی و استقرار جمعیت در کشور تغییر می‌کند که نمود عینی آن، تراکم جمعیتی در شهرها تشدید حاشیه نشینی و افزایش تمرکز یک جمعیت آسیب پذیر در محدوده‌های بافت‌های فرسوده است.
وی اضافه کرد: همین مساله موجب فزایندگی فقر شده و به‌تدریج این تراکم جمعیت منجر به فرسودگی بیشتر کالبد می‌شود؛ یعنی جمعیت کم توانی که امکان مرمت، مقاوم‌سازی و نوسازی ندارد؛ بر این اساس موضوع مدیریت یا مطالعه کاهش آثار تغییرات اقلیمی در حوزه بازآفرینی شهری می‌تواند بسیار مهم باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: امروز در چابهار، حاشیه اهواز و حتی در استان‌های فارس و کرمان شاهد حاشیه‌نشینی‌های جدی هستیم که ناشی از تغییرات اقلیمی است و مهاجرت‌هایی که به ویژه از خوزستان به سمت مرکز یا شمال کشور انجام می‌شود متاثر از مشکل گرد و غبار و کم آبی است.
وی معتقد است: برگزاری چنین همایش‌هایی می‌تواند زمینه هم‌افزایی و استفاده از تجارب دیگر کشورها را فراهم کرده و جمع‌بندی جهانی در این موضوع می‌تواند در مدیریت و کاهش آثار زیانبار تغییرات اقلیمی تاثیرگذار باشد.

در هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم نمایندگانی از سازمان جهانی هواشناسی، هیات بین دولتی تغییر اقلیم، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد و مرکز آسیا، سازمان همکاری اکو و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا سازمان ملل متحد مشارکت دارند.

همچنین سفرا، کارداران یا نمایندگان کشورهای آلمان، ایتالیا، سوئیس، نیجریه، نیکاراگوئه، مالی، بولیوی، عربستان، امارات، پاکستان، ونزوئلا و اوگاندا در این کنفرانس حضور دارند.

تغییر اقلیم عوامل محدود کننده و تهدیدهای مهم در دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه است که این کنفرانس تلاش می کند ابعاد تغییر اقلیم و پیامدهای آن و همچنین موضوعات مرتبط با توسعه پایدار، سازگاری، تاب‌آوری و کاهش آثار زیان‌بار آن را بررسی کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار