در گفت‌وگو با پانا مطرح شد؛

نقش «شیر» در ارتقای شاخص‌های سلامت دانش‌آموزان

تهران (پانا) - نایب رئیس انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در ایران می‌گوید در ایامی که شیر از سبد غذایی برخی خانواده‌ها حذف شده است، احیای طرح توزیع شیر در مدارس اقدام ارزشمندی است که در راستای تامین سلامت کودکان و نوجوانان و ارتقای شاخص‌های سلامت آنها انجام می‌شود.

کد مطلب: ۱۴۲۳۳۵۱
لینک کوتاه کپی شد
نقش «شیر» در ارتقای شاخص‌های سلامت دانش‌آموزان

طرح توزیع شیر در مدارس با زیرپوشش قرار دادن حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز در سال ۷۹ آغاز شد و براساس این طرح، ۷۰ نوبت شیر در طول سال تحصیلی در میان دانش‌آموزان توزیع می‌شد اما به مرور از میزان توزیع شیر در مدارس کاسته شد و در نهایت در سال ۹۶ به بهانه کمبود منابع اعتباری، این طرح متوقف شد. این توقف درحالی صورت گرفت که کارشناسان تغذیه و مسئولان حوزه آموزش و سلامت معتقدند که شیر می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان را تامین کند. پس از ۶ سال وقفه در توزیع شیر مدارس، این طرح به‌منظور حفظ سلامت دانش‌آموزان از سر گرفته شد. سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با استقبال از احیاء این طرح به پانا گفت: «در کمبودهایی که اکنون به‌علت تحریم، گرانی و ناتوانی اقتصادی خانواده‌ها وجود دارد، اقدام ارزشمندی است. زیرا زمانی که خانواده‌ها دچار مشکلات اقتصادی می‌شوند، اولین قربانی همیشه کیفیت و کمیت غذا است که خانواده‌ها به زم خود صرفه‌جویی می‌کنند غافل از اینکه در بلند مدت هزینه‌های تشخیص، درمان و دارو بسیار زیاد است و این هزینه‌ها علاوه بر بودجه خانواده، دولت و نظام سلامت را هم درگیر می‌کند.»

نایب رئیس انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در پاسخ به این سوال که مصرف شیر چقدر می‌تواند در رشد و یادگیری دانش‌آموزان و ارتقای شاخص‌های سلامت آنها موثر باشد، اظهار کرد:‌ «دانش آموزان و کودکانی که در مقطع رشد هستند علاوه بر اینکه انرژی افزوده‌ای که در جهت ظرفیت‌های ژنتیکی برای ساختار بدنی، تراکم اسکلت و پیچیدگی عضلات و گستردگی مغز و اعصاب دارند، به یک تغذیه متناسب متعادل و متنوع نیاز دارند. اگر به هرم غذایی که از سوی وزارت بهداشت مورد قبول واقع شده نگاه کنیم، می‌بینیم که مصرف شیر جزو نیازهای روزانه قلمداد شده است که بین یک و نیم تا سه واحد و در مواقعی که زنان باردار هستند ۳ یا ۴ واحد در روز باید دریافت شود.»

وی اضافه کرد: «با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان به دریافت کلسیم و پروتئین نیاز دارند، طبیعی است که افزودن شیر در سبد غذایی و تلفیق آن با حبوبات و غلات می‌تواند نیازهای روزمره این گروه سنی را تامین کند. بنابراین طرح توزیع شیر تفکر مبارکی است. البته درصدی از کودکان به لاکتوز و پروتئین شیر حساسیت دارند که باید از نوشیدن شیر بر حذر شوند زیرا به جای اینکه شیر برای آنها جان‌بخش باشد ممکن است جان‌ستان شود. بنابراین باید به این مساله نیز توجه شود تا هزینه‌ای که می‌شود هدر نشود.»

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه توزیع شیر باید در اولویت مناطق محروم باشد، گفت: «لازم است شیر در اولویت توزیع برای آن دسته از افرادی که نیازمند هستند و سفره‌شان روز به روز از حیث تنوع کوچک تر می‌شود، قرار بگیرد تا سلامت جسمانی کودکان و نوجوانان تضمین شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار