معاون وزیر بهداشت:
تعرفهگذاری خدمات پرستاری در ۲۷ بسته خدمت اجرا میشود
تهران (پانا) - معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت سال گذشته اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری در ۱۷ بسته خدمت تعریف شده بود که اکنون به ۲۷ بسته خدمت افزایش پیدا کرده و این اتفاقی ارزشمند است.
به گزارش وبدا، عباس عبادی افزود: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از سال ۱۳۸۶ مصوب شد و به رغم اینکه به شکل معمول بین ۳ تا ۶ ماه طول میکشد تا آیین نامه اجرایی آن نگاشته و ابلاغ شود، حدود ۱۵ سال به طول انجامید تا اینکه بعد از همه گیری کرونا و نگاه ویژهای که مقام رهبری در دولت سیزدهم این قانون اجرایی شد.
وی اظهار کرد: این قانون تازه تولد یافته بنابراین شبیه جنین و نوزاد متولد شدهای میماند که نیاز به مراقبت دارد؛ بنابراین کمک کنیم که این قانون به رشد و بلوغ کافی برسد. از سال گذشته اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را آغاز کردیم؛ هرچند پرداختهایی که در سال گذشته انجام شده به شکل علی الحساب بوده اما محاسبات در حال تکمیل است که معوقات همکاران پرستاری اصلاح و پرداخت شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال دوم اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری، این تعرفه ها مثل سایر تعرفههای حوزه پزشکی وارد سرانه سلامت شده است، ادامه داد: برخلاف سال گذشته که فقط یک اعتبار ثابت از سوی مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده بود، امسال وارد سرانه سلامت شده که این یک نقطه قوت است.
عبادی افزود: در سند باز توزیع که به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده، در برخی از جزئیات که در سال گذشته همکاران ما بازخورد داده بودند مثل همکاران شب کارمان، ضرایب شان ارتقاء یافته و برخی از بخشها مثل اتاق عمل، همودیالیز، اورژانس و برخی از بخشهای دیگر نیز ترمیم شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح شامل همه گروههای پرستاری اعم از شرکتی، دولتی و خصوصی میشود، گفت: همه کارکنان پرستاری که خدمات بالینی ارائه میکنند، مشمول این تعرفه خواهند بود فارغ از اینکه اشتغال در حوزه خصوصی، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح یا خیریه یا بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی داشته باشند، میتوانند از مزایای این تعرفه برخوردار باشند اما آن چیزی که تولیت وزارت بهداشت است مربوط به بیمارستانهای تحت پوشش خودش است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: سایر مراکز مثل تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و خصوصی میتوانند از این الگو استفاده کنند چون این مبلغ تعرفه در حال حاضر از سوی این مراکز از بیماران و از بیمهها دریافت می شود بنابراین همه همکاران مان در همه حوزهها حق دارند از مزایای این قانون منتفع شوند.
عبادی تصریح کرد: یکی از مشکلات این قانون در سال گذشته این بود که تقریباً ۹ ماه طول کشید تا اولین اعتبار از سازمان برنامه به دست مان برسد همچنین زیرساختها مانند HIS(سیستم اطلاعات بیمارستانی) کفایت لازم را نداشت که با فراخوانی که از همه شرکتهای طرف قرارداد با بیمارستانها داشتیم، دستورالعمل ها منطبق شده و میتوانیم بگوییم با ضریب بالای ۹۵ درصد، اکثر خدمات در حوزه مراقبت پرستاری، امکان ثبت را دارند البته حتماً همکاران و مدیران پرستاری باید دقت کنند که ثبت خدمات به درستی انجام شود تا دانشگاه، بیمارستان و همکاران پرستار از این مزایا به درستی و منصفانه برخوردار شوند.
ارسال دیدگاه